Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-08-29-koch-media-ceo-we-should-welcome-epic-and-their-business-model

https://www.rockpapershotgun.com/2019/08/29/with-a-new-wave-of-games-announced-we-asked-the-epic-store-and-indie-devs-about-exclusivity/

burda ubi'ye sallayanlar kesin yeni divizyon, reyınbov siks, for anır içeriği çıkınca bi heyecanlanma yaşıyordur.. indie stüdyo koysak epic ile ilgili iyi bişi söyleseler, bu adamlar kim xD yazarsınız. ubi piyasanın devlerinden biri, en büyük pazarı pc. qısqananlar catlasın!

circlejerklenen gog'un hali. gog'u kapatır cdpr bu gidişle. kullanan yok.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi - milyonlarca $ yazsın ne olacak? epic'in forknayt battlechesti var. birde çinli overlordların yuanları tanklar üstüne. abdlilerin inine girmeye çalışıyorlar hem sıpayverlerle ...

cdpr'a yazık diyorum, o kadar internette circlejerklenmesine rağmen kullananı yok. anca sale'de bişiler almış insanlar. gog hesabı düzgün yapamasa elde kar kalmayacakmış nerdeyse. bu kadar zahmete değmez, son umut gog galaxy 2.0 pushluyorlar ama tutmayacak. o parayı faize koysunlar diyecem ama polonya'da da faiz oranları düşükmüş dsdf gog 2.0 tutmazsa, kapatırlar bi kaç seneye. zaten drm-free indirin oyunlarınızı falan diye uyarı geçerler, ya da küçülürler.

zorunluluk yaratmazsan asla çekemezsin yeni platforma. distribütörler arasında %94 market share'i olup hala monopoly olarak addettiremediğimiz steam varken. ne kadar fair bi rekabet di mi? bi dağı hareket ettirmek gibi birşey bu. adam 2x bile olsa steam'den alırım diye yazdı arka sayfada. hani kaba etten sallama bence standard kullanıcı için bile steam key fiyatı %30 falan fark ediyor other platforma göre. üstüne dev'den kan alıcı deli dumrul vergisi. epic en doğrusunu yapıyor, yer edinebilmek için. üstüne beleş-kaliteli oyun yığıyor, bi bakmışsın hatırı sayılır bi library'in olmuş bile. zaten strateji işe yarıyor ki, hala daha tepkiler sürüyor. unutulup giderdi yoksa ama unutturmuyor hehe

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya biz niye sevinelim hizmeti güzel bir sisteme berbat bir rakip gelmesine, anlaşamadığımız nokta bu sanırım. egs steam'den her bakımdan daha kötü kullanıcı açısından. rekabet normalde hizmeti geliştirdiği için iyidir, burada tekel anlaşmalarıyla zerre hizmet geliştirmeden bir rekabet var. bu haliyle tamamen anlamsız bizim açımızdan. fiyatlar aynı, hizmet çok daha kötü. epic'in başarısız olması kullanıcılar açısından daha iyi. hani gog filan olsa mevzu o zaman belki derdim.

epic yer ediniyormuş, benim açımdan faydalı değil, zararlı ortaya çıkan sonuç. iyi bir oyunun gidip nintendo dandik platformlarında exclusive olmasına benzer. neden sevineyim veya olur diyeyim yani. onların da batmasını istiyorum. kötü hizmet veren, sadece sırtını exclusivity ile yaşamaya alıştıran hepsi batsın. sokaklarda dilenmeyecek bu insanlar, gidip daha düzgün şirketlerde çalışacaklar. epic ve nintendo oyun dağıtımcılığı yapmaya kalifiye şirketler değil. becerene bırakıp, oyun üretsinler onun yerine sega gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

no name dev için verdiği cash para garantisi büyük nimet. bilinen ip'li adam kendi marketingini yapıyor zaten digital mecrada, %30 vermesinin bi anlamı yok. reklam için youtube, twitter, reddit vs. var. bi video vardı, e3'ler eskisi gibi değil diye. çünkü herşey digitalleşti artık. bütün videolar önden youtube'a yükleniyor falan diyordu. bulursam koyarım. ki söylediğinizin aksine steam'in reklam bakımından eksisi bile var. çöplük içinde kayboluyorsun, visibility çok düşük diye söyledik. userbase'inin avantajını kullanıyor senelerdir.

community oluşturmak için discord var. artık steam'in her bi boku kendi özelinde oluşturup, bi comfort zone dayatmasının bi alemi yok. az segmentasyon iyidir, bünyeyi dinçleştirir. geçen epic subreddit'in bi oyunu silersem save'im silinir mi diye soran bi eleman vardı. şuna dönecek yakında steam bütün gaming'i himayesi altına alsa. windows kullanımını unuttu insanlar.

steam düzenini savunmak, akp'i yol yabdı diye savunmakla eşdeğer. öteki tarafta adam uzun vadeli fayda sağlayacak şekilde bir nevi arge'ye yatırım yaparken.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@eldar, yani bambaşka açılardan bakıyoruz da o kadar kestirip atmayayım.

