Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

47 dakika önce, aquila dedi ki:

$60 yeni oyun, 70 degil, pcyle ayni.

Abi haklısın da bizim store'da 70 dolardan fiyatlandırılıyor ? US'de 60 dolares.

Gerçi şimdi şeyi hatırlamıyorum, 70 eurodan mı yoksa 70 dolar mı. Ona bakmam gerek. Euroda olabilir. Bi 70 var ondan eminim, okumuştum. 
 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 
 
 
36 dakika önce, axedice dedi ki:

Dedelerinin mezartaşı mıyım ben neden anlaşılamıyorum? Konsol = exclusive dolu ortam, daha pahalı fiyatlar. PC : Rekabet dolu ortam, daha iyi fiyatlar.

Abi anlatamadığımız, Exclusive oyunlar pahalı değil. Exclusive oyunlar ile diğer AA firmaların oyunları aynı fiyatlar. 

"Exclusive oyunlar daha pahalı değil. Diğer AA oyunlar ile aynı fiyatta satılıyorlar."

Kilit nokta bu. Fiyat listesinden bunu görünce senin görüşün değersiz oluyor onu anlatmaya çalışıyorum asdfsd

Ki Sony kur artışından önce TR pazarına oyunlarını reklamlı sokup, çok satış beklediği dönemlerde dolar-euro üzerinden fiyatlandırmayıp ülkeye özel uygun fiyatlarda çekmişlerdi. AA oyunlar PSN'de falan 160'a satılırken God Of War'lar falan 106'dan mı ne satılmıştı galiba tam hatırlamıyorum. 

Yok yani Exclusive pahalılık getirir diye bir mevzu, tarihte örneği de yok. AA oyun fiyatlandırmaları neyse Sony ve Microsoft'ta onlara uyuyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

origin oyunları PC'de EURO, PSN'DE TL olduğu için daha ucuz. OMO TOKOL KOTO. exclusive yüzünden fiyatlarda sıkıntı olacak diyorsun, kullanmadığın bilgi sahibi olmadığın psn hakkında ahkam kesiyorsun.

star citizen-crowfall-bard's tale backledim hepsi hayal kırıklığı. inşallah bir gün çıkıcak ilk 2si. adam bir iki istisnai örnek verip, ksbank'ı savunuyor bana zıt gitmek için. hani o da fail. deliverance'ın ESTIMATED DELIVERY Dec 2015. evet, çok gerçekten başarılı bi sistem kickstarter.

hani dark başka bi noktaya da değinmiş. konsol exclusivity oyunlar var bunlar ettiği değerden aaa, aa neyse muadiline göre price tagi çekiyor. gidip GOW, RDR2 ben de exclusive gelin bakalım 100 dolares'e kucağıma oturun demiyor.

bunların derdi gaben'ın rantının gitmesi azizim...

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, axedice dedi ki:

@Xenus Şimdi bana demişsin ki psn store ucuz, e ucuz değil diyorum, cevap BİZ MEMNUNUZ MERAG ETME, ÇIKTIĞI GİBİ OYNAMA OZMAN. Bu mu yani çıktığı gibi oynamamak mı çözüm? Hayır sanki steamde çıktığı gibi oynamadığımız oyunlar %75 indirime girmiyormuş gibi bide lel

Kickstarterdan son 5 yılın (indie olmayan) en iyi 2 rpgsi geldi 2018de, başında Kingdom Come sonunda Kingmaker. Adamlar resmen accurate historical rpg yaptılar KS parasını yatırımcıya bakın bize ilgi var diye gösterip, eşi benzeri olmayan bi oyun Kingdom Come. Hiç öyle unutulmuş genre falan kalmadı 18de, misler gibi oyun yapıp satıyorlar. Ki işte yeni Xcom da öyle olacaktı epic poachlamasaydı. PC GAMINK LEL ile olmuyor, somut argümanlarla gelmeniz lazım.

