Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Stadia


progamer

Öne çıkan mesajlar

On 23.10.2020 at 15:57, GERGE dedi ki:

Dükkan kapanacak zaten, Google'ın bir servisine inanıp da ürün alınır mı? Google Müzik bile kapanıyor, satın alınan şarkılar gidiyor indirmezsen.

Bu olaya hic cevap vermediler ilginc tarafi. Dukkani kapatiyoruz dediklerinde bu oyunlara ne olacak diye soruldugunda. Hafiften sallayarak "uzun zaman boyunca stadia'yi desteklemeyi planliyoruz" dediler ve oyle isin icinden ciktilar. Steam de mi indiricez bu oyunlari ? EGS mi ? Hic umursamadilar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

nalaka? okudugunuzu mu anlamiyorsunuz aceba? adamlar biz de oyun yapma isine girelim dedik, baktik olacak is degil, 3rd party ile devam edicez demisler. hatta stadia inin gelecegi var, yatirimlara devam edicez demisler.

zaten indie game development ile basa cikmak kolay degil artik, oturupta adam gibi 3A oyun yapamiyorsan, google gibi isin ehli olmayan sirketler icin bosu bosuna efor kaybi. adamlar ben android gibi pazari kurdum,  3rd party dagitimcilar ile yola devam demisler, iyi de etmisler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 dakika önce, Sam dedi ki:

dünyanın en büyük dijital şirketi filan daha oyun üretmeden pes etti, bu kadar ayran gönüllüler işte ve herkes söyledi bunu. direkt çıktı olduğu gibi.

tamamen kapanınca gene burada güleriz.

yknjsthumbnail.jpg

Jon'u asagidaki ile swapleyin iste.

samwise-gamgee.jpg

reyou tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilmedigin sey "daha oyun üretmeden pes etti" kismi.

tripleA oyunlarin kac yilda, kac kisiyle, kac milyon dolara mal oldugu bilgisi. Google in da, 150 developera (ve ileride daha fazlasina kesin ihtiyaci olacaigini bilerek) hic bilmedigi bir alanda risk alacagina, erkenden mevzuyu kapatmayi yeglemis. ona kaynak ayiracagina stadia'yi rakiplerine gore (amazon luna, gforce now) daha guclu ayakta tutmaya yonelik adimlar atmislar. bun da cyberpunk'un nasil kellesinin ucuruldugunun gormesinin bile etkisi olabilir.

ayrica google neden stadia yi market lideri yapmadan oyun yapsin ki? tut ki kasti ve last of us ayarinda bir exclusive yapti, bunu konsollara pazarlamadan nasil finansal kaymagini yiyecek? e konsollara pazarlasa, hatta pc ye port etse o zaman insanlar nasil stadia ya gelecek? 

elindeki diger secenek stadia ya yapacagi low-end oyunlar, e zaten ortam zilyonlarca indie oyun ile kayniyor, bu adamlari gelip stadia a transfer edecegine, neden bir de kendisi yapmaya kalkissin ki?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ok yani boldladığın kısımda benim yalan söylediğimi ima ederek iftira atmışsın. o halde:

BECERİKSİZ GOOGLE BİR OYUN GELİŞTİRMEYİ BİLE BECEREMEDİ

exclusive oyun üreterek insan çekeceklerdi diğer her platform geliştiricinin yaptığı gibi ama onu bile becerememişler. en alakasız alanlara devamlı yüz milyonlar saçan bir şirketten bahsediyoruz bu arada, milyar dolar batırsalardı gene koymazdı. apple gibi oyun ve oyuncu düşmanı bir şirket bile kendi abonelik sistemi için exclusive oyun üretebilmişken google’ın bu denli fail olması bunu hakediyor:

source.gif

yol yakınken tümden vazgeçsinler, biz uyardık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, reyou dedi ki:

ayrica google neden stadia yi market lideri yapmadan oyun yapsin ki? 

bu nasıl fail bi mantık lan.

