Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

hangi ps exclusive'i getirmişler? portlanan oyun zaten pc'de, bu getirilmiş olmuyor ki zaten. neyi diriltmiş yani gidip bir geliştiriciyi sıfırdan mı fonlamışlar? yapılan tek şey kickstarter'dan milleti kazıklayıp oyunu backerlardan çalmak. bu mu genre diriltmek? çıkmak üzere olan oyunlara rüşvet basmak mı?

bilakis pc platformunu zayıflatacak ve hizmet kalitesini düşürecek, diğer platformlara olan avantajlarını kaybettirecek hareketler esas dert. bunlara karşı gücün korunabilmesi önemli, epic'in buy/download/friends platformu bu değil.

devir bilgi devri denmiş, alın size "alternatif bilgi kaynakları":

Alıntı

Epic launched the Support-A-Creator program in October 2018. It lets content creators like YouTubers and Twitch streamers earn money from “Fortnite.” Fans can declare their support for a certain creator by entering their Epic tag in the battle royale game’s item shop. When players spend 10,000 V-Bucks, their designated creator receives $5 USD.

Now that the program is expanding, creators can share referral links on their channels to promote their Epic tag and get credit for sales on the Epic Games Store. Each title has a different revenue share set by the developer, but the minimum rate is 5%, Epic said.

yani "dur streamerlara bakayım oyunu tanımak için" diye gireceksin, adam sana epic store reklamı yapacak komisyon aldığı için. "çok güzel ya alın alın" diyecek, siz de bağımsız karar verdiğinizi sanacaksınız. oyun gazeteciliğini maaşa bağladıkları gibi vlogger ve streamerları da maaşa bağlayacaklar.

rahmetli püskevit yaşasaydı da keşke onun videosunu paylaşabilseydim, yargılardı net.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asdfuasduhfahu en çokda bu outer worldse savior diye bakan kitleye gülüyorum

asuhfausfuhasfhu

INDIE KAFASINDA POROFOSYONEL OYON YAPOLAR ABU felan diye ahueauhehua

ama bildiğin kick starterdan adamlardan parayı toplayıp sonra biz exclusive yaptıkkkk lelelelelele demekde iyi trollmüş

 

almayın abicim eğer epic exclusive oyun istemiyosanız almayın mal gibi gidip 3 gün önce oynucam diye alırsanız oynu yarıne exclusivede yapar always onlineda yaparyarım yamalak oyunda satar

 

ağlayıp ağlkayıp meme yapıp yapıp mal gibi gidip alıyosunuz almayın tkp. o kadar karaktersiz ki gamer tayfası en ufak boykotu bile yapmaktan aciz circle jerk seklinde "bak abi bu sefer göstericez herkese bak abi anlıcaklar ne kadar güçlüyüz" diye bağırıp bağırıp sonra oyunu rekor satış yaptırtıyor cunku

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quantic dream oyunlarını açıkladılar işte. heavy rain, detroit, beyond souls. devamı gelir. konsoldaki ue motorlu oyunları portlayabilirler teker teker misal. resmen arada kaynamış senin bile haberin yoksa dsdfg. ilk buradan dalsalar zaten böyle abartı bi tepki görmezlerdi. steam'in microsoft'a yanaşmasının sebeplerinden biri bu bence. rakip çıktı karşısına.

angryjoe o kadar konuştu konuştu. sorrybroimplayingouterworlds ile bitirdi asdf

bu arada ilk defa egs'i yükledim. sign-up olmadan önce 20 saniyelik queue'a aldı.

/protest

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 dakika önce, Cokomantis dedi ki:

 

fdghjs steam'e küsücez mi valve oyun yapmıyor diye? yapar yapmaz abi exclusivity'yle ne alakası var. ben de BANNERLORD ÇIKSIN İSTİYORUM AMA NABALIM ÇIHMIYO İŞDE. zorla mı yapacak adamlar lol

cs'yi bok etmesinin oyuncuya bi zararı yok. kötü bi seçim dersin, oyun bok gibi oldu dersin.

denyolukları vardı tabi kutudan çıkan skin'i almak için key satmalar, skin'lerle dönen 3rd party kumar siteleri (adı üstünde 3rd party, steam'in engelleme gücünü bilmiyorum) tf'yi f2p yapıp şapka satmalar falan.

bunlar kötü tercihler, lootbox mtx bla bla hadi kabul diyelim.

bunun "daha iyisi" dev'lere parayı basıp "bu oyunu sadece ben satıcam" demek değil.

