Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

ben genele yazdım zaten, isim verip polemik yaratmaya gerek yok. başlığı okuyanlar anlar kimleri kastettiğimi. senin mesajı anlamamışım önce EGS'nin seçici olmasını eleştiriyorsun sandım bi an. oyuncuya al sen bunu oynayacaksın diye direttiriyor gibi gurur meselesi haline getirenler vardı, reddit'te falan dsdf

greenlight'taki sıkıntıları unutmuşum ama katakülli çevireni direkt banlayacaksın abi zor bişi mi bu? steam devlet dairesi gibi oldu işte, bi şekilde işler dönüyor modunda. adam yok, para yok bahanesi için zaten yeni rakip çıkması, para girdisi iyi diyoruz. millet bizdeki futbol kulübü finansçıları gibi, digital platformların ekonomik sürdürülebilirliğinin hesaplanması derdinde.

ben gimmick diyorum steam'deki çoğu feature için. önce salelerde serverlarının göçmesini önle sen, daha fazla yük, overhead cost bindireceğine. curatorleri steam userların % kaçı kullanıyor mesela. steam'deki featureların bazıları çok kullanışsız, kullanan da yok. herkes bizim gibi educated user değil, less is more bazen. steam'in linux desteği övülüyor falan %1 bile olmayan kullanım bu sene daha da düşmüş. millet övmek için övüyor dsdf

featureses.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rekabet iyidir de ben mesela kişisel olarak Epic'ten hiç bir şey almıyorum, almayıda planlamıyorum, çünkü daha düzgün işe giremeden o kadar çok şaibeli iş yaptılar ki güvenmiyorum. Bir rakibin olması Steam'i biraz daha innovatif olmaya iterse ne güzel, ama bana sorarsan çoğu kişi Epic'in şaibeli hareketlerinden işkillendi ve şu noktada ne yaparsa yapsınlar o imajdan kurtulabileceklerini sanmıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar hayır kurumu mu işletiliyor yoksa ülke yönetimi mi, hakim-yargıç mı? adamların yaptığı agresif büyüme stratejisi valve çalışanı olmadığınız sürece sizi rahatsız etmemeli ama gaben PC = Steam'dir mentalitesini milletin bilinç altına oturttuğu için, herkes sunk cost fallacy'den steam stakeholder'ı oldu. gaben da cult-like bir internet army'sinin sahibi oldu. insanoğlunun değişime resist, conservative olmasından kaynaklı bu biraz. origin çıktığında da benzer tepkiler vardı. büyük laf etmeyin. şimdi almazsın sevdiğin bi ip/oyun gelir. drm denuvo'yu çakarlar, online only özellikleri olur almak durumunda kalırsın eğer kendi eğlenceni cripplelamak istemiyorsan.  gaming kitlesi 5-6 yılda bir yeniden doğuyor, sen değişime ayak uydurmasan da.

şaibeli mi? tabloid trash tier haberlere inanmanız beni şaşırtıyor, kendini okuyup araştırmadan hiç. paso parroting başkalarının argümanlarını. üretici payı yükseldiğinden, satış garantisi aldığından mutlu huzurla oyunlarını updateleyebilecekler sanki Epic dev/publisherları silah zoruyla, tehditle yıldırıp EGS'e soktu. newsflash: firmalar kar amacında bu işi yapıyor. yaptıkları tek fail steam'de satışı devam eden metro'yu çekmek oldu, onu da bi daha yapmayacağız dediler zaten.

oyun ucuz/beleş olsun, dlc beleş olsun, lootbox-microtx olmasın, ama sürekli updatelensin, sonsuza kadar mp serverlar maintain edilsin, yeni contentler beleş eklensin ne güzel hayat. daha önce de yazdım "As a gamer i support capitalism but not in video games" kafasında gidiyor vocal kesim. şuanki sistem işlemezse zaten bfv, anthem gibi patlıyor kendiliğinden yani, merak edilecek bişi yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abicim epic tencentin 

tencent çin hükümetinin. eğer şaibe ve politika konusuluyorsa daha uzatmaya gerek yok zaten. sadece 'MURICA firması diye steam tercih sebebi olabilir. 