 

al google'ı vur microsoft'a sonra da amazon'a sektir. böle tam IT sektöründe para varmış ya app işine girelim diyen zengin fabrikatör çocuğu gibiler. microsoft sonradan biraz ayrıldı yine bu gruptan (gerçi xbox'la da baya bi batırdılar da phil spencer döneminden sonra biraz daha akıllandılar)

 

ya işte bu firmaların en büyük sorunu çıkıyo bi exec yaparız ya diyip kafalıyo toplantıda. işe aldıkları adamları alırken öyle bi eliyorlar ki adamların çoğu oyunla ilgili olamıyo tabii, hele ki yönetici olarak yükselmesi için. ben gamer'ım ya oynuyorum yani assassin's creed falan diyen adamlarla doluyor sonra açtıkları oyun departmanlarının başları. 

 

sözde normal pc'lerde çalışamayan oyunlar sunucularda çalışabileceği için tamamen yeni deneyimler sunan hayvani multiplayer oyunlar yapıcaz falan diyolardı.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyle hit duzgun oyun falan beklememek lazim bencede kesinlikle, hele vay oyle boyle yapicaz olm of varya diyenlerden, anca belki mmo/moba vb falan gelir cakma, ama bakiyorsun market lideri 5 piksellik minecraft, roblox hala ? 

 bkz amazon yilda 500 milyon gomuyormus senelerdir yerinde sayan 2+ kere full purge yiyen dandini oyun studyosuna lel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Eğlence sektöründe gelecek oyunda, şu anda da zaten en büyük cirolar, kazançlar oyun sektöründe. Oyun sektörünün geleceği de bulutta. Bu tartışılacak şey bile değil bence.

Google, Amazon gibi firmaların pay almaya çalışması normal. Microsoft bırak pay almayı, sektör liderliğine oynuyor şu anda. The Medium Game Pass oyunu olmasına rağmen harici satışlarla geliştirme ücretini kazanmış bile mesela iki günde (iyi oyun bu arada, Game Pass varsa kaçırmayın).

Google hata ediyor bence, bırakmayacaktı. Stadia da bırakılacak bir iş değil, zarar etseler de devam etmeliler bence. Amazon eder, Amazon'da bu ileri görüşlülük var. Google yönetimi daha çok anlık kazanç peşinde gibi geliyor bana.

Amazon Luna şu anda en geleceği olan sistem gibi geliyor bana.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iste publisher dedigi ilerde atiyorum Steam, ubi vs kendi Store'u icine bunu aylik sub ile entegre ederse anca oyle kullanilir. Oyunu da gene yerel fiyattan alirsan yada pass misali oyun havuzu olur ucretsiz.

yoksa eski sekilde anca 1 milyon kullanicilari vardi toplasan, cunku cok mantiksiz bir business modeli kurmuslardi:  yeni bilgisayara para harcamadan ama hem donanima, hem full price oyuna, hem aylik uyelige, birde hizli internete ekstra harciyorsun ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, GERGE dedi ki:

Eğlence sektöründe gelecek oyunda, şu anda da zaten en büyük cirolar, kazançlar oyun sektöründe. Oyun sektörünün geleceği de bulutta. Bu tartışılacak şey bile değil bence.

+1

ozellikle yeni nesil konsollardaki shortgage bunun fitilini iyice atesledi. hatta bu shortage'i bilerek milleti iyice cloud gaming'e susatmak icin bile yapmis olabilirler (bu biraz fazla sallama oldu ama)

bu en cok stadia, gforce ve amazon luna ya yaradi. Ben bile ps den xbox'a donecekken bu sene, konsolsuzluktan stadia'a + amazon luna ya gectim. twitter da stadia postlarinin altinda degisik ulkelerde olmamasi disinda cok fazla sikayet vs gormedim. stadia fanboyu degilim ki zaten nesinin fanboyu olayim, o kapatir amazon luna ya gecerim, epi topu xbox controller i digerinde kullanicam. ama bak cloud gaming fanboy u olabilirim orayi ayri.

buradaki heralde uzun vadede tek limit lanet olasi isik hizi, naparsan yap competitive icin cloud gaming uygun olmayabilir de, ne farkeder abi, casual adam icin muazzam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...