 

@Natanyal Dedelerinin mezartaşı mıyım ben neden anlaşılamıyorum? Konsol = exclusive dolu ortam, daha pahalı fiyatlar. PC : Rekabet dolu ortam, daha iyi fiyatlar. Bu kadar itiraz gelince gittim meraktan baktım ben mi yanlış biliyorum diye, al fiyatlar orda siz de bakın. Biz diyoruz ki PCye exclusive mantığı OYUNCU DÜŞMANIDIR, uzun vadede fiyatların artmasına neden olur konsola döneriz. Bakın alternatif pazarlar ne halde, biz de bunlar gibi olmayalım. Eğer yatırım yapacaklarsa OYUNCU DOSTU politikalara yapsınlar.

Biz böyle dedikçe yok steamin şusu kötü, yok epik böyle epik hareketler yapacak oyunculuğu kurtacak işte efendim PC GAMING memelerinin ikinci eli ucuz comebackler bişeyler.

konsolda exclusive fiyat arttırır argumanını destekleyecek bir şey koymamışsın abi ortaya ??

koyduğun şey türkiye gibi parası çöp olan 5. dünya ülkesi pazarı.. daha önce de steam vs epic konusunda dedik, şimdi pc vs konsol konusunda diyorum, eğer oyun fiyatları üstünden bir kıyas yapılacaksa USA veya UK baz alarak yapın yoksa saçma oluyor yaptığınız iş.

 

PS sana göre exclusive dolu ortam ve bu fiyatlara zarar veriyor diyorsun.

Sony exclusive oyunları 60 dolar

3rd party oyunları 60 dolar

PC'ye göre pahalı diyorsun

Konsol oyunları 60 dolar

PC oyunları 60 dolar

 

baya baya haksızsın kısacası, kafan yanlış bir varsayım ile yola çıkıyorsun.

Exclusive = pahalı fiyatlandırma diye bir şey yok

 

arka sayfada saydığın oyunların amazonda fiyatlarını kıyaslayıp konsol = exclusive, exclusive = pahalı yorumunu gözden geçirmelisin bence.

applev0dka tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 22.04.2019 at 17:23, Xenus dedi ki:

ya tamamen bilgisizsin baltazar. yahu ps sahipleri tr psn'den gayet memnun sen merak etme. sanki 60$ price tagle çıkan alıyordunuz. Ha birde HER oyunu oynamanız ya da release'inde oynamanız gerekmiyor. origin oyunları pc'den her türlü ucuz mesela onu ne yapacağız. PSN bahsettiğiniz gibi asıl tekel olmasına rağmen gayet iyi deallar veriyor. boş yapıyorsun.

şu kısım tamamen kişisel tercih. sen oynamazsın her oyunu, ben oynamam, o oynar bu oynar falan ne alakası var.

a oyununun muadili b oyunu diyen kitle gerçi ne anlatıyosun

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Cokomantis

bi larian var zaten ks'da başarılı performans gösteren firma gerisi tırt. istisnalar kaideyi bozmaz. 3-4 sene delayle çıkan oyunu başarılı diye koymayın. steam review yabdı, forum yabdı, yol yabdı ile bi yere varamazsın. bir oyun alırken ilk tercihleriniz kalite ve fiyat değilse saçmalıyorsunuz. bu iki koşulu tüketici friendly sağladıktan hiç bir şeyin önemi yok. üretici için fair trade bi anlaşma gelicek, tabi ki emekçinin yanında olacağım, steam'in uşaklığını yapacağıma..

@Natanyal

fedailerinin çocuğumu keserim moduna girmesinden zevkleniyordur valve'dakiler. paralı mod davasın community tepkisi gelmesini anlarım çünkü anonim sosyal bi yapılanma var desteklenicek burada savunulan şey milyar dolarlık şirketin propagandası.

Gabe-Newell-Ladies-Man.jpg

BİZ ONDAN BAŞKASINA HİZMET EDEMEYİZZZ

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...