Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

Şu 27 upvote arasında Xenus da olabilir, sırf buraya gelip goygoyunu yapmak için yapmıştır :D.

Daha önce de anlatmaya çalıştım ama şimdi ben bir oyunu beğenmeyeceğimi steam'deki review'lara bakıp 3-5 dakikada anlayabiliyorum. Beğenme potansiyelim varsa izlemeye alırım, arada döner tekrar bakarım yorumlara. Şimdi tabii ki youtube izleyip, reddit'de takılıp discord'una gidip daha iyi fikir sahibi olabilirim. Bu mantıkla gidip yapımcıların kapısını çalıp da daha iyi fikir edinebilirim. Benim bu işin ayırmayı göze aldığım zaman çerçevesinde en mantıklı çözüm steam review'lar. Sen kendi durumunla herkesi değerlendirip yargıya varıyorsun. Sen bu hobin için benden daha fazla zaman ayırıyor olabilirsin, o zaman farklı yöntemler de kullanırsın.

Şu örnek Epic'in bağımsız yapımcılar için niye kötü olduğuna güzel bir örnek olmuş ama asıl sıkıntı rekabeti tekelci politikalarla yürütmesi, bunlar orta vadede bağımsız yapımcılara zarar verecek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Saeros hilafsız katıla katıla güldüm rofl

ya dökme suyla değirmen dönmez, tencent parasıyla indie sektörü kurtulmaz. egs balık veriyor, steam balık tutmayı öğretiyor. bugün indie olayı bu noktaya geldiyse zaten steam sayesinde. kaç tane daha balık verecek egs? sektörün ne kadarını kapsayabilir? akıl var mantık var, çin komünist partisi sübvansiyonuyla pirinç tarlası kalkındırmaya çalışmak gibi. geleceği yok bu yaklaşımın.

zaten niyetleri iyi olsa darq dev'ini şutlamazlardı. oradan belli işte maksat. daha bunun nesi savunulabilir cidden bilmiyorum. ancak o oj simpson avukatı belki kurtarabilir bu noktada.

if chewbacca lives on endor, you must buy from egs!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam balık tutmayı mı öğretiyor? first mover avantajı elinde olduğu için herkese steam alışkanlığı kazandırdılar, şimdi hazıra gaben dayanır modunda götürüyorlar. göt büyütmekten başka ne yapıyor abi adamlar. peki devler niye rahatsız valve'dan? sonsuza kadar deli dumrul vergisi mi ödenmek zorunluluğu mu var bunun için?

https://www.gamasutra.com/blogs/LarsDoucet/20190124/335114/So_You_Want_To_Compete_With_Steam_Epic_Discord_Kartridge_and_RobotCache.php

epic'in sustainabilitysi bizi ilgilendirmez. epic düşünsün. darq meselesini anlattım adamlar release'de alamayız sonra duruma göre ihtimal doğabilir demişler. dev offer'ı reddetmiş, kendi keyfi bilir. düşük potansiyelli bi oyunun buyer base'i bölünecek, egs'de kaç kişi alıcak. şuan egs client geliştirilme halindeyken dükkanda kaplayacağı spot direkt zarar olurdu. zaten steam'de de az satmış, doğru karar vermişler.

üstüne exclusive kabul eden indielere haksızlık. mw5 ama'sında bize exclusive or no dediler demişti zaten. onlar hatta bir çoğu bunu seçti bilinen bişi. adamların platformu kendi stratejilerini uygularlar. anti-epikçilerin epic'e nasıl almazlar bu oyunu?! diye delirmesi de ilginç dsdf

bi de herifin yaptığı business etiği açısından leş bi durum. bağıra bağıra propaganda yapması. dediğim gibi bilinen bişiydi zaten bu. gidip kendi kariyerini dinamitledi popülizm yapıcam diye.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu steam başladığında indie diye bir kelime yoktu oyun dünyasında, bedavaya mod yapıyordu insanlar ancak. mod resumesiyle iş bulmaya çalışıyorlardı. steam konsolide bir store ile, greenlight sistemiyle önünü açtı yeni girişimcinin. bunların reklam vermeye parası yokken en öne koydu. epic ne yapıyordu o sırada? iyi biliyorum çünkü fanıydım şirketin. korsanlanıyor oyunlar diye pc pazarını bıraktıklarını söylediler. yıl 2008, ut3 çıktıktan sonra. son oyunları olduğunu söylediler. ve sonra sadece gears bastılar işte xboxa, biliyoruz. gelip de sanki pcyi ihya etmeye çalışıyorlarmış gibi anlatmayalım.

