Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

paid modlar yüzünden valvea kızgınım diyorsun. bethesdanın isteği üzeriner yaptılar diyorum. müşterisi değilim diyorsun.

müşterisi değilsen neden kızdın? bethesda launcher nereden çıktı? burada bu konuları sayfa sayfa linkleyen ben miyim de yorulan ben olayım? Az sakinleş bi dinlen, bi soluklan.

amacın bir konuyu tartışmak değilse devam etmemen daha doğru tabii ki ama kavga ettiğimiz de yok yada en azından sen kuruldun diyince kurulmuyorum. öyle algılıyorsan bundan sonra senle konuştuktan sonra smiley koyacağım kızgınlık dargınlık olmadığı anlaşılsın :classic_angry:

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1k subs'ı olan adamı harasslayıp youtube kanalını kapattırmışlar. bu murican gamerları cidden allahless. yalnız bu kanal cidden hayatımda gördüğüm en toxic kanalmış. millete sataşıp hit alma peşinde 4chanci sosyopat. öteki drama çıkaranlar en azından colleguelerine yapmıyor bunu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herif tam bi losermış zaten. 100k sublı 2 kanal brigade edince psikolojisi sapıtmış. büyük ihtimal 4chanden de raid yemiştir. garibana vuran vurmuş. gidip meme kanalı açsaymış gamerlara laf anlatacağına. sanırım sonra stream sırasında intihara kalkışınca YT hesabını banlamış. şimdi alkole vurmuş kendini. agar.io'da başlar başlamaz top 3'ten birine yem olma gibi olmuş.

@goldbären spyware olayı FEYK NEWS zaten de çin'de o kadar datayı işleyecek kalifiye adam yoktur olm. abd gibi sofistike sistemleri mi var sanıyorsun. daha EGS'de cart yok dsdf

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

37 dakika önce, Xenus dedi ki:

çin'de o kadar datayı işleyecek kalifiye adam yoktur

 

Hahahahahaha

 

Xenus sen de gerçekten ne kadar alakalı alakasız makale vidyo referans varsa nefes almadan koşup yetiştirmeye başladın bu ne lan bize ne elin manyaklarından. Exclusivity bad, competition good. Bu minvalde devam edebiliriz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu zorbalığın övülecek bi yanı yok. şu 2.videonun 1dksını izlemek nasıl bir sosyopat olduğu gösteriyor elemanın. twitterına da baktım çift murica bayraklı. 200 subslı falan karşıt fikir prey aranıyor disslemelik. bundan haz duymak ayrı bi psikopatlık, bence yapılan zorbalık. muh freedom muh china bad diyene kadar başkalarının fikirlerine saygı göstermeyi öğrenin.

neyse bugün anti-epic yorum yapanlar, devran döndüğünde tiananmen mahkemelerinde yargılanacaklar?!!11!

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herif bu hayattaki en dipte zaten. baba yok, ana hasta. ona ve kardeşlerine bakıyor retailde çalışıp üni eğitimi yok. karısı çocugunu alıp terketmiş. iyi asmamış şimdiye kadar kendini. aslında bu zalim gamerlar bana reröre yaptı diyip popülarite kasmaya çalışıyor ama düzgün jurnale denk gelmemiş daha. alkole bulaşmayacağım yov yov diyip bi sonraki videoda pepsi içiyorsun dediniz bunlar pepsi mi diye 10 tane bira kutusu gösteriyor falan. YT'ı ben eşşeğim hayatımdan kurtulurum diye umut bağlamıştım yıktınız diyo. sanki nerdrage, nerdgasm vs yapmadı hiç bir gamer. ama kendi arasında birbirini en stigmalaştıran grup bu gamerlar valla, mustard race vs diyip. büyüğün küçüğü böle eziklemesine hep karşıyım ben. hayat adil değil.

ama garbıça atın isterseniz bu konuyu yani. zaten öylesine yazıyorum, isterseniz yazmam yani sıkıntıdan koyuyorum bişiler ya da direkt kilit vurun. forum update oldu, yük binmiyor artık ama dogru dürüst yazan yok.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

youtube gösterdi diyosun adamın hayat hikayesini de mi o söyledi. internetin çöplüğünde gezmekten kastım bu işte.

