Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

5-6 sene öncesini konjonktürü ile şuan bir değil, eskiden isimsiz yeni bir indie çıkınca store'da visibilitysi olabiliyordu bir süre. şimdi her hafta onlarca indie, üstüne yetmez gibi hentai oyunları arasında oyunun release oluyor. gaming marketi büyüdüğü için onu kompanse ediyor bi nebze.

https://www.statista.com/statistics/552623/number-games-released-steam/

pixel retroshit ile ne kadar götürebileceksin 2013'e kıyasala? zamane koşullarına uygun graphical fidelity'i sağlacaksın vs. palavra falan diyorsun, ben de sen uzman mısın diyeceğim? indie oyun stüdyosunda çalışan bi pati vardı mesela. projeleri development hell de kaldı ne oldu bilemiyorum ama kickstarter açtılar olmadı, oyunu komple baştan yaptılar. indie koşulları daha zor, bu benim gördüğüm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steamin en kötü tarafı o zaten ki herkez söylüyor. Steamde curate edicek bir grup lazım. Adamlar aynı asset fliplerle 500 tane oyun yapıyor koyuyor birileri hata yapar alır diye. Bizim bakkal bile "abi o marka yoğurt satmıyorum tadı çok kötü imiş hep geri geliyor" diyecek kapasitede bu admalar değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi kötü bütün oyunların kendine yer bulabilmesi güzel bir şey aslında. Bir şekilde sektöre adım atmaya çalışan bir sürü programcı var sonuçta, oynayan olmasa bile bir sayfası olur insanlar bakar filan diye koyuyorlar belli ki. Gereksiz kalabalık yapması çok sinir bozucu olsa da yasaklanmasına karşıyım. Ayrıca o marka yoğurdun da seveni vardır elbet (bu dediğime kendim bile inanmadım gerçi :p).

 

Ama Shovelware tagı olsa direkt bloklayabilsek çok güzel olurdu tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asset fliplerin parasını önce kartlarla çıkarıyorlardı, sonra toplu key basıp dandik bundlelara fln yedirerek.

bu iki durumuda engelledi volvo. belki spellbreak devinin keyimizi hemen vermiyorlar, bi ton bekletiyorlar serzenişleri de bu durumlardan çıkmış olabilir.

new releasesa bakmak self-harm sayılmalı. curator kullanın. bu iyi misal

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynı adam diye koymadım ki, burda pati bir entity olduğu gibi reddit'te bi entity. pati'deki çoğunluk mega sale'de gömdü mesela oyunları dsdf. genel reddit kitlesinden bakıyorum. steam konusunda daha disgruntled, EGS konusunda daha kabullenici oldu ilk aylara göre. bakınız top comment.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaları gerekiyordu zaten. jimsterling daha önce greenlight'ı kaldırılsın, steam tam open market olsun diye pushlıyordu. şimdi steam assetflip, hentai çöplüğüne döndü ama diye ağlıyordu geçen dsdf

egs daha iyi diye sidik yarıştırmıyorum zaten. başka mentalitede alternatif bi platform. adamların sunduğu curation bir servis. steam gibi aliexpress'e dönmüş, gelen geçenin mal yığdığı bi site olmak zorunda değil ki. şunu olayı gurur, namus meselesi haline getirmeniz komedi abi başından düşündüğüm şey bu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

gurur, namus meselesi haline getirmeniz

bana hitap eder gibi yazmışsın orada öyleyse bi açıkla nerede yapmışım, yada başkalarını diyorsan her kimse ismen yaz böyle karışıklık oluyor.

greenlight önce dağıttıkları bedava keylerle sonra başka kataküllilerle işleyemez hale getirilmişti. adamlar başa çıkamadı 3-5 key sözüne çığ gibi yığılıyor insanlar.

daha iyisini yaptık diye değil, ya biz bunla başa çıkamıyoruz dedikleri için steam direct geldi. iyileri kendi meziyetleriyle yükselir, biz ilgi görenlere dükkandaki algorithmayla destek oluruza çevirdiler.

curationda bitmiş değil, sadece steam kendi yapmıyor artık. istersen x curatorını takibe al, sadece onun incelediği oyunlarla ilgilen. sonuç epic storea benzer (ve izlediğin adama göre daha belirli bir zevke doğrulmuş) bir ürün yelpazesi olacaktır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...