Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Stadia


progamer

Öne çıkan mesajlar

Nvidia çok vizyoner bir firma, next big thing olayını kaçırma ihtimali yok. Mellanox acquisition'u o kadar stratejik bir hamle ki o 7 milyarı kat ve kat çıkarırlar birkaç sene içinde. Revenue dağılımı da şöyle olmuş:

Nvidia-Corporation-Quarterly-Revenue-Tre

Gaming tabii ki hala amiral gemisi, ama DC tarafı mesela acayip hızlı büyüyor. Misal sadece machine learning işlemlerinde kullanılan bir işlem kartı üretmişlerdi adını unuttum, cryptocurrency olayında da fena sattılar, yani bi şekilde yolunu bulur bunlar.

Ama cloud gaming'e maalesef ben de pek inanmıyorum. Çok ciddi bir network sıkıntısı var her halükarda. Amerika'da bile ev içi kablosuz ağda LAN gateway - client arası bağlantı %100 sağlıklı çözülebilmiş değil. Evimde enterprise-grade wifi AP kullanıyorum, kullandığım client Macbook (üstü yok yani), ama vericiye 1 metre öteden kablosuz bağlanınca gateway'e gidişim 2 ms sürüyor. Daha ağın dışına çıkmadık bile. Yani teknik olarak cidden zor iş ya. Zorluğu server-side yükte değil, yokluğu hesaplanan şeyi kullanıcıya ulaştırabilmekte. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

görüntü bize gelecek, biz inputu gireceğiz, o gidip, hesaplanıp, geri dönecek bize.

hard modeda ritim oyunu göstersinler, böyle open world koşmaca oyunlarına kanmayız. tvde game mode devreye sokmazsam easy bile geçilmiyor. bir de datacentere gidip gelecek oh oh.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eninde sonunda gaming pc toplama olayi bi yerde bitecekti zaten, google bir kez daha topa girmis.

ismi cok kotu yalniz, kesin degistirirler bu ismi. benim gibi hala chrome da agar.io oynayanlar icin birebir ahah.

onlive zamanlarindan beri bekliyorum soyle bir servisi. gel google gel, ac servelerini kosarak bana dogru gel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, roket adam dedi ki:

Evimde enterprise-grade wifi AP kullanıyorum, kullandığım client Macbook (üstü yok yani), ama vericiye 1 metre öteden kablosuz bağlanınca gateway'e gidişim 2 ms sürüyor. Daha ağın dışına çıkmadık bile.

 

Nasil olcuyorsun bunu? (Merakimdan soruyorum)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa vadede proje başarısız olsa bile dünyada internet hızlarının artmasına pozitif katkı sağlayacak ve sektörün anlayışını  değiştirecek.

Elbette latency meselesi projenin zayıf noktası ama genel kullanıcı için  son derece pozitif bir hamle. Özel ve profesyonel kullanıcılar için elbette tercih edilmeyecektir ama Google gibi bir devin bu işe girmesi gayet iyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gençler hedef müşteriler biz değiliz baştan şunu bir kabullenin.  Bize göre tabi ki 80 tane kusuru ve sorunu var.  

 

Console peasantlar diyoz dalga geçioz da hele cep telefonuyla oyun oynayan kitle ile beraber büyük çoğunluktalar. Daha üzerine oyun oynamaya pek alışkın olmayan kitle ile beraber akşam evde netflix mi yoksa güzel grafikli casual bir oyun mu tartışmaları eve girer.

 

Biz gene pc master race devam ederiz. Ekran kartını felan okşarız. 

Jaan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda asla bir sıkıntı yok ama çok uzun sürmeden pc comp firmalarının çoğu ölecek bence. Hele yani şöyle Corsair, G.Skill, NZXT gibi ve bir takım anakart üreticileri hepten ölüp gidecek. Zamanında KODAK'ın yok olmasını kim düşünebilirdi. Cep telefonları çıkınca bitti gitti işte.

He belki intel, amd, nvidia bir şekilde yolunu bulur ama diğer yukarıda saydığım gibi firmalar bence kaybolacaklar. Razer, Logitech gibi input comp üreticiler yine yaşarlar. kulaklık, mouse, klavye her zaman iş görür.

Diğer türlü arkadaşların yaptığı teknik açıklamalar için ise, yani öyle bir encode/decode sistemi bulunur ki bir anda hepsi yok olup gider. Ya da 5G - 6G ne ise artık bu teknolojiler ile latency falan kalmaz.. 

Birde dedinildiği gibi hedef kitle CS GO oynayan 1ms isteyen tipler değil ki.. Al işte sana aylık 20$'a 2k 60FPS Forza, AC, Metro, Tomb Raider v.b tonla oyun  

stormeagle tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

bu akşam tanıtım streami var. Ondan önce leaklenmiş/rumored yeni detaylar.

(note: it's a canadian website so it's a possibility all prices are in canadian dollars, and not american dollars)

- Launch in November in 14 countries (including Canada)
- You can preorder the "founder's edition" of Stadia for 169$ today, which includes the gamepad, a Chromecast Ultra (which is 6cm in length), Destiny 2 and three months of subscription
- Stadia works through a subscription only at first. The Stadia Pro sub costs 11.99$ per month and will include streaming up to 4K/60fps. Note that only "older" games will be included in this sub, and more recent games will have to be bought separately.
- A separate sub will be available in 2020, and is completely free. It'll only allow up to 1080p streaming, and won't include any game like the Pro sub.
- 10mbps in download/1mbp in upload is the minimal requirement, with 35mbps required for 4K "optimal comfort".
- You'll need the Chromecast for Stadia to work at launch, but it's planned to work through any Google device with Google Chrome in 2020.
- Games planned include Destiny 2, Assassin's Creed Odyssey, The Divison 2, DOOM, all three Tomb Raider games.
- Line-up will have 31 games at launch.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...