Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fiber Kutusuna Olan Mesafe Bağlantı Performansını Nasıl Etkiliyor?


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Oturduğum apartman iki blok, fiber kutusunu sadece A Blok'a koymuşlar, oradan da eve cat5 çekmişler. Cat5 kutudan benim eve 60-65 metreden fazla devam ediyor ve 4 kez ek yapmışlar. Hatta evin içinde alt kattan üst kata çıkan Cat5'i bir noktadan sonra sikko zil kablosuyla devam ettirmişler djskf. Telekomdan ekipler geldi böyle bağlasak bile çalışmaz dediler, gittiler.

Dün akşam ben de bu işlerle ilgilenen birilerini getirdim eve, fiber kutusundan eve Cat6 çektiler doğrudan eksiz olarak (71 metre kablo kullandılar tam olarak). Kutuyla aramda bu kadar mesafe varken internet performansım nasıl olur acaba?

Millenicom'un 100mbit fiberine başvurdum bu arada.

Ek soru: Yeni ev iki katlı, boşta bir tane de router'ım var. Bağlantıyı üst kata çektirdim ama alt kata da wireless dağıtayım diyorum. Prizler üzerinden bu işi yapan cihazlar varmış sanırım ama evde üç faz var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cat5 degil ama cat5e de ayni isi gorurdu diye dusunuyorum.

cat6'yi koyup x2-3 para almislar.

 

ben de cift katli evde oturuyorum, basta wi-fi az cekiyordu / daha sonra da duzelmedi Wi-fi AC veya en kotu Wi-fi N ara...

(uydunet modem var + mi-router3 kullaniyorum. routerda frankfurt vpn aktif, toplam 2 wi-fi)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iki tip altyapı oluşturabiliyorlar bölgeye göre. GPON yaparsa onda eve kadar fiber kılı çıkarıyorlar. İşin bu kısmını geçersek bakır mesafesi 100 metre hiçbir olumsuzluk yaratmaz 100+ alabilirsin hız olarak. Sen CAT6 çektirdiysen zaten problem yok.

Genel olarak 500e kadar çok ciddi sorun yok esasında bakır mesafesinde. Sonra işler değişiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce gelip bağladılar, 95mbit civarı gösteriyor netspeed dl'ı. Steam'de de 12mb/s dl yapıyorum. Yurtiçi 6-7 ms; Frankfurt, Paris, Amsterdam 55-58 ms arası stabil.

Evde de bir tek mutfakta patladı wi-fi. O da modemin bulunduğu odadan en uzak noktada zaten. TV ve Nintendo Switch'te bağlantı sorunu yaşamazsam hiç router'dı, powerline'dı uğraşmaya gerek kalmayacak.

nazarboncugu.bmp

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...