Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Automated YouTube Kanalı Yaptım, Subscribe Nasıl Arttırabilirim?


paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

Selam, ben bir şey yaptım.

Dedim ki, zibilyon tane montage kanalı var oyunlar ve streamerlar için. Bunların çoğu arka arkaya klip, az bir kısmı da editörlerin edit kasarak meme vs. ekleyerek yaptığı klipler. Bunlara gerek yok dedim, bir scriptim olsa, benim yerime istediğim kanal veya oyunun en popüler Twitch cliplerini çekse, güzel montage oluştursa, thumbnail, açıklama, refernas yapsa, her videoya clip title'ını yazsa vs derken küçük bir proje bir ayımı falan aldı şöyle bir şey çıktı ortaya:

https://www.youtube.com/channel/UCtp03FhvXCTwSX_VM47QPGg

Kanalda gördüğünüz her videonun oluşması, YouTube'a yüklenmesi, thumbnail açıklama vs her şey dediğim gibi otomatik. Tek bir inputa bakıyor videonun oluşması.

Şimdi en çetrefilli süreçteyim. Google Ads'den reklam vermeye çalıştım, Apex Legends videolarına reklam vermiyor "shocking" content diyip. LoL videolarıan verdim, 1k falan view geliyor oradan ama subscribe kazanmıyorum.

Kanalı tanıtmak için ne yapabilirim sizce? Veya feedbackiniz varsa şu şöyle olsa daha güzel vs diye o da olur seve seve dinlerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Automated olduğu için insanları kendine bağlayacak bir kişilik kazandırman lazım kanala. Random içerikler insanları kazanmıyor. Kendine özgü olman lazım. Videolarını izlemeden yaptım buraya kadarki yorumlarımı. Sonrasında dedim ki bir de bakayım ne oynuyor videolarda diye tahmin ettiğim sonuçla karşılaştım. Aklıma gelen eleştriler:

  • Videoların karakteri yok
  • Dışarıda benzer birsürü var
  • insanların bağ kurmasını sağlayacak içerik yok
  • Bu tarz videolar insanların karşısına öneri olarak genelde gelmiyor. Gelse bile zaten heryerde var deyip insanlar sublamıyor. 
  • Bir konuda uzmanlaşıp oradan yürümelisin örn: Apex'in oyunun detaylarına inip incelemeler yapabilirsin. Misal zamanında wacky jacky pubg ile ilgili bir sürü teknik detay videosu çekip sub yakalamıştı. 
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amacım tam olarak pure content sunmaktı aslında. 

Yani acaba lirik geçen hafta ne yaptı, shroudin en popüler klipleri ne, apex de ne oldu diye merak eden insanlar için pure content sağlamak, edit yok, müzik yok, konuşma yok üstüne. Klipler de izlenmeye göre seçiliyor, objektif en iyi klipler yani. 

İnsanlara ne kadar bunun hitap edip etmediğini görmem lazım aslında. Dediğin de doğru, bunu arayan insan olmayabilir. Ama genelde kanallar kendi editör gözüne göte klip seçip montaj yapıyor. Benim fikrim objektif bir gözden izlenme sayısına göre video oluşturmaktı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boyle yapan bi cok abuk sabuk bi kanallar var ya, diyelim "Abraham Lincoln" diye aratiyon, adam bot yazmis, gitmis Wikipedia yi crawl etmis, ordaki text i sese donusturmus, sonra Abraham Lincoln ile ilgili gorselleri google images den cekmis, bi yandan robotik bi ses okuyo, bi yandan gorselleri gosteriyo saldkfja

bir ara surekli baska konularla ilgili karsima cikiyo kufrediyodum, zaten millet de dislike manyagi yapmisti.

Ama AI ya giris konusunda guzel bir girisim, yakinda bu videoyu AI YouTube'a atti ve kimse farketmedi diye haberler cikar.

reyou tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, GONDARCENGIZ dedi ki:

götten çekilmiş fotolu female streamer

işte o tarz clickbait thumbnailli içerik yapan baya kanal var öyle olmasın, pure content olsun diye çıktı fikir aslında. o hafta en çok ne izlenmiş, sadece o. ama işte sanırım bu içerik tutmayabilir, o göt memeli "THIS IS THE NEW OP" vs titleli videolar ile yarışması zor.

ya da daha yeni, belki de böyle bir içerik arayan bir kitle vardır düşündüğüm gibi ama ulaşmak zaman alacak. proje biteli daha 2. aya yeni giriyorum, kanal açılalı da 1 ay olmadı henüz. deneyip göreceğim sanırım.

otomasyon süreci ile alakalı önerilerinize sonuna kadar açığım bu arada.

mesela bi arkadaşımın önerisi ile timestamp ekledim açıklamalara. hangi klip nerde o da otomatik geliyor descriptiona.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben olsam, her hafta twitch api ile en cok izlenen oyunlari once bi siralarim, sonra bunlarin en cok izlenenlere gore siralar kombinlerim, iste fifanin en cok izlenenleri fln filan. 

daha sonra, steam den surekli yeni cikan ve ranki yuksek indie oyunlarin gameplaylerini pompalayabilirsin belki, cunku yeni oyunu arayan iyi olabilir.

