Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

@eldar epic ben vercem la cebimden modunda indirim yaptı işte kullanıcı boostlamak için. ama store sayfasında çat diye indirimli gözükünce oyun değerini düşüyorsun diye bazı developerlar taş koydu galiba. bi de reddittekiler yine sallıyor hani developerları düşünüyordunuz diye? full baskı var, epic + epicle çalışanlara haçlı seferi gibi. adamlar parasıyla oyun alıp, bedava dağıtsalar yine yaranamayacak. komedi

bu arada giden oyunlar steamle aynı anda olan oyunlar. yani exclusive yapmasa bu kadar rahat indiremiyor görüldüğü üzere. indirimler devam eden oyunlar hep epic exclusive. aynı fiyattan, indirimlerden olursa tabi ki steam'i tercih eder herkes. ubi store oyunlarına da indirim yok adam gibi.

bir de büyük ihtimal regional abuk sabuk fiyatlara indiği için böyle oldu bu kampanyayı bi daha yaparlar mı bilemedim. tek tek indirim girerler.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anti epikçilerin argümanı şu abi Epic/Tencent tüm parayı harcayacak tüm oyunları EGS'e koyacaklar tekel olacaklar. abi böyle bişi mümkün değil! buna bütçe dayanmaz. her sene çıkan oyun sayısı exponansiyel olarak artıyor. ha quantity bakımından tabi bu. high quality oyunların sayısı belki azalıyor gibi. Epic de agresif bi büyüme campaign uyguluyorlar diye bashleniyor bu hq oyunlardan kaptıkları için özellikle. önce exclusiveler üstüne bu sale için bile eleştiriliyor.

örnek senelerdir amazon/bestbuy da yıllık 50-60 dolarlık prime/gamers club üyelik alıyorsun her pre-order'a 10-15 dolar indirimli geliyor limitsiz. kimse ya sen fiyat kırıyorsun demiyor? aynı boku EGS'de bedavadan uyguladılar. sanırım oyunların çekilmesinin nedeni regional abuk fiyatlar bence. ama nefret ettim şu jim'den. epic fiyat kırıyor ama diye qq. aral davası geldi aklıma, vatan-bimeks birbirini şikayet ediyordu fiyat yükseltsinler diye. sonra OYUN ÇIKINCA SANKİ BÖYLE PAHALI GİBİ OLACAK diyor. öyle olması normal zaten, release hype'ında reviewları oku, gameplay izle, hypelanan oyunu al oh ne ala. aylar hatta seneler önceden pre-purchase'ın bi zahmet bi benefiti olsun artık pls.

bence EGS client look & feel aşamasında fıstık gibi, belki de 1 numara. ubistore-steam-origin kıyasla. tek eksiği featurelar onlar da zamanla gelicek zaten. beyinsizlik düz boyu. ama vocal kalabalık kuru gürültü. burdan bile reröre yapanlar direkt saldırdı sale'de. yürü be EPIC arkandayız dsdfg

aral davası: https://www.donanimhaber.com/Oyun-pazarinda-skandal-Teknoloji-magazalari-ile-Aral-arasindaki-ilginc-yazismalar--90490

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Xenus dedi ki:

anti epikçilerin argümanı şu abi Epic/Tencent tüm parayı harcayacak tüm oyunları EGS'e koyacaklar tekel olacaklar.

Argümanımız o değil, argümanımız epiğin pazarda yer edinmek için harcayacak parası var ve bunu 2 yöntemle yapabilir tüketici dostu ya da tüketici düşmanı yöntemler. Biz diyoruz ki tüketici düşmanı exclusive gibi yöntemler kullanırsa bizim işimize yarayacak olaylar (örneğin bu indirim gibi) daha az gerçekleşebilir, fiyatlar daha yüksek kalır. Aton fiziği bi argüman sunmuyoruz düz mantık.

