Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Stadia


progamer

Öne çıkan mesajlar

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

November 19

Players will have to pay $129.99 up front and $9.99 a month, on top of individual game purchase costs, when Google's service launches in November.

A free tier will be available some time in 2020, as will a paid subscription tier that doesn't require the upfront purchase.

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

"Yes, the lag is perceptible, but remember that the vast majority of players are gaming on flat panels with game mode disabled - lag is a thing that many gamers just accept."

bunu hardware testerım diyen insan evladı yazıyor, bu insanlar nasıl iş bulabiliyor ben anlamıyorum. game mode devreye sokmadan ritim oyunu oynamayı bir denesin bakalım ne oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya onu top comment'te birisi irdelemiş hatta:

"These same gamers will be injecting 3/4 more frames of lag into their already laggy loop though. I doubt as many will find this acceptable."

yani deve bir tavşan postundan çökmüş. ben game mode açık veya kapalıyı net hissedebiliyorken bir de bu gelecek üstüne. oldu.

10 yıl önce millet lcd 4ms diye crt kullanıyordu, o günlerden bugüne geldik. akıl fikir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yazıları okuyorum da o kadar değişik ki yorumlar birbirinden, servisin ne kadar destabil olduğunu gösteriyor. bir yazar telefonda iyi, pc'de kötü derken öbürü tam tersini yazıyor. tam bir keşmekeş. neyse onayını alamadı bari medyanın, zarar etsin iyice google sonra da kapatsın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kapatılsın denilecek bir şey değil, geleceği var. Zamanımız için fazla ileride kalıyor : p

Altyapı problemleri, stabilizasyon problemleri filan teknoloji geliştikçe azalacaktır. Tamamen sıfıra inmesi mümkün değil tabi ama kullanılabilecek düzeye gelir elbet.

Önümüzdeki 3-5 sene için kullanılacağını sanmıyorum çok büyük bir kırılma olmazsa, ama Google gibi şirketlerin 10-20 yıl ileriyi düşünerek hareket etmesi lazım, o açıdan gayet makul bir hareket bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

game streaming gelecek değil, geçmiş. onlive çıktığı zaman sorunlar ne idiyse bugün de aynı, yarın da aynı olacak. input lag. bunun sıfırlanması mümkün değil asla. ha candy crush streamlemek isteyen için sorun yok. ama hızlı reaksiyonun gerektiği her oyunda bu sorun olacak. ben ev içi steam'den streamlerken bile hissediyorum ki o latency'e bilmemneredeki bir sunucunun ulaşması mümkün değil. mahalleye datacenter açarlarsa belki yaklaşırlar.

ama ben halihazırda multiplayer oyun oynayacaksam wi-fi'dan değil, direkt kabloyla oynuyorum. ev içi streamlemiyorum. tv'de oynayacaksam gaming mode açıyorum. bu laglerin hepsi hissediliyor ve hepsi olumsuz etkiliyor. tolere edilebilecek seviyeye indirmek bir numaralı öneme sahip. hani öyle 300fps almazsam cs oynayamam kafası bir insan değilim ama "50ms hissetmiyorum ya" diyen bir insan varsa kendini kandırıyordur, "4k'yı anlayamıyorum fark yok" diyen insan modeli gibi.

ha bu kimi etkilemez, "oyun konsoluna 200 vereceğime buna 100 vereyim, sonra her oyuna 20şer fazla verip öyle kazıklanayım np" diyip kendini "lag yok ya" diye kandıranı etkilemez tabii. bu insanlara oyuncu diyorsa basın onların hatası.

video streaming bile kendi hard diskimde videoyu seyretmekle aynı deneyimi sağlayamıyor, 10sn geriye almaya çalışınca maymunluk yaşıyorum netflix'te, 120apm oyun oynayacağım zaman mı sağlayacak lol. fizik kanunlarına aykırı yani. sizin bastığınız pc'den modeme geçecek, 5-10 tane makineden birbirine zıplayıp sonra orada işlenecek, sonuç aynı yoldan geri gelecek, sonra siz o gördüğünüze göre bir sonraki aksiyonu yapacaksınız.

beni ikna etmeleri için ne zaman ki ciddi bir pc shooter'ın turnuvası bunun üzerinden yapılır, o zaman ciddiye alırım. öyle telefondan destiny oynadımla ikna olmam.

saatte 20gb data tüketen bir sistemi de iss'lerin öyle kolay rahat bırakacağına inanmıyorum, bu yıla kadar bizde bile kota vardı. kaldırmamak için bin takla attılar. sabahtan akşama fortnite oynayan komşunun torunu 6tb tüketir ayda. bu masraflar birilerinin cebinden çıkacak, o da tüketici.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben evde steam link'i wi-fi üzerinden kullandığım zamanlar tam bir kabustu. ev içi o sinyal bile o kadar destabil ki. latency random uçar, oyun kitlenir, frame düşer-atlar, kalite bozulur vs. powerlink adaptör alıp doğrudan kabloya bağlayana kadar geçmedi. ona rağmen turn-based oyunlar oynuyorum yani güvenmem real-time rekabet içeren bir oyun için.

türkiye'de ileride datacenter açarlarsa da bu ancak istanbul'da olur, onun dışındakilere geçmiş olsun net.

şimdi yazar gelmiş diyor ki "telefondan wi-fi üzerinden oynuyorum çok güzel". oldu.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5g üzerinden saatte 20gb'a alınacak ilave ücretleri tahayyül bile edemiyorum. google'ın sahipleri oynayabilir belki.

Alıntı

Test 1: Destiny 2

Speeds: 91.72Mbps down / 120.66Mbps up

Status: Excellent (4K)

Test 2: Destiny 2 while streaming Disney+ on a PC

Speeds: 77.75Mbps down / 121.07Mbps up

Status: “Game Might Stop”

Test 3: Destiny 2 while streaming Netflix on a PC

Speeds: 84.34Mbps Down / 120.88Mbps Up

Status: “Good” (1080p)

haa bir de siz oyun oynarken evde başka hiçkimse birşey yapmayacak tabii lol.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paralel bir evrende su an moduler parcali telefonlari ar gozlukler ile kullanip dronelar ile uzayda asteroid farmliyorlar mi acaba sdf.

adamlarin genel stratejisi uberhiper projelerle gelip yatirimi toplayip 3-5 sene sonra kimse ismini bile hatirlamadigi bir noktada iptal etmek gibi geldi bana sanki son yillarda.

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anki haliyle kullanılmayacak halde olduğu konusunda hemfikirim de şu anki teknolojiye/altyapıya göre değerlendirmemek lazım diyorum. 5G, 6G, 7G, 15G artık ne zaman oturursa hem kalite hem ekonomik anlamda bilemiyorum ama Stadia gerçek potansiyelini ancak o zaman değerlendirebilecek. Ama eninde sonunda mümkün olacak yani, teknoloji bayağı katlanarak ilerleyen bir şey. Bir noktada yeterli hale gelecek.

Tamamen sıfıra inmesi evet teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin mümkün değil ama insanın algı eşiğinin altına inmemesi için hiçbir sebep yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...