son olarak aylik top 10 list yapabilirsin, yine en cok oynanan oyunlar 2019 - Haziran fln diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ama fikir inanılmaz güzel. Bende bir kaç videoya baktım bir dalgası yok. Böyle clip olarak çeken kanallarda en sevdiğim RageOrc var ama adam her video için kasıyor. Animasyon yapıyor çiziyor ediyor. Yukarıda photographer'ın dediği gibi bir karakteri bir farklılığı oluyor. O yüzden izleyici çekiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fikir vardı zaten youtubea girince bir sürü otomatik böyle video atan acc çok

ufak dokunuşlarla iş yapabilir subs kısmını da botla yazılımla kastırırsan belki

banı yersin gerçi copyright dan falan çok coşarsan

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

videolar  arasına 4-5 saniyelik bir teaser mı diyorlar animasyonlu müzikli bişey koy. yani videodaki bi stream bitip başka bi stream başlarken bişey girsin araya. onuda automated yaparsın heralde.

beğeni abone felan kar topu efektiyle oluyor. beğeni abone aldıkça youtube önemreye başlıyor seni başka insanlara izlenme abone çoğaldıkça dahada çoğalıyor. şurda 10kişi günde 2-3 kere bi video açsa izlese abone olsa artmaya başlar.

birde profil sayfana girince oynayan teaser gibi bişey koy kanalın olayını anlatan. haftada bir en ilginç anları kaçırmayın felan arkada müzikle.

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, razzRaziel dedi ki:

şöyle bi video izlemiştim, sen de böyle uğraştıysan helal

evet aşağı yukarı öyle bir şey. ffmpeg ile render alıyor ve birleştiriyorum clipleri. pythonla process olarak çağırıyorum, ayrıca baya fazla preprocessing falan da var klipleri elemek için. twitch apindan çektiğim kliplerin bazıları duplicate klip, yabancı dilde olanlar var, klip açılmayanlar var (videoları gizli mesela), izlenmesi 1k altında olanları almıyorum vs.

5 saat önce, Mal dedi ki:

birde profil sayfana girince oynayan teaser gibi bişey koy kanalın olayını anlatan

benim grafik & edit yeteneğim sıfır, zaten kanal o yüzden otomasyon hehe. arkadaşım tasarladı kanal grafiklerini ve thumbnailları falan, video yapacak da işte vakit bulunca bir teaser olacak.

 

ileride daha büyük çaplı bir fikrim var ama ona destek almam gerek, başka bir arkadaşı dahil edeceğim projeye. bu mini denemesi gibi oldu.

paradoksalkedi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herşey automated se ve emek yoksa heyecanada gerek yok

yavaş yavaş oluşur izlenme bu tür kanallarda amaç zaten sürümden kazanmak normal yayıncı günde 1 video yaparken sen günde 3 5 video yaparak her birinden günde 1 dolar kazanabilmek

birde eğer türkiyede reklam gelirleri berbat bırak yavaş yavaş dolsun kanalın 

 

dedikleri gibi yüzlerce kanal var bu tür sendeki artı emek yok gerekiyosa aynı konseptte 2 kanal daha aç farklı şeyleri takip eden sürümden gelsin para

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iki adet büyük sıkıntısı var bence bu fikirin.

1) o montaj kanallarını izleten şeylerin başında montajın kalitesi geliyor, yaptıkları geçişler, aralara koydukları ufak efektler, sesler, müzikler...  Düz twitch kliplerini arka arkaya koymak komple videoyu izlenebilir kılmıyor.

2) diyelim ki bu fikir tuttu ve kanalın çok izlenmeye başladı, montaj kanallarının baltalanmaması için de bu yukarıda dediğim şeye, yani bir montaja ihtiyaçları var. Yani sen dümdüz klipleri koyarsan bir noktada o kliplerin sahipleri "bu benim videom" diyerek rahatlıkla copy strike yapabilir veya direk videoyu sahiplenebilir... montaj yaparak videoyu unique hale getiren ve kopya olmaktan çıkaran sen olmalısın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim fikirler için. Evet dediğinize hak verdim, iki büyük sorun var.

1) sabonis'in de dediği gibi o unique editleri istiyor insanlar. ben şahsen sevmiyorum, düz klip izlemeyi tercih ediyorum ama bu çok aranan bir şey değil.

2) oyun videoları olmasa da yayıncı videolarında yine dediğiniz gibi copyright ileride sıkıntı olabilir, ha her ne kadar twitch clipleri bildiğim kadarıyla free right to share olsa da.

geçici olarak durdurdum o yüzden projeyi.

başka fikirler var kafamda, vakit bulursam yine aynı otomasyonu bu sefer düz kliplerden değil ama kendi çıkardığım (yine otomasyon) kliplerden yapacağım. o zaman daha unique olur ama vakit lazım tabii.

güzel deneyim oldu ama, belki kodu açarım uğraşmak istemez isem.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pati reklam kovalıyor şu ara anlaşıp kenarda bir playera autoplay seçmece videoları koysan (her sayafada çıksa ve kapatılamasa. hatta adblock varsa bütün sayfayı fln kapayan uyarı çıkarsın) bi ilk kalkışı oradan alırsın sonra youtube da sağa sola önerir biraz biraz?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...