ama insanların daha cok savunduğu mevzu su. steam gidip exclusivite deal yapmadı kimseye. steam zamanında gog da oyun sattı ubi storeda da sattı. epicin bu yaptıgına gıcık oluyor insanlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tim Sweeney çok net yıllardır şişkoyu kıskanmaktan çatlamış, Fortnite piyangosuyla çinlilere hisse satıp Steam'i tahtından etmeyi amaç edinmiş. Yok oyun sektörünü kalkındıracağım falan tamamen bu kompleksinin dışavurumu, çünkü Steam oyun dünyasını gerçekten de kökten değiştirdi. Şişko hiç kalkıp ben kralım falan demedi, adam parasını aldı işini yaptı.

Epic indirmem için bir sebep olduğu an indiririm hiç düşünmem, şu ana kadar öyle bir sebep olmadı. Exclusive'e de karşı çıkıyorum ve steam çalışanı değilim. Ayrıca insan değişime kolay ayak uyduran bir varlıktır, dolayısıyla dediğine katılmıyorum. Sanki steam çıktığında insanlar yok hayır ben kutulu almaya devam edeceğim mi dedi, tek elle tutulur karşı görüş DRM'ydi ki çok haklı bir görüş. Ben de fiyatlar arasında fark olana kadar GOG'da olan oyunu GOG'dan alıyordum. Hala da DRM olmayan alternatif olursa oraya kayarım.

Steam'de beğenmediğim oyunların olması benim için en ufak bir sıkıntı bile yaratmıyor, dolayısıyla hiç umrumda olmadı. Bunu umursayanlar da steam kullanmayabilir tabii ki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, BonePART dedi ki:

abicim epic tencentin 

tencent çin hükümetinin. eğer şaibe ve politika konusuluyorsa daha uzatmaya gerek yok zaten. sadece 'MURICA firması diye steam tercih sebebi olabilir. 

ama insanların daha cok savunduğu mevzu su. steam gidip exclusivite deal yapmadı kimseye. steam zamanında gog da oyun sattı ubi storeda da sattı. epicin bu yaptıgına gıcık oluyor insanlar.

ben bu muhabbeti de anlamıyorum abi. TR vatandaşıysan ne farkı var sana allahasen. hadi reddit'tekiler yerli ve milli amerikan milliyetçiliği. bütün bilgilerin zaten murican arşivlerinde vardır, ama çin'e giderse vaoww. epic'te tencent'in hissesi %40, controlling shareleri bile yok.

onu geçtim bi şey satın alırken, opt-in developerla newsletter için e-mail paylaşımı var bu bile güzel bişi sevdiğin publisher/developer ile contact halinde olabiliyorsun.

https://www.gamasutra.com/blogs/LarsDoucet/20190124/335114/So_You_Want_To_Compete_With_Steam_Epic_Discord_Kartridge_and_RobotCache.php

Alıntı

Additionally, Epic provides direct access to customers by encouraging them to subscribe to the developers' company newsletter. This is a big deal, because having a direct relationship with the customer gives developers an option to leave the Epic store and take their audience with them, whereas there's no easy way to get customer information out of Steam.

To be clear -- this is a big, huge deal. It's a tremendous sign of good will to developers.

@eldar genel için yazıyorum. sanane abi sweeney, şişko'nun bekasından. sen kullanıcı olarak kaliteli oyun/fiyat eğrisine göre hareket etmen lazım. change management diye ders var abi. steam çıktığında da tepki vardı gayet. fiziksele göre oyunun sahibi olmuyorsun, süresiz kiralıyorsun oyunu diye. origin ea oyunlarını çektiğinde de çocuğumu keserim, origin'den bişi almam diyenler vardı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam labs iyi bir fikir, denenmesi olumlu bir hareket. yöntem mantıklı geldi bana.