@Xenus no name devlere endüstrinin bütün yelpazesinde veriliyormuş gibi anlatıyorsun, sadece exclusivity'e direnmeyen 3-5 dev sözkonusu. egs devlet sübvansiyonu filan değil. büyük resimde değişen birşey yok. tam tersine yatırımcı uğruna hedef kitlesini kısıtlayan birkaç şirket var. bunların ne kazanıp ne kaybettiği bile belli değil bir oyunun hayatı boyunca.

baba parasını rüşvet olarak kullanmak ok ama kullanıcı kitlesine sunum yapmak kötü?

discord forumun yerini asla tutmaz. bunu da discord'unda birkaç ayrı oyunun kanalları olan biri olarak söylüyorum. mirc işte. bir soru sormak için ancak bütün internet'te bulamazsam başvuruyorum çünkü verilen cevaplar shit-talk ile zayıf arasında değişiyor. alabilirsen tabii.

egs'yi savunmak da akp'yi "makarna, kömür verdi" diye savunmakla eşdeğer lol. neresinden tutarsan.

ar-ge'ye filan yatırım yok, 3-5 tane deve "sana seçim kampanyan için para vereceğiz ama bizim köpeğimiz olacaksın" diyen republican party.. aman, epic var.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kısıtlama falan yok bana göre. basıyorsun clientta yüklüyorsun. özelikle 5-10 saat gameplayli singleplayer indie için steam'in lüzumu yok. hatta online gereksinimi de pek kalmadı discord sağolsun. hani kabul etmeyebilirsin ama düzen değişiyor abi. bir tek belki modding'i var steam'in ama steam workshop yokken de modding yapıyorduk nexusmods, moddb vs vardı.

makarna, kömürü bize veriyor ama akp'nin lüzumsuz yere yol, köprü yapması yerine, üreticine yatırım yapıyor bi nevi. bunun geri dönüşü uzun vadede olur. daha kaliteli oyun çıkar. bunu rüşvet diye yaftalamak saçmalık. dünya düzeni para üzerinden dönüyor, bunlar hayır kurumu değil.

yemeğe gidiyorum sonra epic'i savunmaya devam edeceğim.. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Sam dedi ki:

egs'yi savunmak da akp'yi "makarna, kömür verdi" diye savunmakla eşdeğer lol. neresinden tutarsan.

asdasd xenus nasıl yorduysa şu popülist cümleyi sana bile söyletmiş. epikin orta uzun vadede habitata fayda vermesine imkan yok. kısa vadedeki faydası da dandik clienttan üç beş beleş oyun dağıtmak oldu. gerçek anlamda rekabetçil yenilikler getirmedikleri sürece zor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

review için youtube var, gaming news siteleri var, metacritic var o var bu var

komunity için discord var instagram hesabı var

mod için nexusmods.com var falan

                                                                                                                         

iyi de ben her şey tek hub'da olsun istiyorum? akıllı telefonların hem internet, hem müzik, hem fotoğraf makinesi, hem dandik vakit öldürücü oyun için kullanılması gibi. geçen gün enhanced/augmented steam extension'ından bahsederken de değinmiştim. ben x oyun kaç oynanıyor diye bakmak için bişeystats.com'a gitmek, o siteyi hatırlamak, kullanmak istemiyorum. onun yerine halihazırda trailer'ına bakayım diye açık olan store sayfasından forumuna, user base'in kaç kişi olduğuna (chrome eklentisiyle geliyor, keşke düz halinde de olsa), modlarına, screenshot'larına, guide'larına tek bi yerden ulaşmak istiyorum. 1 oyunu kaç kişi oynuyor diye x siteye girmem, ama steam'den 46y372 tane oyuna bakarken hepsinin her şeyini görebilirim. avm'ye ya da migros'a gitmek gibi işte.

