Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

56 dakika önce, HellHound dedi ki:

epic 2004'de cikarmadi store'u, bugun cikardi. 2004'de "ama korsanlar var" diye konsola siktir olmakla mesgullerdi. afedersin batidaki en buyuk oyun ve 7 milyar net worth'e sahip ceo ile bugunun sartlarinda giriyorsan ortama "ama wow release'de battleground yoktu" argumaniyla gelemezsin yada gelsen de kullanicidan "aman yazik garibime, dolarlarimizla besleyelim ac susuz yazik" tepkisi beklememek lazim. her bir roportajinda, her bir tweet'inde anti-consumer takilana verecegim tek ip kendini asmasi icin olur.

evet yıl 2004 değil, ama adamlar pratik olarak tekel halindeki bir sektöre de full paket giremez.

1 yıllık iş planını tamamlayıp girdiklerinde ellerinde patlama ihtimali var, riski düşürmek için 1 senelik anlaşmalar ile ilerliyorlar, bu sürede de clienti revize edip, istenilen hale getirecekler.

why so much hate ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayni soruya ayni cevap, tuketici olarak bana zerre yarari yok, an itibariyle zarari var.

 

epic shareholder'i degilim.  Epic'e ad space satan PCGamer yazari degilim. bati'daki en fenomen oyuna sahip sirketin risk assessment'i ve strong-arm ile ortama girmesine "gel uzerimden gec" diye yatmama gerek yok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam'in kullaniciya sagladigi bilimum ozellikleri kullanmak yerine, hic birine sahip olmayan bir platform'a exclusive oyunlar su an. hangisine ne kadar deger verildigi kisiden kisiye degisebilir liste liste yazildi yukarda gormezden gelmeye devam edebilirsin.

 

hadi bir ornek de soyle vereyim: Division 2 uplay/epic exclusivity'den sonra. 3rd party saticilara nanik cekme karari alindi. dikkatini cekeyim zaten ubisoft oyunlari 3rd partylerde uplay key'i veriyor steam vermiyor. buna ragmen boyle durumlar olustu: https://uk.gamesplanet.com/game/tom-clancy-s-the-division-2-uplay--3777-1

 

NOTICE

Hey Community!

Sadly we have to announce you that Ubisoft will not allow digital third party stores, such as Gamesplanet, to sell Division 2 after its release on March 15th 2019. After this date, the game will digitally only be available through Ubisoft's Store and another exclusive digital store. This will also be true for all upcoming game content such as Season Pass, Extensions, etc.

We won't be able to solve some support requests (e.g. key activated on the wrong Ubisoft account) after March 15th, as we won't have any more keys to exchange/swap. Please address your support requests to Ubisoft directly for such cases.

Worry not, all purchases that have been completed on Gamesplanet will be honoured. This is also true for gifts, no matter if these have been picked up or not.

Obviously, we are not happy about this decision.

The Gamesplanet Team

 

bunlar official key sellerlar grey market degil ubisoft veriyor direkt firma tarafindan authorized. bir cok zaman day 1 yuzde 20 indirim falan rahat rahat gorebilirsin. Epic ile anlasma bunu engelledi. Nedense bilimum steam feature'ini gormezden gelip olmamalarinin kullaniciya bir zarar olarak gorulebilecegini anlamak istemiyorsun, ama bunun steam ile direkt ilgisi bile yok. Direkt official 3rd party'den uplay key satin almaya engel

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen şimdi parasını verip epic'den metro exodus alıp oynayabiliyor musun? demek sana verdiği bir zarar yok.

bu oyunu alırken vermen gerekenden fazla para verdin mi ? demek zararda değilsin

 

herhangi bir optional steam feature erişiminin olmaması zarar olarak açıklanamaz. en son baktığımda da dünya üstündeki tüm oyunlar epic'de exclusive değildi. Her 2 platformda olan oyunlar var, olmaya devam edecekler de.