egs gibi "müşteriler beğenmediklerini söyleyemesin" diye review ve forumları bilerek koymayan ve koymayacağını açıklayan şirketi savunmak için "ya kullanılmıyor zaten" demek feature list'e bayağı kötü niyetli bir yaklaşım. buna denk "ya abd'de %40 sandığa gitmiyor zaten, seçimleri kaldırabiliriz" demek olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm.. ben de 1 yıllık ps plus aldım ama daha aktiflemedim refundlayıp psn'den mi alsam başka bişi alırım sonra griftlands'i falan.

https://www.vg247.com/2019/07/12/epic-paying-through-the-nose-for-epic-game-store-exclusives-says-rebellion/

sanki arab'ın petrolü gibi allah vergisiymişcesine internet camiasında adamların parasına durduk yere haterlık yapmak benim epic'i savunma lüzumluluğundan daha trajikomik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoo haterlık daha saçma. adamlar reddit'te epic hate circlejerk'i için subreddit açmış. bu başlık bile aynı amaçla açılmış. adamlar EGS ile yatıp kalkıyor ben oradan takip ediyorum, TimSweeney twitterı full anti epicçiler falan komedi. benim yaptığım mı saçma? EGS hesabım var ve müşterisiyim. servisten memnunum daha gelişip büyümesini umuyorum. yarın dükkanı kapatırlarsa zararlı çıkarım, batsın bitsin diyenler yüzünden. piyasa için iyi bişi olduğunu düşünüyorum. futbol takımı tartışması yapılıyor olm. o daha trajikomik o zaman, milyon euroluk futbolcu maaşlarını falan konuşmak. savunmamın nedeni zaten memnun olan EGS'i kullanır ve suskun kalır. sjwlikte hatta her internet olayında olduğu gibi bazı vocal kesimin sesi ağır çıkıyor. burda yaptığım da goygoy zaten. ciddiye alınacak bi konu değil bu. ?

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla pc'de daha iyi settings ile oynanabilir belki de ben gene tv'ye steam link ile 1080p aktaracağım, benim açımdan anlamı gelmedi kısa bir oyun için, zaten anladığım gene gamepad oyunu her şekilde.

valla bence saçma olan sektörü ve biz oyuncuları nihayetinde olumsuz etkileyecek şeyleri "bana dokunmayan epic bin yaşasın" deyip görmezden gelmek. kötülük yapan kötülük bulur. iyilik yapan iyilik bulur. nihayetinde yıllarca babi koticik'i burada yerden yere aynı sebeple vurduk.

bzCzX.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ubi'nin söylediği doğru. oyuncuları olumsuz etkileme diye bişi yok, olumsuzluk oyun çıkmaması oluyor. bkz. ölü gaming genreları. bu yüzden epic iyi diyoruz zaten pastayı büyütmeye yarıyor giren kapital. sadece hayal kurma ile olmuyor artık alttan cash desteği vermedikçe. varlık düşmanlığı yapmanın alemi yok. ama gamer zihniyeti zaten takacak bişi buluyor her türlü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

yoo haterlık daha saçma

daha kolay anlaşılsın diye abstract anlatayım.

X in Zye kıyasla daha Y olduğu konusunda haklısın (senin sözlerin) ama Znin de Y olduğunu kabul etmelisin.

diyorum ve bu dediklerim senin bir önceki mesajınla örtüşüyor. buna göre yoo neye yoo gerçekten anlaşılmıyor. 

futbolla alakam yok orasını es geçiyorum.

ciddiye almıyorsun eyvallahta güzel durmuyor yani. elin redditardına kızıp buraya yazıyorsun çok havada kalıyor.

