Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

neler varmış diye baktım da market sayfası çok kötü, oyunların sayfası daha da kötü. yayıncı yapımcı multi desteği vs daha bunların bile yeri yok. 

 

nese satisfactory'yi merak ediyodum da trailer'ı tekrar izledikten sonra hevesim kaçtı doydum ve üşendim resmen. factorio'dan sonra hayatta da first person oynanmaz o oyun. zilyon tane oyun var zaten o türde.

 

outer wilds'ı da merak ediyorum ama hem daha çıkmamış hem de kickstarter'dan sonra yaptıkları süper piçlik nedeniyle hak etmiyolar para almayı. 

 

geriye bi outer worlds kaldı, onu kesin oynarım ama daha tba. bloodlines 2 de aynı şekilde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuncular platforma nasıl çekilir 101

https://www.gog.com/news/bgog_galaxy_20b_all_your_games_and_friends_in_one_place_copy3

Alıntı

Once you connect GOG GALAXY 2.0 with other platforms, it will import all your games into one library. You will see your friends activities and online status across connected platforms. All new library and friends features apply to your GOG.COM games and enhance your experience. And it’s designed to protect your privacy – your data belongs to you and will never be shared with third parties. We see it as an all-in-one solution for the present-day gamer.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pembe rüya abi o. bak adam gelmiş launcherların launcherını mı kullanıcaz şaka mı bu diye ağlamış.

ayrıca adam da çekemiyorsun, iş de yapamıyorsun bkz.

https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-02-25-gog-lays-off-around-a-dozen-reportedly-due-to-financial-trouble

https://www.gog.com/news/conclusion_of_the_bfair_price_packageb_program

Alıntı

In the past, we were able to cover these extra costs from our cut and still turn a small profit. Unfortunately, this is not the case anymore. With an increasing share paid to developers, our cut gets smaller. However, we look at it, at the end of the day we are a store and need to make sure we sell games without a loss.

hani böle bi client farklı launcherlarda hangi oyunlar vardı kullanıcı loginlerini verip, parse edip, bir arada görmek için işe yarayabilir ama update'li bi şekilde info + patchleri vermeleri zor. yine kendi clientını kullanmaya mecbursun.

predatory gitmezsen iş yapamazsın bu piyasada. büyük iş başarıyor epic. millet haterlığın dozunu kaçırıp, EGS faillesin hatta EGS ile ortaklık yapan publisher/developer faillesin diye dua ediyor. akıl hastalığı şöyle bişi beklemek pc gaming'e darbe indirir.

hepimiz aynı gemideyiz ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diğer launcher'ları yine de barındırmak zorunda olma önemli değil de update için onlara giriş yapma işi sıkıntıymış. yine de free feature olarak kullanılabilir ya, bende de şu şekilde şu anda mesela ve origin ve uplay şifrelerimi hatırlamıyorum bile uzun zamandır girmediğim için. en azından tüm kütüphaneyi görürken a şu oyun vardı diye dalabilirim.

image.png

gog'un da çıkış amacı şekliyle yine eski oyunlara tek bi yerden ulaşmak için fena değil, ama evet şu haliyle gereksiz hype yapılmış o zaman. neyse belki ilerisi için build up yapıyolardir, cyberpunk kozunu nasıl oynayacaklarına bağlı.

 

epic şu an lannister olm, para(bu durumda indirim) bittiği gibi herkes satışa getirecek o yüzden o da gg. büyük iş başarıyor dediğin büyük para dağıtıyor henüz bi başarısı yok.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Screen-Shot-2019-05-21-at-10.54.14-AM-1024x643.png

mobile-battle-royale-top-five-revenue-to

https://www.dualshockers.com/world-war-z-is-achieving-sleeper-hit-status-with-nearly-2-million-copies-sold/

https://massivelyop.com/2019/05/24/dauntless-roars-to-a-4-million-opening-with-queues-to-match/

Epic'in patlamasını beklemek zor zaten. Fornite, BR'lerin WoW'u oldu. Blizz gibi, eski Valve gibi market maker oldu adamlar. para bitmez. iyi fiyat, iyi oyun politikası izleyen firmaya yapılan haterlık çok komik internette. işte bunlar hep resistance to change.

rahatları bozuluyor diye infial çıkaran entitled pc gaming kitlesine karşı sağlam durmaları benim için başarı. sektöre yatırım yapılması süper. sonunda FOMOlanıcaklarını biliyorlar çünkü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Xenus

elbette paraları bitmeyecek ama müşteri sayısındaki değişim miktarı/gelir/gider oranları belirledikleri süre içerisinde hedeflerine ulaşmazsa sonlandıracaklar ya da şekil değiştirecek. ki bu konuda hiç de vizyonlu olduklarını sanmıyorum. aynı vizyon exclusive stratejisiyle dünyanın hate'ini topladı, spyware diye damga yedi, indirim yapıyorum diye çıkmamış aaa oyunları ucuzdan verdi yayıncıları satışı sonlandırdı vs. bilmiyorum artık belki de bunlar planın bi parçasıdır lol

 

tamam adamlarda para var, arkalarında da yatırımcısı var ama yani nereye kadar olm karşında steam var, 4-5 milyar dolar mı neydi adamların cirosu 2 sene önce. yani mahalle bakkalı değil ki walmart gibi kapanıncaya ya da rekabet kalmayıncaya kadar ucuzdan vereyim desin. 