  Gizli içeriği göster

ha ama a oyunun alternatifi b oyunuydu di mi lol

 

Valla adamlar bu steamden gelen yüzdelik kar payı yüzünden oyun yapmayı bırakıp ne var ne yoksa store a koydular. Çöp oldu storeun yüzde 90 küsürü. Bu yüzden oyun yapmıyor, paragöz CEO anlayışı ile de marketi yönettiği için küserim Steame. Oyunları da, steami de aynı zihniyet harcadı. Bence siz de küsün. 

Adamlar bir firmayı elinden tutup büyümedi bile ya kaç yıldır. İnsaf yani gerçekten. Ulan oyun yapmıyorsun hadi bari PC gaming gelişsin diye başarılı firmaları destekle geliştir, iki tarafta kazansın. Ama Steam/valve gerçekten yamyam oldular ve pc gamingi geriye götüren ana etkenlerin de bence başında geliyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam/valve aksine gamingi ileriye götüren tek etken. 

yüzlerce indie game çıkıyor piyasaya. steam olmasaydı hangisini duyup görecektik? veya developer gözünden bak. oyun yapmışsın. nerede pazarlayabileceksin? oyunun download edilmesi bile masraf developer için. steam bunu herkese açık sunuyor ücret karşılığında. ve hatta oyunun güzelse reklamını bile yapıyor daha ne olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

meanwhile in GDC.

facelift;

zZYcBix6dQq2nuWVBXTCcQ.jpg

steam-2.jpg?resize=1024,1174&strip=all

Side note: Valve has been working on the new client and events page for ages now. New library will be based on web technologies just like the new chat overhaul is.

steam events

IMG_6709.jpg

sYhc3uZz5E2sPTtyqRBkbQ.png

steam link anywhere 

beta yakında geliyor..

IMG_6705.jpg

live: 

https://steamdb.info/blog/steam-business-update-at-gdc-2019/

-Bonesoul- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden yılda 3, 4 güzel oyun çıkıyorken artık sayelerinde 1 iyi AAA, 4-5 iyi indie çıkıyor. Bu yüzden de sevinmem şahsen ben. Tabi ki herkesin görüşü farklıdır ancak benim düşüncem bu yönde. 

Ben bir dolu indie yerine doyurucu içerik görmeyi tercih ederim 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 dakika önce, Skyfire dedi ki:

Eskiden yılda 3, 4 güzel oyun çıkıyorken artık sayelerinde 1 iyi AAA, 4-5 iyi indie çıkıyor. Bu yüzden de sevinmem şahsen ben. Tabi ki herkesin görüşü farklıdır ancak benim düşüncem bu yönde. 

Ben bir dolu indie yerine doyurucu içerik görmeyi tercih ederim 

steamle türk'ün gücünü göstermeye var mısın?

https://store.steampowered.com/app/1009900/Date_Write/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Sam dedi ki:

customer review olayını anlattık. çöp gibi oyunu koyup adam opt out yapacak ve bilmeyeceksiniz sorunu var mı yok mu. alıp sorunu yaşadığınızda damdan düşene soramayacaksınız çünkü sadece dev ticket olacak. onlar da size otomattan cevap yollayacaklar.

steam'in reviewlar için geçtiği sistem de çok benzer bir sistem. direk gdc'den;

Alıntı

Developer request "Impact of off-topic review bombs" Steam response "we will automatically hide review bombs. So if we see a surge of comments we will review them" "We have the ability to see if there is a review surge, so we will contact the developer and ask them if they are ok. There will also be a "help" button that devs can push and it will alert valve moderators to check it out"

tek farkı epic'in permanent, steam'in de periodic bir on/off switch sunması.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Impact of off-topic review bombs" şu konu geçen Devotion isimli oyun için geçerli oldu. oyun içinde çin hükümetine laf etmiş sanırım. Very positive olan ratingi çinden gelen elemanlar sağolsun very bad e düşmüştü kötü yorumlar gelerek güzel gelişme.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, -Bonesoul- dedi ki:

steam'in reviewlar için geçtiği sistem de çok benzer bir sistem. direk gdc'den;

tek farkı epic'in permanent, steam'in de periodic bir on/off switch sunması.

değil, alakaları yok uzaktan yakından. epic ileride yapınca, şu anda yok zaten, developer review yapılmasına ya izin verecek ya vermeyecek.

steam'deki yeni olay, -SEÇENEK MÜŞTERİ TARAFINDA, ŞİRKET TARAFINDA DEĞİL- bomb olduğu değerlendirilen reviewlerin skor üzerindeki etkisi kaldırılacak, reviewlar duracak ama.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben steam'ciyim ama daha iyi bir hizmet olursa başka bir platform da kullanabilirim. Fakat oyun yapana 2 milyon dolar vermek benim için iyi bir hizmet değil. Oyun yapanlar daha çok para kazanacak da bize daha çok oyun yapacak çok saf bir düşünce. Ben ikisi arasında bir bağlantı göremiyorum. 