Dediğim gibi konfor alanından çıkmak istemeyen insanlar aşırı tepki veriyor. Tek ben satıyorum o zaman 60 yerine 70 dolara satarım demediği sürece ortada sıkıntı yok.

Senin oyunu istediğin yerden alabilme hakkın olduğu kadar yayıncının da istediği yerden yayınlama hakkı var.

Epic bunun bedelini ödüyor mu ? ödüyor. Ortada bir sıkıntı göremiyorum.

 

Tekrar ediyorum, epic'den oyun almadım henüz. steam-epic aynı fiyata satsa, hatta epic bir tık ucuz satsa steamı tercih edecek 100binlerden birisiyim. Bu piyasada bunun dışında var olamaz adamlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

division 2'yi alanlar vermeleri gerekenden daha fazla para verdiler, cunku ubisoft'un bizzat dagittigi keyler exclusivity yuzunden yasaklandilar.

1 hafta once daha ucuza ubisoft approved olarak alinabiliyordu oyun 1 hafta sonra alinamaz oldu. bu kadar basit.

kredi karti/paypal disinda bir cok seyle alis veris yapmaya kalkan gereginden fazla para verebiliyor, cunku "yuzde 12 cok developer dostuyuz" diye transaction fee'yi kullaniciya yediriyorlar: (aha euro olarak ornek oyle ucuncu dunya ulkesi sms'inin transaction fee'si falan da degil)

Epic

https://i.imgur.com/PZG1DoQ.png

vs. Steam

https://i.imgur.com/yCLFL5i.png

 

(dikkat: imgur acilmazsa diye soyliim artik bakarsiniz bir yolla)

 

1 taraf bana daha fazla sey sunuyor, bunlari birileri publisher'a para kesesi sundu diye ilgilendigim oyun icin kullanamiyorsam bu bana detriment. "satin alabiliyorsan o zaman np" sacma sapan bir yaklasim (Iyiki cinli degiliz onlar exodus'u satin da alamiyor mesela epic cin'i yasakladigi icin ama hadi uzaga gitmeyelim diye o isleri hic karistirmiyorum)

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, HellHound dedi ki:

ayni soruya ayni cevap, tuketici olarak bana zerre yarari yok, an itibariyle zarari var.

 

epic shareholder'i degilim.  Epic'e ad space satan PCGamer yazari degilim. bati'daki en fenomen oyuna sahip sirketin risk assessment'i ve strong-arm ile ortama girmesine "gel uzerimden gec" diye yatmama gerek yok

bak yazdım arkada hiçbir şey yapmadım clienti kurdum ve bir tane bedava oyunum var. An itibari ile bana yararı var. 

kendin arkada yazdın. 1 seneye exc. bitiyor ve adamların roadmapine göre market kullanılır hale geliyor.

User olarak bana kaybını açıklar mısın para mı ? 

Vakit mi ?

Steam neden dizaynı değiştirmiyor yıllardır ? çünkü gayet iyi engineer edilmiş. Sana sanal bir itemi seninmiş gibi hissettiren bir kütüphanesi var. 

Artık insanlar steami sahiplendi. Çünkü sahiplenmek zorunda. Steami bırakmak demek bir sürü hiçbir zaman install bile etmeyecekleri ama orda durduğu için mutlu eden bir sürü oyunlarını bırakmak demek.

Hadi yeni market açıldı versin bana oyunlarımı oraya taşıyım benimse oyunlar. Oyunlar benim bile değil. 

reampage tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, HellHound dedi ki:

Sadly we have to announce you that Ubisoft will not allow digital third party stores, such as Gamesplanet, to sell Division 2 after its release on March 15th 2019. After this date, the game will digitally only be available through Ubisoft's Store and another exclusive digital store.

 

6 saat önce, HellHound dedi ki:

bunlar official key sellerlar grey market degil ubisoft veriyor direkt firma tarafindan authorized. bir cok zaman day 1 yuzde 20 indirim falan rahat rahat gorebilirsin. Epic ile anlasma bunu engelledi.

