Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chernobyl (2019) - HBO


sabonis

Öne çıkan mesajlar

Konuşuyonuz da , benim kayın peder genç doktor iken (radyoloji uzmanı bu arada), acil görev çıktı eşyaları al, 6 ay geçici göreve gidiyon demişler. O zamanlar Soveytler zamanında itiraz yok.

Nereye gittiğimizi bile bilmiyorduk diyordu. Bir götürüyorlar. Çernobil. Bunlar 3 ncü dalga kurtarıcılar. Dünyanın haberi oluyor ama Sovyetler birliğinde daha milletin haberi yok.

Elbiseler insanların üstüne yapışmıştı, cesetlerin direk üstüne çimento döküyorlardı diye anlatırdı. İlk yakın bölgelerdeki, şehirlerdeki itfayeciler gidiyor oraya, çünkü sadece basit yangın çıktı demişler. Heriflerin tamamı ölmüş.

Sonuç olarak bizim kayın peder, 3 ay sonra eşek gibi doz radyasyonla geri dönmüş. 1.5 sene tedavi görmüş. 45 yaşından sonra da radyasyon yüzünden sandalyede ayakları felçli, hayatını geçiriyordu.

Herife bir de madalya vermişler, Çernobil Kurtarıcısı gidi bir şey yazardı üstünde. 20 sene sonra da bedava 2+1 ev verdiler. Sadece orda yaşayanlar değil, olay asıl oraya durumu kontrol altına alsınlar diye habersiz gönderilen binlerce kişide. Çok kişi sakat kalmış. Bir çoğu ölmüş. Boktan bir durum anlayacağın. Diktatörlük böyle bir şey işte.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işin en ironik ve konuşulmayan kısmı (neden acaba lol) bu kazanın olmasına neden olan testi yapmalarının sebebi israil'in ırak'taki reaktörü vurması. ruslar amerika vurursa ne olur diye test yapmaya karar veriyorlar ertesinde. israil gibi samson doktrini kafasındaki ülkeler savaşta bunları vurursa çok yerde sorun yaşanacaktır. ww2'de alman barajlarını grand slam bombalarıyla yıkıyorlardı, ww3 olursa nükleer santraller çok büyük ihtimalle gg. "50000 yıl boyunca yaşanmaz hale gelir aman vurmayalım" diyenleri dinlemezler öyle durumlarda.

sırf şunun için bile nükleer işi sıkıntılı maalesef, deprem vs bir yana. 10 tonluk bomba atıp bütün ülkeyi öldürürler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece onun hayatı  olsa, 1986-1992 arasında oraya gönderilen 600 000 kişiden bahsediliyor, ki gerçek rakamlar daha fazla diye tahmin ediliyor. 1-1.5 milyon diye yazan yazarlar var. Gerçek rakam hala açıklanmadı. 

Hani Sovyetler Birliği sempatizanı var ise aranızda, bunlar gerçekler işte.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok sayida kritik hatanin yapildigi, insan faktorune dayali her seyin feci sonuclandigi kompleks bir olay. vakit ayirip okursaniz gerceklesmesi icin ne buyuk seytan israyil'e, ne de uzerine bomba atilmasina gerek yokmus. anavatanini seven yoldaslar ustun caba gosterip basarmislar. sovyetlik yetmis.

fakat sunu not duseyim. ne denirse densin rmbk core patlamadi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ghoulların ömrü çok uzamak yerine çok kısalıyor, fallout yerine on the beach gibi olurduk sanki lol.

israil olmasa da bunlardan birinde bir noktada patlama ihtimali yok muydu, vardı gene tabii ama bu test ve gerizekalıca gerçekleştirilmesi ana neden. dyatlov yönergeye uymuyor. akimov ve toptunov uyarıyor, sallamıyor. rbmk sistemi değiştirilip güncellenmiş de olabilirdi bugüne kadar belki bu salaklık yapılmasa. kim bilir dünyadaki onca reaktör sistemi arasında keşfedilmemiş potansiyel ne sorunlar çıkma ihtimali var. three mile, fukushima, nükleer işi uçak gibi işte, güvenli ama işler yan gidince de tam gg.

eleştirmenler bu diziden küresel ısınmaya ve trump hükümetine paralel çekmiş haklı olarak. aynı bilimi ve gerçekliği reddetme ve sindirme, bilimadamlarını susturma ve ulusal çıkarları bahane etme kafası aynen bugün yapılıyor sovyetlik de olmadan. gücü elinde tutanlar zaten bunu seyretmiyorlardır bile ama halkların seyredip nasiplenmesi ve sorumluluk talep etmesi lazım.

yalnız harbiden o bilanço sahnelerini seyrederken o masada otururmuş gibi hissettim de içim kıyıldı. “nasıl halledicez bu işi yoldaş onu anlat” diyesim geldi ehu.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuyu sadece ifadelere dayatarak anlatan güzel bir kaynak var mı? discoverynin belgeseli baya 3. sınıf çomar işi,  NG'in belgeseli de ayrıntılı değil. Hangi kaynaktan araştırmak lazım, kitap falan var mı?

 

Diziyi çok beğendim bu arada, prodüksiyonun kalitesi muazzam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...