AAA oyun oynamıyorum diyebilirim, bence AAA denen tür olumlu bir katkı da yapmıyor oyun yapımcılığına. Büyük prodüksiyonlu bir oyun yapmanın maliyeti o kadar yükseldi ki, oyun yapımcıları sürekli gelir modelleri aramak zorunda kaldılar. Artık bu saatten sonra oyun yapımını ucuzlatacak teknolojiler gelene kadar vasat oyunlar geleceğini düşünüyorum. Son yıllarda gerçekten zevk alarak oynadığım oyunların birçoğu düşük bütçeliydi. Düşük bütçeli olmayan da Divinity'dir yani. 

Paradox'un grand strategy'lerine bayağı bir zaman gömdüm. Epic'e geçerse dönüp bakmam mesela. En kötü ihtimalle 2 sene sonra oynarım. Zaten ortalama oyun çıktıktan 6 ay sonra almaya başladım artık. Ki bu süre git gide uzuyor. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

game developer conf'da adamlar direk dev'lere anlatıyor yeni review sistemini sen çıkıp "şirket tarafında değil" diyorsun.

bidaha quote'layayım belki bu sefer okursun.

Alıntı

"We have the ability to see if there is a review surge, so we will contact the developer and ask them if they are ok. There will also be a "help" button that devs can push and it will alert valve moderators to check it out"

 

-Bonesoul- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 dakika önce, Skyfire dedi ki:

Abi işte böyle bullshit tier indieler green lighttan geçince steamin 3 5 bir şeyler kazanması dışında kime ne faydası var? 

Şu faydası var, bir oyunun kötü olması göreceli bir kavram. Belki steam'in bu esnek politikası olmasa Papers Please hak ettiği konuma ulaşamayacaktı. Benim son 10 yılda oynadığım en iyi oyun olan Return of Obra Dinn için mesela birçok insan oynamadan kötü diyebiliyor. Zevk meselesi.

Evet çok fazla saçma oyun var ama gerçekten bir şeyler yapmaya çalışanlar için de muazzam bir yer, amatör yapımcıların burada çıkardığı her oyunla ve ona gelen dönüşlerle kazanacağı tecrübe eşsiz. 

Bence zaten steam'e rakip olmak isteyen bağımsızlara da kapısını açar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

Finally, we've also enabled you to opt out of this entirely, if that's your preference - there's now a checkbox in your Steam Store options where you can choose to have off-topic review bombs still included in all the Review Scores you see.

unknown.png

al buyur steam'i açtım koydum. BİZ seçiyoruz görüp görmemeyi skora etkisini, devler değil.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam'e rakip olan bişeyi savunucaz diye pc'de savunduğunuz şey bim'in sütaş marka sütü sadece ben satıcam diye anlaşma yapması.

siz rekabeti "ama bim de açıldı işte ne güzel migros tekel oluyodu" olarak algılıyorsunuz. ben bim açılmasın demiyorum. ama aynı ürünü satsınlar ki kampanya olsun fiyat düşsün sütün yanında çamaşır suyu versinler akşam karıştırır içeriz falan diyorum. öyle gelir sektöre hareket.

"steam'le yaptıkları anlaşma izin vermiyomuş" deniyorsa da muhtemelen base price içindir o, kampanyasına sale'ine karışabileceğini sanmıyorum. hadi diyelim "o işler öyle değil" ona da karıştı, her satışta store kredisi verirsin yüzde bilmemkaç, oldu bitti.

"her yer indie olacağına daha az olsun ama aaa olsun hepsi" mantığı da çok saçma. büyük prodüksüyon seviyor olabilirsin. ben de fular filmi sevmiyorum mesela. ama tutup "bu ne ya her yer bağımsız film. kısa kısa çekiyolar bi de paramıza değmiyor" demek...