 

Ama belej subnautica verdiler, o zaman bence hakkı dışarda sattırmama

455.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50 dakika önce, axedice dedi ki:

 

 

Ama belej subnautica verdiler, o zaman bence hakkı dışarda sattırmama

 

Bu ne saçma bi argüman, zaten haksız hukuksuz bi durum yok ki alan memnun satan memnun anlaşmış adamlar.

Bir yandan dev gözüyla bakıyorum. Dendiği gibi satış garantisi veriyorsa bence gayet iyi bişey . Düşünsene feministler ne der diye düşünmeden, istediğin gibi karakterlerini tasarlayabiliyosun falan. 

O kadar da kötü bi durum değil. Storelar kendi arasında rekabet ediyorlar, bokunu çıkaran uzun vadede zaten batar gider. akpli chpli tartışıyormuş gibi bir tansiyon var topicde, hiç de buna değecek bi konu değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, aktiftablet dedi ki:

 

Bir yandan dev gözüyla bakıyorum. Dendiği gibi satış garantisi veriyorsa bence gayet iyi bişey . Düşünsene feministler ne der diye düşünmeden, istediğin gibi karakterlerini tasarlayabiliyosun falan. 

 

Bu mantıkla bakarsan sağlam oyuncular ne der diye düşünmeden kafasına göre da tasarlayabilir oyunu. Kaldı ki bağımsız yapımcılar hariç yapımcı dağıtıcıdan bağımsız tüm kararlarını alamaz. Dağıtıcı da kar maksimizasyonu hedefler.

Ayrıca kötü olan batar gider ne var ki demen olaya ne kadar naif baktığını gösteriyor. Steam'in en çok eleştirdiğim noktası drm olması. Batarsa tüm oyunların da steam'le gider, o zaman işte dağıtıcıların falan insafına kalırsın. Bu konuda da iyimser olamıyorum, Steam'den alıp bitirdiğim bir Ubisoft oyununu, 2 yıl sonra tekrar yükleyip oynayayım dediğimde bu key kullanımda hatası yüzünden yükleyemedim. Ubisoft da çözmedi sorunu mail atmama rağmen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steam batarsa tüm oyunları gitmesi baştan kabul ettiğimiz bi ihtimal malesef. Adam sana oyunu satmıyor, ödünç veriyor.

Sen bunu kabul etmiyorsun ama oynamak istediğin bir oyun steam exclusive mesela napıcaz? Ben diyorum ki alma o oyunu, başka bişi oyna. Sen diyorsun ki olmaz bütün arkadaşlarım onu oynuyor.  Konu şeye benziyor biraz, gezide bizi içeri almadı diye bi pastaneyi protesto etmeye. Ama ben onların pastasını yemek istiyorum. Ama bişeyler değişmesini istiyosan, diğer pastaneye gidiceksin. 

Benim de dvd olarak aldığım bi ubisoft oyunu win10 ile uyumlu çalışmıyor, steam versiyonu çalıştığı halde.  Aynı şekilde ubisoft çözüm sunmuyor, ubisoftun bok yemesi, ben de mesafeli yaklaşıyorum ubisoft oyunlarına. 

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimse batmasın zaten, steam de epic de.

Aslında en güzeli bitcoin wallet gibi her kişinin bir gaming hesabı olmalı ve oyunu nereden alırsan al (steam, epic, origin, battlenet, ubisoft etc.) bu hesaba eklemen, oyunlarını tek bir yerde tutman olur.

Belki stream servisleri gibi şeylerin yaygınlaşması ile stadia ile falan böyle bir sisteme evrilir oyun dünyası. O zaman her şey daha güzel olur, kimse konfor alanını kaybetmemiş olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin bilimden anladığın 6 dilim pizza mı 8 dilim pizza mi daha doyurucudur çalışması olur en fazla. O konulara çok girme şimdi ?

Bu arada forumda epic savunan görmedim, sadece ihtimaller üstünden yürütülen linç politkasının yanlış olduğunu, beklenip görülmesi gereken bir sürece girildiğini açıklayan mantıklı insanlar gördüm ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...