Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Stadia


progamer

Öne çıkan mesajlar

bugünkü donanıma göre platformların, hedef kitlelerin ve dolayısıyla ürünlerin ayrı olduğu durum ile, bunların hepsinin birleşip tek potada eridiği potansiyel streaming geleceğini bir tutmak imkansız. BAMBAŞKA durumlar yani, o geleceği hayal etmek için apple veya google store'ları açıp bakmak lazım, steam'i değil. "don't you guys have phones" mantığı işte o zaman bütün gaming'e hakim oluyor çünkü. bunu "sizin oyun kötü benimki iyi banane banane" tiradıyla benimsemek 'bana dokunmayan' boanın başına kafayı sokmak direkt.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Payı düşer de bilgisayar oyunları kaybolmaz. Gayet kısıtlı kitleye hitap eden oyunlar da yapılmaya devam edilir. Çünkü %0.1 bile yüzbinlerce müşteri demek. 

Bugün yeni çıkan albümler için plak da çıkıyorsa bilgisayar oyunları(disco elysium tarzı) haydi haydi çıkar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda özel bir lisede çalışıyorum ben, her sene düzenli olarak uyuşturucu semineri veriyoruz okulda, @Darqainu şahit oldu bir tanesine. 10-15 dk maddeye ayırıyorlar 1 saat video gaming. Veliler olaya çok alakasız oldukları için ve bütün olayları yasak koymak olduğu için bilinçlendirme üzerine bir Video Game Club kurduk. 

Evet reklami yapilan oyunlar revaçta ama persona 5 oynayan kız öğrencilerden tutun, planescape torment bilen liselilere kadar her türlü oyuna rağbet var, lab da eve oynayan 2 çocuk görmüştüm bir kere gözlerim dolmuştu. 

Gelecek o kadar kör değil bizden daha iyiler net. Sadece bu kadar büyük bir sektörün eğitim öğretim alanında yer edinmiş olmaması yanlış. Bence gaming ders olarak girmeli literatüre, yavaş yavaş başladı zaten. Persona 5 oynanmaz mı mesela stadia'da zaten sadece x'e basıyorsun oyunda, Kötü marketting dodgelanıp doğru eğitim verilirse teknoloji iyi amaçlı kullanılır, geleceği olan bir teknoloji bence, Google zaten risk alan firma kesin tutar diye girdiklerini sanmıyorum yapabilme olasıkları olduğu için yapıyolardır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok bok atmaya gerek yok buna, pazara erken bir giris yapmis iste adamlar, gayet mantikli olmus. Dunyada herkesin super gaming donanimlara erisimi yok, kisitli butceyle daha cok insana erismis olacak oyunlar. Bunun sonuclari negatif olabilir, o tartisilir ama sirf input lag var launchda diye bok atmak cok sig kaliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aaa neden cihaz almak gerekiyor ki? Client-side ne yaptırıyor bu sistem de HW client alıyorsun para verip? Onlive gibi direkt pc uygulamasından girilebilen bir şey diye düşünmüştüm ben.

Çok umutsuz bakmamak lazım, bi iki A+ oyun çıkarırlar bu platforma özel, 3 aylık deneme sürümünü bedava dağıtırlar Netflix usulü, interneti iyi olan + parası olan tayfa abone olur. Spotify ve Netflix'e aynı böyle abone olmadık mı? Sanki ondan önce mp3 izlemiyor, divx indirmiyorduk :d

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dünyada data capsiz broadband'e erişim çoooooook daha nadir konsol vs'den. abd'de bile durum böyle, kendileri söylüyor. ırak'a götürüp xbox takabiliyorsun çat diye.

"sırf input lag" de küçümsenecek, azımsanacak birşey değil. yaşamayan bilmez yani, diğer bütün konular tali kalır. parası neyse vereyim de o eziyeti çekmeyeyim der insan.

chromecast şu anda 4k için filan gerekli. browser vs sadece 1080p'de kalmış. o 1080p de bloklu artifact'li filan kötü diyorlardı.

spotify ve netflix gibi değil yalnız hizmet modeli:

- önce erişim için aylık ödüyorsunuz

- sonra oyunu ayrıca satın alıyorsunuz, servis kapanırsa oyuna verdiğiniz para da havaya gidiyor

- dükkanında da oyunlar ilk çıkış fiyatlarında, indirimli değil hiçbirşey. destiny2 bedava diye bağırıyorlar ama zaten her yerde bedava lmao

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi input lag bazı oyun tipleri için o kadar da önemli olmayabilir. Sistemin illa FPS'den başlamasına gerek yok, atıyorum turn based bi oyun olur, simcity gibi bir şey olur, bir sürü model var input lag'in az çok gözardı edilebileceği. Onlive'da mesela hatırlıyorum evet fps de vardı ve dayanılacak gibi değildi, ama araba yarışı gibi bir şey vardı nispeten oynanabiliyordu. Ben çok seyahat ediyorum mesela, kullandığım pc ufacık ve iPhone x'ten daha zayıf performans olarak. Belki düşünebilirdim böyle bi opsiyonu. Tabii yine süper internetli bi yerde kalmam lazım o ayrı.

Zaten o subscription mantığı varsa bu iş baya patlakmış. Tek paket yapsalar nispeten daha rahat olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi input lag o post videosundaki kadar kötü olursa HERŞEYİ etkiler, bunu da hergün input lag'li jrpg oynayan biri olarak söylüyorum. oyun turn-based ama inv'de item ile etkileşime girerken bile gecikmeyi HER HAREKETİNİZDE yaşıyorsunuz. çok hafifse o zaman tolere edilebilir 40-50ms belki ama 100ms'lere gelince üzmeye başlar.

unutmayalım ki bu işe eşek yüküyle para ödüyorsunuz, 10$ verdim ooo bütün kütüphane açık gibi birşey değil, kim niye çeksin bu eziyeti.

destiny'e gelemedim ya bir sürü oyun birikti üstüste. ? outer worlds vs kaldı öyle destiny'e dönebilecek miyim meçhul ehu. 2 haftaya phoenix point var, ancak ondan önce dönersem.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soz verdigim gibi bugun basladim denemeye. cayir cayir calisiyor bende valla. QQ'layacak, triggerlanacak yer ariyormus resmen insanlar. arkadan porn downloadi kapasinlar veya adam gibi bi internet baglantisi alsinlar. benim internetim 73 mbps (minimum dl 57 mbps, upload 18 mbps) bi sorun yasamiyorum ne wireless ne ethernet ile.

4 senelik macbook air'de Destiny oynaniyor mis gibi asd. Destiny gibi mal oyunlar yerine katalog zenginlesince her sey cok guzel olacak. 

bu arada yukardaki disco elysium tartismalarina ithafen, o tarz oyunlar oynamayi isteyip de onu bile calistiracak laptop u olmayan baya bi kitle var benim gibi (konsol + macbook). Stadia bu kitleye hitap ederse o tarz oyunlarin daha cok satmasina yardimci olabilir kostek olmak yerine. Disco konsola port edilecek (Div2, PoE gibi) ama bu tarz portlar hem pc'ye gore cok gec cikiyor, hem de konsolda oynamasi kolay oyunlar degiller (Switch te bi nebze). 

 

Oski tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...