o yüzden "şuna gerek yok artık discord var, buna gerek yok artık x site var" argümanından vazgeç artık KULLANILIYOR O GEREK YOK DEDİĞİN ŞEYLER gfbhjsd ("hatta kaç kişi oynuyo acaba" örneğinde olduğu gibi eksiği var)

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biz O'ndan başkasına hizmet edemeyiz ?

hiç birini kullanmıyorum çünkü hepsi vasat hizmet, gereksiz overhead, rant için yapılmış icraatlar. reklam için youtube, community oluşturmak için discord, modlamak için nexusmods var diyorum çünkü aktif kullanıcısıyım hepsini birde yerde yapamazsın. çünkü specific bi özellikte profession kasan adam daha kaliteli mal çıkarır. yok öyle bi dünya, hepsini yapsın. arka planda üreteni düşünmemek şımarıklık. steam workshop wallpaper engine'i de steam üzerinden hentai izlemek için kullanılır, gaben'a yük bindiriyorum hunharca dsdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cümle cümle giricem helal edin.

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

biz O'ndan başkasına hizmet edemeyiz ?

orası malum. fanboy deyince kızmıyosundur umarım :3

-

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

hiç birini kullanmıyorum çünkü hepsi vasat hizmet, gereksiz overhead, rant için yapılmış icraatlar.

modding, review, forum, aynı dev'in diğer oyunları, komunity vidyoları-ss'leri-guide'ları. bunlar 3 sn'de aklıma gelenler. bunlar vasat hizmet, gereksiz overhead, rant için yapılmış icatlar mı?

-

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

eklam için youtube, community oluşturmak için discord, modlamak için nexusmods var diyorum çünkü aktif kullanıcısıyım hepsini birde yerde yapamazsın.

mesela ben istemiyorum işte aktif kullanıcısı olmak bunların? napıcaz şimdi? yani "bu modlar bana yetmedi, DAHA DA GİVE ME MORE" dediğim yerde tabi ki nexus'a girerim. ama bi tane wiçer3'e hd textüre modu isteyen biri için sence hangisi daha mantıklı? komunity oluşturmak için de fanboyu olduğum oyunun discord'una, developerwebsitesi.com'dan forumuna üye olup bakarım tabi ki extra için, tıpkı "bu modlar yetmedi" dediğimde dadanılacak nexus gibi. "hepsini birde yerde yapamazsın" diyosun, ben de benim kullandığım özellikleri var diiyorum. HİÇ OLMASA daha mı iyi şimdi kullanıcı için? SE DE FE diyorum sadece.

-

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

çünkü specific bi özellikte profession kasan adam daha kaliteli mal çıkarır.

ofkors. buna bi lafım yok. ama dediğim gibi hd texture modu istiyorum, steam workshop bana bunu veriyor. AMA HAYIR OLMASIN KALDIRILSIN NEXUSMODS'DAN EXTRA SOFTWARE İNDİRİP ONUN İÇİNE MOD EKLEMEK DAHA  KULLANICI DOSTU.

-

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

yok öyle bi dünya, hepsini yapsın.

var. ama sen gerek yok bunlara diyosun?

 -

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

arka planda üreteni düşünmemek şımarıklık.

"ne güzel, modlara (ve saydığım öbür bazı şeylere) ulaşım convenient" demek şımarıklık mı? galiba "evet, çünkü steam'de bunlar var diye %30 alıyo. epik'te ne güzel hiçbişi yok %12 alıyo dev dostu <3" diyeceksin. aklıma şunların steam'de olmasının dev'e ne zararı olur başka bişey gelmedi çünkü. başka bi train of thought'un varsa açıklarsın zaten ama bu minvalde bişeyler diyeceksen lütfen "eklenecekmiş bazı özelllikler, epic söz verdi" deme artık. ek olarak, epic'te hiçbişi yok diye girmeyip doğal olarak oyun almayan insanlar vs steam'de üçüncüye söylediğim market gezme mantığıyla oyun bulup alan insanlar. 

-

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

steam workshop wallpaper engine'i de steam üzerinden hentai izlemek için kullanılır,

herkesin workshop'u ne için kullandığına kimse karışamaz. ben total warhammer'a tabletop oyuna uygun banner bulmak için kullandıydım en son. axedice x rpg oyununu core rulebook'a benzeten mod bulmuştur, gold pizza tycoon'a hd texture pack indirmiştir, laurelin bişeyleri japonca yapmıştır vs vs.

-

32 dakika önce, Xenus dedi ki:

gaben'a yük bindiriyorum hunharca dsdf

gaben-sama'nın göbeği can take it. do your worst.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...