epic niye düşünsün, biz düşüneceğiz çünkü bizi ilgilendiriyor. epic rüşvetleriyle indie scene dönecekmiş gibi bir anlatım olunca elbette bunu sorgulamak lazım gelir. dükkanda spot kaplama nedir yahu, rafa mı koyuyorlar? dandik storelarında zaten artık birşey bulunmaz halde çoktan. ana sayfa ingiliz tabloidi gibi, çarşaf çarşaf posterler. kime yaptırdılar hani sorabilmek isterdim neden a4 boyunda poster koyuyorsun ana sayfaya diye.

deliren yok, kötü niyetliler ve bu kanıtlandı diyoruz. gayet açık ve net ortada durum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi işte o nostalji, duygu sömürüsü milletin takıldığı. gaben gaming'in mesihi. o zaman interneti bulan abi sayesinde valve digital satış yapabildi. o abiye de her satıştan, pati patreon'dan %3 komisyon verilsin. böyle mantık yok. üstün hizmetleri dolayısı para kazandılar zaten yeterince. 10+ sene öncesinin interneti ile şimdikinin bir değil.

bi de dün dündür, bugün bugündür dsdf

ubi de all pc gamers are pirates dedi. şimdi manzara şu.

https://www.pcgamesn.com/ubisoft-pc-sales-2019

kısacası gaming, hatta internet mecrası 5-6 senede bir yenileniyor. gençler geliyor, average age düşüyor. sen akıntıya ne kadar karşı koysan da. oyun sanattır diyip sonra kan davasına çevirmenin alemi yok. üstüne batmıyoruz aksine çıkıyor piyasa ondan böyle giantlar piyasaya giriyor. microsoft yatırımlarını güçlendiriyor. belki sony pc'e gelir belli olmaz.

epic cebimden veriyorum diyip indirim yapıyor, humble monthly tier aylık oyun dağıtıyor hala yaranamıyorlar. adam sıfır olarak alsan retail fiyatı 1k dolarlık oyun dağıtacak herhalde sene sonuna kadar. tabi ki bu uzun süre süremeyecek client adam olana kadar bir diyet ve early bird kullanıcının bonusu.

epic oyunu seçti diye %100 iyi çıkacak diye bi kaide yok, hele noname bi dev'in oyunun. ince eleyip sık dokuyorlar o yüzden. darq'ın reddit'te goldlanmış popüler başlığı görüp, teklif vermiş bu yani. exclusive olursa alınabilir ama aksi takdirde illa kaçırılmayacak bi oyun değil diye bakılmıştır. adamların keyfi. herkes parasını kazanma derdinde, optimum düzeyde. popüler bi indie dev'nin yeni oyununu, exclusive yüzünden takışıp, platforma sokmasalar yine anlayacağım. bi tane noname title'ı almadı diye kötü niyetli oldular dsdf

gerçekten çok eğlenceli sub ama hobi olarak yine yapsınlar ahaha

13_yas_olasiliklari-ugur_gursoy.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

44 dakika önce, Namessar dedi ki:

Niye? Epic de satilan hersey exclusive mi? Satmasin o zaman yiyorsa cp77 yi?

abi degil diyoruz zaten. trover saves universe, oxygen not included cp2077 tier mi? store'un öncesini bilmiyorum bunlar indie ama satacağı belli. exclusive olmadan indie'nin girmesi zor tabi. darq denilen oyun bizim imamizer'in yaptığı uo clone'nundan hallice. questionable quality oyunu adam exclusivesiz koymaz, boş yere. epic'te bi oyun kötü çıksa, HANİ CURATED STORE İD, KÖTÜ OYUN OLMAYACAKTI HANİ HANİ?????!!!! diye rageleyecektiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, Xenus dedi ki:

abi degil diyoruz zaten. trover saves universe, oxygen not included cp2077 tier mi? store'un öncesini bilmiyorum bunlar indie ama satacağı belli. exclusive olmadan indie'nin girmesi zor tabi. darq denilen oyun bizim imamizer'in yaptığı uo clone'nundan hallice. questionable quality oyunu adam exclusivesiz koymaz, boş yere. epic'te bi oyun kötü çıksa, HANİ CURATED STORE İD, KÖTÜ OYUN OLMAYACAKTI HANİ HANİ?????!!!! diye rageleyecektiniz.

anlamadim?Epic oyun kotu diye exclusivesiz dediyse, sonucta kotu oyunlara mi exclusive oneriyor? aboooov. kacin, kendi kendine infilak etti.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Xenus dedi ki:

questionable quality oyunu adam exclusivesiz koymaz, boş yere. epic'te bi oyun kötü çıksa, HANİ CURATED STORE İD, KÖTÜ OYUN OLMAYACAKTI HANİ HANİ?????!!!! diye rageleyecektiniz.

exclusive olursa tum copleri doldurabiliyor muyuz? exclusive olunca son kullanici kotu oyunun kotu oldugunu mu anlamiyor? 

