Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tiflis


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

 

Aranizda Gurcistan ya da Tiflis'e giden var mi?

Esim ile Tiflis'e gidecegiz ama ikimiz de ne Gurcuce ne Rusca biliyoruz, sefil olur muyuz?

Kac gun yeterli olur?

Sehir guvenli mi?

Bir de Turkler vizesiz girebiliyormus artik, pasaport kontrolunde afra tafra yaparlar mi? Yanimda para gormek isterler mi?

 

Simdiden sagolun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben batumi, gori, rustavi ve tbilisi ye gittim. Turkce bilmek biseyi degistirmiyor, kimse anlamaz sizi. Maalesef ingilizce bilmekte kurtarmiyor bazen. Google translate ile bi sekilde derdinizi anlatacaksiniz ingilizce bilmeyenlere. 

Ben 7-8 gun gecirdim, yanimizda da cogu zaman hep yerel 2-3 kisi oluyordu, o yuzden iletisimin buyuk bir kismi hic problem olmadi. Fakat onlarsiz olarak gezdigim kisimlarda da cok buyuk problem yasamadim. Ufak yerlerde problem de, tiflis turistik noktalar ve batumda problem yok. 

Yemek ve mekanlar genel olarak ucuz, kaziklama tesebbusleri olmuyor. Ben etnik bir restoranda sirf denemek icin menuyu komple siparis ettigimde 1-2 guvendikleri tabak getirmislerdi, tekrar israr edip siparis verdigimde tek buyuk bir tabaga azar azar koyup gayet komik bir miktar almislardi. O konuda kafalar rahat. 

Metro disinda ulasim bize karisik gelmisti, o yuzden taksi kullandik. Taksi yerel olmadiginizi anladigi anda dolandirip, hem de yuksek tarifeden biseyler yapma derdinde. Direkt olarak gideceginiz yeri soyleyip para teklif ederek pazarlik etmek en dogrusu. 

Tiflisi dolu dolu gezmek max 2-3 gun alir. Kliseler, kaleler, hamam, carsi vs ztn gidilcek yerler belli. Benim o tarz seyler cok ilgimi cekmedigi, daha ziyade yeme icme muzik ve kulturu tecrube etmek kismiyla ilgilendigim icin biraz daha uzadi haliyle. Yerel halkin evinde yemek yemek, dugune gitmek vs diyince olaylar uzuyor. 

Soru olursa cevaplamaya calisirim.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hah cok iyi oldu bu.

Simdi biz de yiyip icip, pineklemeyi seven insanlariz o yuzden ben 5 gunluk bir gezi ayarlamayi dusunuyorum. Sadece Tiflis.

Airbnb'den artik elimden geldigince anlamaya calisacagim; hangi daire en stratejik noktada, hangisinden gezilesi yerlere daha rahat ulasilir vs. Taksi kullanasim hic yok, hele ki dolandirici olmaya megillilerse. 

Orada yerel bir tanidigimiz yok, turla falan da gitmiyoruz. Turkiye'nin dogusunda bir ulkeye de ilk defa gidecegiz, comfort zone'un disinda yani. Ozellikle soracagim cok birsey yok ama, gidenlerden tavsiye ve uyarilara acigim. Guvenlik sorunu yok ise en buyuk sikinti dil olacak gibi; okuyabilip anlamadigin bir dil olsa bir sekilde cevirirsin ama kendi alfabeleri disinda birsey kullanmiyorlarsa o zaman onu da yapamayiz heralde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 gun yeter. etrafindaki yerleri gorebilirsiniz 5gunde.

araba kiralayabilirsiniz. cdw verin. biraz ilginc kullaniyorlar araclari.

airbnb disinda otellere de bakin. boutique olanlarindan guzelleri var.

(no 12 mesela. baska bi tane daha vardi. bulunca yazarim. kazbek rooms hotel'de kalmistik. cok iyiydi. tbilisi'de de acmislar. bence gozu kapali gidilir.)

abi dil cok problem degil yaw.. en olmadi parmakla isaret ediyorsun.

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...