Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epic Games Store exclusivity meselesi


Sam

Öne çıkan mesajlar

forum kapalıyken ve son bir haftada ola gelişmeler yüzünden bu kendi başlığını gerektiriyor artık.

fortnite ve tencent finansmanından gelen paralarla "garanti satış" (oyun hiç satmasa bile satmış gibi sayıp ödeme) teklif eden epic, 1 yıllık veya devamlı exclusivity anlaşması yapmaya başladı şirketlerle. epic store harici hiçbir yerde oyunun satın alınamaması ve oynanamasını gerektiriyor. üçüncü key satış siteleri de dahil.

iivwvbxh2rd21.jpg

görüldüğü üzere kendi üretimi dışında oyunları da satan en kötü store sayılır şu anda pc piyasasındaki. customer review eklerlerse "üretici için seçeneğe bırakılacağını" söylediler. yani kötü oyun çıkaran sansürleyebilecek eleştirileri. ayrıca forum da olmayacak, sadece geliştiriciye ticket atarak soru sorulabilecek. geliştirici oyunu salladıysa veya cahilse yandınız.

steam'in %30'una karşılık %12 komisyon alındığı ve unreal motorlu oyunlardan normalde aldıkları %5'i de almadıkları için geliştiriciler için avantajlı, oyuncular için berbat bir store.

şimdiye kadar metro exodus, phoenix point ve outer world önce gog ve steam'de çıkacakken bir anda yön değiştirdiler egs'e.

şahsi görüşüm pc oyunculuğunu çok kötü bir noktaya götüren bir hareket ve endüstri standardına dönüştüğü takdirde bugünleri mumla arayacağız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steam , Epic rekabeti umurumda değil işimize gelir derdim de. Exodus steam de 89 iken önce 209 sonra 309 olup , exclusive adı altında epic store a aynı fiyatla taşınması feci kıllandırdı. Türk oyuncuların avantajına bir durumun olacağını sanmıyorum, elimizdeki uygun fiyata bulabileceğimiz tek tük AAA oyunlarda uçabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen unreal kullanan dev olsam direkt exclusive epic yapardım 

 

1. alan zaten yine alacak

2. almayan zaten  yine almayacak.

3. sadece steam olmazsa oynamam lan diyen bi kesim var, işte onları kaybeder ama taş çatlasa %25 falandır. Komisyon farkından o kaybı nötrlerler zaten. birkaç yıla steam tekelden çıkmaya başlayınca zaten o kesim de yavaş yavaş kaybolur

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aha çıktı bi tane ? bana çok saçma geliyor abi clientta çin işi malware falan olmadıktan sonra her yerde her türlü oynarım (bursa çocu asd)  hatta drm free en güzeli hiç clientsız falan mis ama millet steam yüzünden drmfreeyi bile ezikliyor tam bir komedi

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi oyunlarımın hepsinin tek bir yerde derli toplu olmasını istemek denyoluk değil bence. benim için sebebi bu kadar basit yani. bilgisayarda 8 tane client olsun da istemiyorum. olsa olsa düzen manyaklığı, arşivci kıllığı falan olabilir. ben steam'imde bile oyunları genrelerine göre ayıran adamım. hiç sevmiyorum başka client ya.

*bıçağını silphatosun boğazına yaslar ve hafif bir kesik atar*

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aaa hobbit/ethernass emoteu mu yaptın lan bana!!1

 

ya o ayrı tamam arşivin steamdedir başka yerden oyun almazsın ama sallıyorum 15 yıldır beklediğin bi oyun vardır, sadece steamde değil diye oynamayan bakmayan bi kesim var ben onları dedim aslında

şimdi yeni vtm steame gelmezse almayacak mıyım ben? hemen ilk çıktığı gibi alacam nereye gelirse gelsin

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesele steamde olsun/gogda olsun yoksa oynamam!!111 değil, mesele exclusivitynin oyuncu yararına değil tekelleşmeye yönelik bi uygulama olması. Steam tekel ve rakipler gelsin gelişsin evet de uygulanması gereken yöntem bu değil, tersine bi tekeli daha oyuncu düşmanı ikinci bi tekelle değiştiriyorsun. Epic atıyorum dese ki her oyun için %20 oyuncuya credit veriyorum bi sonraki satınalma için, al işte mis gibi hem indirim hem de yapımcıya verdiğin düşük komisyona da dokunmuyorsun standart indirimlerdeki gibi.

Exclusivity dealların bize hiç bi faydası yok, yaygınlaşırsa da pc gamingin fiyat avantajını ortadan kaldırıp saçma salak konsollara benzemesine yol açabilecek dandik bi uygulama. Her zaman kazanan da yapımcı falan değil bu arada, dağıtımcı topluyor parsayı. Yani fergüsü sevmesem bile Outer Worlds örneğinden gidersek obsidian ın fazla bi söz hakkı yok Pirate Division bastırıyor gömüyor oyunu Epiğe.

 

Silph'in hakkı da belli ya

 

Diebold-Schilling-the-Older-Spiezer-Chro

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

exclusive ile steame yetişirim kafasına girmişse, kullanıcıları zerre dinlemeyen bir şirket olduğunu kanıtlamış oldu epic. 

millet support istiyor, oyun yorumları görmek istiyor, update çıktıysa update log'unu görmek istiyor. ama epic mal.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...