inanılmaz mantıklar şunlar ya, altyapıdan futbolcu yetişmesin, sadece birinci lig olsun demek gibi bişey. ya da sadece birinci lig maçları yayınlansın demek gibi. (öyledir zaten heralde lol)

store bok gibi deyin, doğru düzgün filtreleme gelsin aradığımı bulamıyorum önüne gelen oyun kodu diye deyin, zaten new game ve quit tuşu koyan oyun diye satıyo deyin, bunlar mantıklı eleştiriler de "indie çöplüğü olmasın triple a olsun her yer" facepalmland yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, Sam dedi ki:

muadil ürün diye birşey yok oyunculukta. muadil film, muadil şarkı filan böyle şeyler var mı? yok. muadil oyun da yok. ben gidip falanca oyunu oynamak istediğimde özel anlaşma gereği satan SADECE TEK YER varsa bu tekeldir.

developerları parayla bağlamak marifet değil, store da açık ve net kötüyse kullanıcı için kötü. yarın google çıkıp parayı basıp asscreed vs'yi exclusive stadia'ya koyunca ve sen tr'de kötü bağlantıyla bunu oynayamayınca gidip 'muadilini' mi oynayacaksın mesela?

muadil ürün nası yoktur. sen genrelere ayırıp skor verip rekabet ortamı yaratıyorsan oyunlarda goty seçerek pazar değeri ekliyorsan muadil vardır. muadil eşit demek aynı demek değil. Ürün bunlar fiyatı var nasıl muadil olamaz. 

ayrıca cannesde gösterim yada ödül alan bir filmin fiyatı nasıl artıyor ama gişede kullanıcıya yansımıyorsa. ödül aldı diye biletin fiyatı artmıyor ama filmin sahibi daha yüksek bedelle satıyor.

evet stadia bana aradığım hizmeti veremeyeceke alternatif yoksa ülkem az gelişmiş ülkeyse oynamıcam.

ama serbest piyasa adam benim paramı almaya calısıyor zaten bana hizmet etmeye calısıyor. 

https://www.pcgamer.com/epic-on-pulling-metro-exodus-from-steam-we-dont-want-to-do-that-ever-again/

 

adamlarda diyor exc olayı sonsuza dek sürmicek diye. 88/12 piyasa standartı olursa herkes kazanır steamde ona göre aksiyon alır.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Cokomantis dedi ki:

steam'e rakip olan bişeyi savunucaz diye pc'de savunduğunuz şey bim'in sütaş marka sütü sadece ben satıcam diye anlaşma yapması.

siz rekabeti "ama bim de açıldı işte ne güzel migros tekel oluyodu" olarak algılıyorsunuz. ben bim açılmasın demiyorum. ama aynı ürünü satsınlar ki kampanya olsun fiyat düşsün sütün yanında çamaşır suyu versinler akşam karıştırır içeriz falan diyorum. öyle gelir sektöre hareket.

"steam'le yaptıkları anlaşma izin vermiyomuş" deniyorsa da muhtemelen base price içindir o, kampanyasına sale'ine karışabileceğini sanmıyorum. hadi diyelim "o işler öyle değil" ona da karıştı, her satışta store kredisi verirsin yüzde bilmemkaç, oldu bitti.

"her yer indie olacağına daha az olsun ama aaa olsun hepsi" mantığı da çok saçma. büyük prodüksüyon seviyor olabilirsin. ben de fular filmi sevmiyorum mesela. ama tutup "bu ne ya her yer bağımsız film. kısa kısa çekiyolar bi de paramıza değmiyor" demek...

inanılmaz mantıklar şunlar ya, altyapıdan futbolcu yetişmesin, sadece birinci lig olsun demek gibi bişey. ya da sadece birinci lig maçları yayınlansın demek gibi. (öyledir zaten heralde lol)

store bok gibi deyin, doğru düzgün filtreleme gelsin aradığımı bulamıyorum önüne gelen oyun kodu diye deyin, zaten new game ve quit tuşu koyan oyun diye satıyo deyin, bunlar mantıklı eleştiriler de "indie çöplüğü olmasın triple a olsun her yer" facepalmland yani.

Vallahi indie çöplüğü olmasının başlıca nedeni steam; bu kadar denetimsiz indie çıkacaksa piyasaya çıkmasın. Her yer AAA olsun evet. Gidip indie developerı adam gidip denetleyecekse, gelişimine katkıda bulunacaksa çıkartsınlar indielerini. Steamin çöplük storeunu görmemek için indirimlerde bile bakmıyorum; ancak ordan burdan güzel bir indirim duyunca direkt alıyorum.

Exclusive de çıkartmalarında sakınca yok bence adamlar pazara girmeye çalışıyor ve pazarda tekel anlayışı var. Exclusive de bu tekel anlayışını delebilmek için en geçerli yol. Bu yola ubisoftta başvurdu, originde yaptı, epic yapınca neden tu kaka oldu?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...