Tersine sayfalarca dendi ki işte insanlar bi indirim için epic yüklemez, yok efendim exclusiveler olmazsa kimse epiği tercih etmez bilmemne. Ben ve sam dahil herkeste epic clientı var beğendiğimiz oyunları aldık oynuyoruz.

images?q=tbn:ANd9GcQvBfMcdietI-ZHJBlC4eg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi fiyat konusunda başka sıkıntılar oluşuyor görüldüğü üzere. steam'in bizden iyi deal veremezsin direktifi yüzünden developer sıkıntıya girmiş bile olabilir. ubi store'da olan oyunlar zaten ubi/aral belirliyor ve pahalı oluyor, epic de ona uyuyor. şuan benim gördüğüm ok-good tier exclusiveler hep en iyi indirimleri yemiş. ama mesela vampyr, darksiders 3 yüksek fiyat, steam'e match etmek için. oxygen not included steam'de var diye yine indirimden çıktı. vampires yine aynı şekilde. tek ekstra bl3 olabilir o zaten bizim markete koyulmamıştı. kısacası exclusive yapmadığı oyunda iyi deal yapmaları zor.

bi indirim için indirmezdiniz, 3'te 1 fiyatına gelirse tabi ki indirilir. steam'de pre-purchase'e %10-15'ten fazla oldu mu? hatalı fiyat gibi bişiydi yaşadığımız daldınız tabi. ki ben de hepiniz tatava yapıyorsunuz, ama fiyata bakmayan yalan söylüyordur dedim. haklı çıktım. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Outward almamış biri fiyatına bakabilir mi hala 35 lira mı? Exclusive olmayan tüm oyunların saledan/shoptan çıktığından emin miyiz? Exclusivelerde deal devam ediyor düzeltme yok, detroite baktım hala 20 lira ve tam almaktan vazgeçmişken elim yine titremeye başladı asd. Steami falan da oyun çöplüğüne çevirmemek için baya gayret ediyorum ama 20 lira ne lan bi tantuni parası =/

Pre-orderları bi kenara koyuyorum vampire ı falan, onlarda evet yayıncıya sormadan kendi cebinden bile olsa indirim biraz soru işareti yaratabilir kafalarda. Ama halihazırda çıkmış ve xclusive olmayan oyunlardan saledan çıkartılan var mı? İnternetten bulabildiğim bi oxygen not included oldu ama o da early access hala.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fiyat olarak uygun olduğu sürece platform çok önemli değil. Ama daha öncede söyledim exclusive geçirip fiyatı pompayalacaklarsa kalsın. Pompaladıkları çok oyun oldu. Phoenix point 69 a kalıcı indiyse fena olmamış, kafada bir anno kaldı onuda o fiyatlara indirim olsada almam ? . Ubisoft oyunları ciddi kazık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 19.05.2019 at 02:18, Xenus dedi ki:

@eldar epic ben vercem la cebimden modunda indirim yaptı işte kullanıcı boostlamak için.

Bu yapilan aslinda kullanici dostu bir uygulama gibi dursa da, developera ciddi zarar verebilir. ornegin 100 Birim fiyattan bir oyun ciktiniz, 1 sene sonra 60 Birim fiyattan satmayi dusunuyorsunuz. 2. yila dogru artik ozel kampanya satislarinda 30 Birim e kadar duseceksiniz.  Size sormadan Epic, kendi payindan kisarak caaaat yapiyor oyunu 85 Birim fiyat. Daha ya pre order dasiniz ya da oyunu yeni cikmissiniz. Eger hemen mutlaka almak isteyecekleri, cok arzulanan bir oyun degilse, bu noktadan sonra oyuncularin ciddi bir kismi ister epic ister steam ister gog ister baska bir platform olsun, pusuya yatacaklardir. Cunku artik 85 birimlik ilk indirimi gordukler. Bu saatten sonra sizin ilk X ay icin belirlediginiz o 100 Birim fiyat devam ettigi surece o fiyata direnme ihtimalleri var. (o bekledikleri indirim hic gelmeyecek bile olsa) Dolayisi ile epic in sizin yerinize kendi parasindan yaptigi o 15 Birim lik indirimi 60 Birim'e inmeyi planladiginiz o ilk indirim donemine kadar gececek surede mecburen siz cebinizden karsilamak zorunda kalabilirsiniz. Cunku Epic bu isi size sormadan yapti.

Ne yapardiniz? ben de oyunu cekerdim marketten.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi 60 dolarlık oyun rusya'da, türkiye'de 5 dolara düştü diye çektiler bence. millet vpn ile almaya falan kasmıştır. fazla düşünmeye gerek yok.

regional pricing uygulayıp, 60 dolar oyunu 90 liradan verdikten sonra 15$ lık alışverişe 10$ indirim uygulamasını 79tl/60tl diye çevirdiler. aslında indirimi de regional yapmaları lazımdı. 20tl/15tl gibi.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...