Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Stadia


progamer

Öne çıkan mesajlar

bunların kendi altyapıları var onun avantajını kullanacaklar heralde ama latency ne olur bilmiyorum. google'da çalışan arkadaş inhouse grafiklerini göstermişti. kıtaları bağlayan okyanus hatlarında 1 yılda toplam 15dk downtime olmuş falan, şöyle hızlıymış gelecek cloud'muş filan.

 

oyun pastası herkesin ağzını sulandırıyo da öle hemen bizde bu var bak yaparız demeyle olmuyo ya. amazon google bunlar oyundan anlamayan firmalar. google bu yapar diyosun da google+'ı da ahım şahım pazarlıyolardı heh. öyle bi sona bağlanma ihtimali de var. bakın gamepad bile yaptık ciddiyiz demeyle olmuyor.

 

xE9F59CzDHdipwfRvdbHbd-970-80.jpg

 

yani olacak bi sistem ama erken davrananlar patladı. zamanı geldi mi? sanmıyorum ama belki bi kaç senelik beta töleransını planlamışlardır gelecek vadediyor diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, senko dedi ki:

Ultra fast cloud response modeli nedir?

Yazılımda cloud için 1-2 yıl önce geliştirilen ve artık işlevsel olarak çalışan bir yazılım modeli. Could dan çağırdığınız paketlerin sonraki adımlarını sistem tahmin ediyor ve daha çağırmadan sizin sisteminize gönderiyor böylece ağ hiç durmadan aktif konumda kalıyor ve siz kendi hdd nizden okuyorsunuz. bu tekli paketlerle başladı fakat bugün çoklu olasılık paketleri gönderiyor ve aralarından gerekli olanı kullanıyor sistem.

Orneğin diğer kullanıcılar dan bilgi akışı olması gerekli size . online bir oyundasınız sistem etrafınızdaki bağlı oyunculardan edindiği paketleri direkt olarak sizin sisteminizle paylaşıyor siz torrent gibi çoklu kullanıcıdan ihtiyacınız olsun olmasın ara belleğe alıyorsunuz. oyuncu ile iletişime geçtiğiniz anda direkt ara bellekten kullanıyor gerekli veriyi. böylece hızlı cevap alıyorsunuz ve gecikme oluşmuyor. 

 

unutmayın youtube 480 p ile yayına başladı herkes offf izlenmez bu internetle mümkün değil dedi bugün 8k için alt yapı çalışmaları var. yeter ki teknoloji kullanıcı ara birimi modunda oluşturulabilsin.

omersem tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 08.06.2019 at 16:26, omersem dedi ki:

gelecek bu o ya da bu şekilde . şu an latency olur ya da olmaz ( ben olacağını düşünmüyorum ) ultra fast cloud respond modelleri geliştirdiler . Ama gelecek bundan ibaret ilk adımı google attı çünkü alt yapıya ve patentlere sahip olmak istiyorlar. Güzel en fazla 4-5 yılı var bu olayın % 100 olarak adaptasyonuna.

ilk adimi nasil Google atti? ben 3 yildir psnow da oyun oynuyorum. oynadigim oyunlar da baba ps4 oyunlari RDR, last of us falan. hic de bi sorun yasamadim

ben anlamiyorum Sony niye kendini pazarlamiyo bu konuda

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

WoW classic'i stadia ya getirselerdi win-win. Stadia için çok iyi reklam ve müşteri, blizzard da zahmete girmezdi. Tek geçece 2-3 milyon müşteri cepte.

Tüm client ve serverler'ın aynı cloud networkde olduğu bir ortamda client-server arası 1ms lag olurdu,  sadece stream lag'ı yerdin 20ms ki zaten ortalamanın çok altında.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...