+ forumda bu egs konusunda sesi en çok çıkan kişi sensin. insanların sana katılmadıkları ve neden katılmadıklarını açıkladıklarında ya geçiştiriyorsun yada dikkate almıyorsun. Sunduğun argümanları çevirip getirince görmezden geliyorsun. hatta çok bariz noktaları (bence) kasıtlı olarak görmezden geliyorsun. 

ubishit konusunu burada cevaplamışlar. gerçekten de starforce ve securom oyuncuyu HİÇ etkilemiyorlar.

yani tamam goygoy yapıyorum diyorsun ama lezzetli çipetpet olmuyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi başlığın başına herkes epic tü kaka desin diye kural koyulsaydı o zaman, bu mu tartışma. karşıt fikirlere karşı biraz açık olun. ben epic mevzusunda özetle iyisinin, kötüsüne oranla ağır bastığını özellikle redditte amerikan milliyetçilerinin aşırı tantana yaptığını, ağlanacak bi durum olmadığından burdakilerin sırtını sıvazlamaya, arada paid mod dalgasından taktığım şişkoya vurma keyfi yaşıyorum. steam'i boykot falan etmiyorum, gurur meselesi yapmıyorum standart tüketiciyim gidip oyunumu alıyorum ama istediğim gibi eleştirmek özgürlüğüm. daha önce 10 kişinin yazdığı aynı şeye "evet, o konuda ben de katılmıyorum" mu demem lazım, bana epic games representative muamelesi çekiliyor banane abi.

ubi'nin ilk cümlesini geçiştirmişim uykusuzluktan ama ikinci cümlesi doğru işte. ubishit dedik, crapcom dedik adamlar yürüyedur modunda. gaming community'e kulağı tıkamak lazım bazen. drama seviyoruz. gamer kitlesi fickle birde yarın bi gün, yeni nesil vs. de yüzünden epic'i hypela, steam'e söv popüler olursa hiç şaşırmayın.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paid modu isteyen ve sonra hayata geçiren bethesda, valve sadece gelen talebe göre çalışabilecek bir sistem hazırlıyor. istenmediğini görüncede attı gitti.

steam workshopa her modu koyamıyorsun belki ama olan neredeyse her mod tek tıkla hazır. otomatik iniyor. otomatik güncelleniyor.

böyle birileri listeyle eline taşları vermiş tek tek atıyosun gibi valla.

-

ubisoft korsanı değil para ödeyen adamın işini zora sokuyor. O yılları pek hatırlamıyorsun sanırım ama 2008de söylenen lafın ne başı ne sonu haklı. Oyun satış rakamlarına bakarak adamların dertlerinin korsan olmadığını da görebilirsin. 

"epic tü kaka" gibi başkalarını sözlerini küçümseyen ve "bu başlık epic hate circlejerkü için" gibi diğerlerini aşağılayan laflarla geliyorsun. allah aşkına şu ilk mesaja (hatta ilk sayfalara) dön bir bak kim ne yazmış.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bethesda'nın uygulamasını ne bilmiyorum, müşterisi değilim. ben bethesda launcher bile yüklemedim hayatımda. valve'ın bunu hayata geçirmesi, komünitede pc = steam olduğundan devletin yeni bir kanunu gibi bi durum oluşturacaktı. devlet vs özel iştirak gibi. aynı ölçek değil yani. neyse bu defteri daha açmıyorum. ubi den bana ne? ubishit diyince batmadılar, hala hatta eskisinden daha güçlü bir firma keza capcom. sürekli failleyen ea-actiblob battı mı? hayır. batmaz bunlar, kendinizi yormayın boşa, hayat kısa.

ne küçümsemesi niye kuruldun gene? yok elime taş vermişmiş saçma sapan şeyler söylüyorsun. yukarıdaki alignment chartına yorum yaptım. başlıkta neler yazıldığını biliyorum 31 sf geri dönemeyeceğim, herkes anti epic girişti işte. haksızlık yapıldığını gördüğüm için, debate'de kısa çöpü çekmiş gibi çoğunluğa karşı mücadele ediyorum. burda o kadar oyun gömenler sessiz hala neyse dsdf. reddit'te devran pro-epic'e dönene kadar yazmamaya karar verdim zaten, aynısını burda da uygulayacağım ofisiyal şeyler dışında bişi yazmayacağım artık epic mevzusu yüzünden patilerle kavga etmekten sıkıldım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...