Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dolandirici mi?


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Esimin online bi site uzerinden satisa sundugu gelinligine once kendisine telefon mesaji, sonra da email ile ulasan bir talip cikti. Detaylar ve sundugu kosullar ne bileyim cok bi supheli geldi. 

"Kaca satiyosun, gelinlik kac senelik" gibi kisa sorularin ardindan direk su emaili atmis (mail Ingilizce yazilmis ama ben Tr'ye cevirerek ve kadinin adini gizleyerek yazicam ki Google'da endekslenmesin yok yere.

 

"Merhaba dostum, 

 Email icin tesekkurler..
Tamamdir..Gelinligin fiyati ve durumu beni tatmin etti. Ismim XXX, Iskocyaliyim. Marine engineer oldugum icin su an dogu bolgesinde bir gemide bulunmaktayim ve is durumumdan dolayi telefon konusmalari, internet gezintileri gibi seyler kisitli. Senin ilanina bakip sana yazacak kadar zaman yaratmayi basabildim.... Derhal kendi hesabimdan direk olarak senin PayPal hesabina odemeyi yapacagim (umarim bir PayPal hesabin vardir). Eger PayPal hesabin var ise bana bilgilerini ver ve sana ucreti gondereyim. Sana odemeyi yaptiktan sonra benim kargo sirketiyle iletisime gecip urunu senden teslim alacaklari adrese gonderecegim."
 
Benim dikkatimi ceken "kirmizi bayraklar":
-Siradisi senaryo
-Online marketi aradan cikarip alisverisi bire bir yapmaya calisiyor.
-Kadin urun hakkinda pek soru sormadi, hic gormedigi bir kiyafete pazarlik dahi yapmadan trink cikarip verecek
-"Isim geregi telefon internet yok" gibi seylerle ortadan kaybolacagi zamanin yolunu yapmis gibi.
-Teslimat onun kontrolunde, biz kadinin adresini dahi bilmiyoruz.
 
Biz evet dersek ne gibi bir tuzak cikabilir buradan? Urunu bir sekilde kaybedip "onlar benim yolladigim adam degildi" ya da "mal bana ulasmadi ya" diyip, ya da odemeyi calinti bir karttan yapip sonra paranin bizden geri alinmasina sebep olabilir mi mesela? 
 
Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet dolandiricilikmis.

Emailden cumleler aratarak bulamamistim ama gelinlik dolaniriciligi gibi seyler aratarak Polonya sitelerinde benzer olaylar bulmayi basardim. Anladigim kadariyla "Paypal hesabiniza para yatti" diye sahte bir mesaj yaratip, "miktarin su kismi kargocular icindi. sen onlara verirsin artik" diyorlar sonra sen o ana kadar uyanmadiysan da o "ekstra parayi" de gelinligi de sahte kargoculara veriyorsun.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...