*yangin sondurucu getirin, sondurelim.*

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi cok oximoron duymustum ama boylesini duymamistim. erke donergeci en son duydugumdu sanirim, sene kacti, 99 falan mi?

adamlar kotu oyunu iceri alamaz, alsa elestirirsiniz diyorsun. sonra ama oyun kotu olursa exclusive ancak iceri girebilir ve satilabilir diyorsun. exclusive kotu oyun alinca niye elestiremiyoruz? 

puhahahahahaha

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar allah degil, seçtiği oyun kesinlikle iyi çıkacak diye bi kaide yok. bunun için ince eleyip sık dokuyorlar diyoruz zaten. ama yüksek ihtimal ile iyi şeylere gidiyorlar. anthem de kötü oyun ama maliyeti, hype'ı korkunçtu. adam mediocre, overpriced, kısa oyununu reddit'i, anti-epic outrage'ini vs milkleyip kaktırdı bi güzel. şu dünyanın en iyi ünisini kazandım diyip para toplayan kız gibi. kickstarter scamleri tier iş yaptı. epic kısacası almamakla iyi etmiş bunu.

edit: sildim

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gaben la gobek bagim kesilmedi, hic bir zaman fan i degildim kendisinin. eskiden de pek sevmezdim siskoyu, hala da pek sevmem. tf2 de, cs de lootbox lari basimiza saran, cs de gambling sitesi 3rd partylere yillarca ses cikarmayan valve dir, o isler OW ile, battlefront ile falan baslamadi. bethesda ile beraber paid modlarda yedikleri naneden sonra zaten sismanin notunu vermistim.

Konuya donersek eger:

Agzindan cikani kulagin duyuyor mu senin? Oyun kotu ondan kabul etmemisler diyorsun. Ama exclusive olsaydi kabul edeceklerdi diyorsun. Kotu oyun oldugunu dusunuyorlarsa manyak mi bu adamlar, neden onden dunyanin parasini verip belli bir sales garantisi verip bir de exclusive cikariyorlar o zaman? madem kotu oldugunu onden kesin biliyorlar? napacaklar bunu?

Oyunlarin, studyolarin, cosplayerlarin falan fanatik fanlerini duymustum da, store front fan i olmak nasil bir sey lan? gece EGS nin on sayfa ciktisini alip sarilip falan mi uyuyorsunuz?

 

 

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, Xenus dedi ki:

ximoron babandır, git babana gaben'a koş

Alıntı

 

oxymoron

/ˌɒksɪˈmɔːrɒn/

Learn to pronounce

noun

a figure of speech in which apparently contradictory terms appear in conjunction 

 

rahmetli babama neden hakaret ettin simdi, anlamadim ki? oksimoron kendi icinde celisen soylem turlerine verilen genel addir. turkcede bildigin moron degil o.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Namessar a.r.e. bana bu konuda sürekli hakaret edildiği için, otomatik geri iade etmişim, kusura bakma. sildim şimdi.

senelerdir paticik'in öl de ölelimları gabencı olduğunu bilmeden bunu bana yazmışsın o zaman. hatta internette isa gaben capslerini bilmiyorsan bişi demiyorum. ki buraya da defalarca kondu.

oyun iyi de çıkabilir, kötü de. schrödinger'in oyunu bilemezsin oyun çıkmadan. ? bu bir risk egs için, nedir bunu dengeleyen dev'in reputasyonu. bu adamın tek kredibilitysi reddit'te aldığı bi kaç bin upvote bi de steamde bi nebze wishlistlenmiş olması. adamlar kine devine yaptıkları gibi genç yetenek futbolcu gibi yatırım yapmak istemişler olay bu. ki store'a alınca bana göre gittikleri stratejiden dolayı, walled garden içindeki oyunların cazibesi artıyor. oyun kötü çıksa bile bi şekilde satılabilir. zaten niş bi alıcı base'ini bölmenin bi alemi yok, öteki exclusive oyun devlerine büyük haksızlık olur.

ben her store'u kullanıyorum. sadece her idea'ya yoketmeye, sindirmeye çalışan, her osuruktan neden outrage zorlayanlara karşıyım. üstüne üstlük piyasa için iyi bişi için. bence endgame'de son kullanıcı için de iyi olan bişi. hani developer'ı geçtim. benim fikrim bu katılmazsan katılma, quotelayıp saldıran sensin. ben sanki epic temsilcisiyim, gidip müşterisiyim diye kıl kapıp bana yazma o zaman. öyle ciddi yazdığım da yok ortalıkta gırgırına yazıyorum.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...