Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chernobyl (2019) - HBO


sabonis

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...

ruslarda adenine, cytosine, guanine, thymine disinda vodka ve fail genleri de var sayin goldbaren. bir alaman olamayacaklar bu yuzden.

 

beceriksiz ve vasat rus yakistirmasi saka olmak ile birlikte cok da hatali bir yaklasim degil.  bu yuzden de asla batımız gibi modern uygar ve demokrat olamayacaklar aciklamasi dogrudur.

dunyada amerikanlar gibi aptallarin dahi yapmadigi en buyuk faillardan birisi olan cernobil'i, siradan bir gunde ruslar yapabiliyor iste. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akiyor / akmiyor / cok akici geyiklerini animsadim yukarida terror denildiginde.

eger ortalamasini alacak olursa (olcmedim ancak oyle olacagini dusuyorum) terror, chernobyl gibi dizilerin sahne sureleri cok daha uzundur knightfall'a gore. ancak knightfall izlemesi cok cok cok daha zor olan bir dizi. burada dizinin senaryosunun sarmasindan cok editing suclu sahsi gorusume gore.

izlenme kolayligi, akiyor/akmiyor geyikleri ustune, editing - timing & pacing ustunden gidebiliriz diye dusunuyorum.

aklimda kaldigi kadari ile yazmam gerekirse chernobyl olaylardan 2 sene sonraki donem ile basliyor. son derece duragan ve neredeyse tamaminda tek birisinin oldugu sahneleri izliyoruz. henuz bahsettigi olaylar ve kisi hakkinda bir bilgimiz yok. bir ses kayit cihazina kayit yapiliyor. bi de evde kedi var ve adam bi kere disariya bakiyor. (yanilmiyorsam butun kisimda iceride 5-6 kamera acisi, ve disari cikip gelince de 2 aci var bu cekimlerde)

her neyse, demek istedigim dizilerin pacingi gercekten cok cok onemli. filmlerin daha uzun cekim ve editing surelerini goz onune alinca ritim ustune calismak biraz daha affedici oluyor sanirim. dizinin ise limitli uretim suresi icinde yapilmis editing ve kisa sureli tuketimi sebebi ile izleyicinin gereksiz beklemelere ya da duzeltiyorum, daha dogrusu bir motivasyonu olmayan sahnelere cok tahammulu yok.

 

basarili bi dizi chernobyl 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki dizi başarılı diyenlerin, siyaset topiklerinde rusların gözetiminde kuracağımız santral için en temiz enerji goygoyu yapmasına ne diyeyim? ulan hepiniz oradaydınız be. rus + türk biatçılığı ve incompetencysi ile çernobili geride bile bırakırız... yatacak yeriniz yok...............

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son derece güzel sinema tadında bir ilk bölüm seyrettim.

Spoiler

 

eleştirecek bir şey bulamadım genel olarak fakat geçen discord'da da üstün körü bahsetmiştim, sebebini bilsek de çernobil gibi bi olayı ingilizce anlatmaları duygusal bütünlük manasında ciddi bir gap açmış.hani en azından oyuncular ruski benzeri olsun.

onun dışında adeta tom ford filmi gibi uzun uzun duygusal germe sekansları ve buna uygun soundtrackler aklıma kazındı.

 

5 bölüm olması da ayrı bi güzel olmuş bence. daha uzunu sıkardı.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bölüm 2 çıktı iyi gidiyor, brifing sırasında açıklanan olası kaza senaryosu dehşet vericiydi - gerçi kurgu mu yoksa gerçekten böyle bir ihtimal varmıydı bilmiyorum - akkuyu santralinin atılan temelinin çatlayıp yeniden beton atılması ile ve bu dizide ki yetkililerinin sahip olduğu mentalite akp kafası giriş seviyede olsa da, benzer kazalar yaşarız diye düşünüyorum.

300 sene sonra en iyi ihtimal ile nükleer enerji işine girebiliriz tabi halen ihtiuaç varsa.

 

Haha şimdi bizde ki kaza sonrası ve akabinde olası radyasyon tehlikesine karşı yetkililerin demeçlerine bakalım.

Kenan Evren " Bize radyasyondan, madyasyondan birşe olmaz"

Turgut Özal " Azıcık radyasyonlu çay sağlığya faydalı"

Sanayi bakanı Aral " Türkiye'de radyasyon var diyen dinsizdir"

Bunlarda babadan oğula nesil gerçekten.

Çay içen bakan dışında bunlardan haberim yoktu.

Law tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...