ayrıca adamın içtiği biranın sayısını saymışın, ayıptır garibanın lokmasını saymak

 

adam sana benziyor dememin nedeni nasıl sen "reddite konu açıcam gösterem onlara egs nin ne kadar iyi olduğunu" gibi dav ranıyorsun adam 1e1 senin cümleleri ve hareketlerini kendi açısından aynen dile getiriyor :classic_angry:

smiley de koyuyorum alıncak bişi yok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi ps4 exclusive oyununu daha getirmişler. UE kullanan oyunların PC'e portlanması baya kolaylaştı, epic incentive'i gelince ne güzel.

https://www.metacritic.com/game/playstation-4/tetris-effect

https://www.epicgames.com/store/tr/product/tetris-effect/home

us 31.99$ tetris'e meh bize 55 lira. güzel kur, regional fiyat yine.

@LethE adamın videosu yok silmiş. sadece epic is good for bitcoin dediği için amansızca bashlenmiş. benle aynı argümanlar ile savunduğu ne malum? harasslanma konusunda benzeri benim başıma geldi, blokladığım pati reddit'te yazılarımı stalklayıp, laf sokmaya kalkışıyor falan. ordan da blokladım. ondan empati kurup araştırdım. iş yerinde taşak geçmişler herifle. gören de 4chan'e falan giriyoruz sanacak. neyse ben halime şükrettim.

@goldbären yok ben genel olarak pati'ye fazla yazıyorum, video atıyorum diye yazdın sandım. bunu söyleyen vardı abi çok yazıyorsun aggro almaman imkansız diye. bana bi yararı yok, boş paylaşım yapıyorum işte burdakiler faydası olur diye. kendi blog tarzı site falan mı açsam diye düşünüyorum. en azından 3-5 bişiler gelir bu aktifliği orda sağlarsam.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

epic steamin aksine developerlara daha cok para vermeliydi, son kullanici acisindan oyunlarda steamle fiyat rekabetine girmeliydi ve bu sayede iki taraf tarafindan da tercih edilerek steam i rekabete zorlamaliydi.  bunlardan sadece developerlara daha cok para vermeyi yapti, onda da epic in parasi ile developerlar degil publisher lar semiriyor malesef.

exclusive ler rekabet degil. neden israrla "rekabet" dediginizi anlamiyorum. bu sistemde Epic sadece ikinci bir tekel. Exclusive olmasa, sadece steamde ciksa X TL olacak oyunu X-20 TL degil gene X tl goruyorsunuz. su anda arada x-20tl goruyorsaniz eger (indirim gunleri gibi) o da epic markette tutunmaya ve library build eden kullanici edinmeye calisiyor, yoska o indirimlerdeki rakamlari da goremeyecektiniz.

zira exclusive sistemi ile birbiri ile rekabet etmeyen adalar olusturuyorsunuz. gercek rekabet olmayan bir markette fiyatlar ucuzlamaz. epic ile bunlar canim cicim aylari. kullanici base i buyudugu saniye o kullanici dostu gecinen tavirlar, bol keseden dagitilan belesler bitecek.

istedigi kadar kickstarter magdurlarina refund versin, istedigi kadar indie oyun bedava dagitsin, istedigi kadar publisherdan habersiz indirimler yapsin. gercek rekabet taraflari daha dusuk kar marjlari ve daha yukske verimlilik ile, daha cok son kullaniciya varan market feature ile surekli/devamli calismaya zorlayan rekabettir. 

bu sistem sismani su anda zorluyor. ancak bize gercek rekabeti getirmiyor. bir gun oturacaklar, dagitimcilari paylasacaklar ve netflix, hulu, hbonow ve amazon prime gibi oalcaklar. birbirindeki urunlere alternatifleri olmayan, feature gelistirmeyen, fiyatlari ortalama birbirine yakin takip eden major tekeller. ya da 2000 li yillarin en basinda istanbuldaki internet altyapisini semtler ve sokaklar olarak paylasip rekabet etmeyen kablo internet firmalari gibi olacak. (aktifkablo, kablonet, ultrakablo vs) bu islerin sonu neye varir hep gorduk, ama ders almiyoruz.