 

o yüzden başarısı yok diyorum, yani senin gözündeki başarısı genel anlamda başarı değil. sürdürülebilir para dönüyor olması gerek en azından. anca böyle tepki çekmek için başlarda yapıp da sonra dandik oyunlara indirim yapmayla devam ederler gibi (xbox gold'un playstation plus'ın ilk çıktığı dönemlerde verdiği aylık aaa oyunların sonradan %80-90 indirim görmüş eski oyunlara dönüşmesi gibi).

 

"Connect more platforms and add new features with open-source integrations."

ha bi de gog'un launcher'ında şöle bişi de varmış. bundan da bişi çıkabilir. biz legal olarak yapamıyoruz ama siz el atarsınız gibi sdf.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@axedice

ben oynamadım ama stylistic, chic, new school bi artstyle'ı var. kardeşim oynamış güzeldi diyor. öyle zevksiz biri değil homam, civ falan oynar. onun dışında bişileri doğru yapmışlar ki. zamanında wow'un yaptığı gibi bütün fornite killerları öldürüyor. apex'in geliri şubat'a göre %75 düştü diye haber vardı.

@razzRaziel planın parçası zaten. agresif büyüme stratejisi uyguluyorlar, netflix gibi full zarar. 2 haftada 1 beleş oyun sayısını, hafta 1 beleş oyuna getirmişler. sürdürülebilir olması için oyunlara yüklenleri lazım blizz gibi genre defining bişiler ortaya koymaları lazım. exclusive işi bunun kolay yolu. developerlar steam'den bıkmış ki böle bi deal'ı kabul ediyorlar. steam peşin satan vs epic veresiye satan durumunda şuan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi fiyat iyi oyun politikası diyorsun, adamların son dönemde çıkardığı tek oyunu bile oynamamışsın. Hangi iyi oyun? Hayır haterlığın kökeninde izlenen exclusivity politikası var, oyun kalitesiyle alakası ne? Hani ben de fortnite oynamadım hiç bi fikrim yok iyi mi kötü mü ama konuyla bağlantısı yok. 

Diğer taraftan bu yaptıkları gibi indirimlere devam etsinler outwardlara vampirelara biz 35 lira verirken yapımcı tam para kazansın en büyük destekçisi biz olalım, konunun başından beri de aynısını söylüyoruz. Developerların steamden bıktığı yok keza developerlar diye bütünleşik bir küme yok hepsi farklı farklı düşünüyor, codex gibi developerların yazdığı forumları falan takip edersen bi kısmının epicten (exclusivelerden) rahatsız olup steami bu haliyle kabul ettiğini görebilirsin hatta. Ha publisherlar dersen onlar tabii ki hazır paraya konmayı herşeye tercih eder, örnekleri gırla.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

i0p81fn18d031.jpg

müptezel kafalar şunlar bence. hayır işi yapmıyorsunuz. exclusivityi çok kolay uyguluyor benim demek istediğim epic. adam steamde daha çok satışa tercih ediyor. hem epic'in büyüme potansiyeline güveniyor hem de pazar zorlu her yıl katlanarak çıkan oyun sayısı yüzünden. ne biliyim bi 5 sene önce olsa böyle bişi yapılamazdı.

adamların prensibi iyi oyun? sizin için en iyilerini özel seçip de koyuyoruz hizmeti. shit tier, hentai oyunları dolmayacağız diyolar mission statement'ta. oyunun iyi olduğunu olmadığı anlamak için oynamaya gerek yok. review oku, gameplay videosu izle anlaşılıyor. ben aldığım başka oyunlardan epic yapımı olmasa da epic exclusivity ortaklığına dahil 2-3 başka oyunları beğendim. fornite'ı kötü tu, avengers'a haterlık ile aynı geçiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

40 dakika önce, Xenus dedi ki:

oyunun iyi olduğunu olmadığı anlamak için oynamaya gerek yok. review oku, gameplay videosu izle anlaşılıyor.

peki review ambargosu olan, 7 lokomotifli uçan hype train'li agresif marketing'li oyunları nabıcaz? ortalıkta marketing harici bişey yok ilk 3 gün mesela?

sen ben mesela az çok publisher takip ettiğimiz için biliyoruz. ya da gaza gelip başlığını açınca "hof süper oyun çıksa da alsak <4" deyince öbürü gelip "wb çıkarıyor bi dur sdf" diyor da duruyoruz. daha az takip eden / etmeyen kitle takip edenlerden kat kat fazla (olmasa ea batardı heralde =P) keko gibi sırf marketing materyali görüp alıyor millet (ben de mua3'e bastım preorder'ı mesela. zaafım var süfer kahraman filmine oyununa, gelse de duf duf diye oynasak <4)

gelir umarım epic'e de review. platform kendini bilir biraz. zararı olmayan ama faydası tartışılamicak bişi.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...