rekabet gercekten rekabet ettiginiz zaman rekabettir. 

oligopoly marketi alkislayip durmayin artik.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kullanıcı olarak cicim ayı bile olsa X-20 TL'e oyun alabiliyorsan aldığın yanına kardır. bu fiyat rekabeti değil mi? sanki bedenini, onurunu satıyormuş gibi drama yapıyorlar. 1 sene boyunca her hafta beleş oyun alıyorsan, o da yanına kardır. oyunların muadil muhabbetini tekrar açmayalım ama her şeyin bi alternatifi var artık. sürdürülebilirliğinden bana ne, ucuz oyun vermeyi keserse steam'e dönerim. hani ikisi exclusivity olurken bile mutually exclusive ama bunu bi türlü anlatamıyoruz steamciye.

user base oluştuğundan olacak en kötü şey A store'undan X'e aldığını, B'den de X'e alacaksın. exclusive yeni birşey değil, doğal yollardan oluşan steam'in exclusive hegemonyası sorun değilken; neden çünkü steam en büyük userbase (tabi ki orada çıkarıcak dev oyununu!), pub/dev diğer yerlere (GOG vs.) listing fee vs. vermek istemesin, ama epic'in incentive'ini kabul edince "MUH BRIBE" denilsin. ben mesela çocuğuma hentai cenneti steam'i kullandırmak istemiyorum ya da bütün library'mi steam'e bağlamak istemiyorum başına bi iş gelirse valve'ın diye vs. uyduruk ama legit sebepler. birde publisherı olan her oyunu korsanlayalım bence madem publisher semiriyor. sadece self published oyunları alalım haydi..

exclusiveler üretici açısından bakarsan rekabet. son kullanıcı için bence etkisiz bi durum 1-2 seneye bu anlaşılacak zaten EGS client'ı gelişince. genele bakınca markete olumlu yansır bu da. fiyatların bir gün X+10'a falan çekileceği bi dünya yok, ki onu da zaten lootboxla, microtransaction falan ile hallediyorlar yeni birşey değil. epic girdiği için siz pazarın zero sum game olduğunu sanıyorsunuz ama bence positive sum game oldu ve pasta büyüyor. EGS'nin 88/12 oranı zaten düşük marjla rekabet edildiğini göstermiyor mu birde? bu oligopy olur, yarın Amazon Games Launcher çıkarır. TRY regional satarsa başımın tacı olur o da. ona da tripoly mi diyeceğiz geçiniz. banane bunun isimlendirmesinden son kullanıcı olarak avantaj sağlıyorsa. varlık yokluktan iyidir, gelişime ve değişime açık olun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

hani ikisi exclusivity olurken bile mutually exclusive

nası yani steam kullanınca epic kullanamıyor musun sen?

steaming hegemonyası olması ayrı şey, exclusivity var demen başka şey. steam onda olan oyunları nerede satıldığına hiç bir zaman karışmadı.

çoçuğun için opsiyonlar mevcut 

diğer sebeplerin uyduruk olduğunu kendin söylemişsin. sırf laf olsun torba dolsun, geçiniz

exclusivity üretici açısından rekabet değildir, zaten bu anlaşmayı yapanlarda devler değil publisherlar. anca steam vs egs arasında bir rekabet olabilir, o da daha fazla exclusivity teşvik eder.

Aral tekeli veya açgözlü devler yüzünden bir anda fiyatları uçan oyunları çok gördük. 

pazarın büyümesinin tek yolu satın alan kesimin çoğalması, o yüzden steamin hentai oyunları gençleri erken yaşta cinselliğe yönelterek bu konuda yardımcı oluyor ?‍❤️‍?

market zaten oligopoly. market oligopoly diyince adam steami kaldırıp kenara koymuyor. amazon gelince de adı tripoly olmuyor, ortada da eline geçen bir varlık yoktur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...