Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğal gıda a.k.a organik


paspatur

Öne çıkan mesajlar

On 28.12.2020 at 09:24, Narstil dedi ki:

Hem paketli hemde sağlıklı bir ürün yok gibi sanırım.

 

aynen budur. bize son bilmemkaç yıldır "minimalist hayat" yalanı pompalıyorlar. evde hiçbir şey üretme, hep benim paketlediğim ürünleri kullan. "süt zararlı" diyen sana başka bir zararlı şey veriyor, "yağ zararlı" diyen sana başka bir zararlı şey veriyor. esas sorun paketli ürünlerde.

yüksek oranda yer fıstığına sahip fıstık ezmesi bile aldım, evde yaptığım fıstık ezmesi kadar tat vermedi. tatlandırıcı olsun diye mi yoksa uzun ömürlü olsun diye mi ne konulan katkı maddeleri ürünün kendi tadını da bozuyor.

tabii her şeyi de evde yapmak mümkün değil. mecburen "daha sağlıklı ürün" arayışına giriyoruz. geçenlerde elma suyuyla %65 kayısıyla yapılan bir reçel buldum, tadı şahaneydi. tabii ona da gerçekten organik / doğal ürünler mi kullanıyor bilemiyoruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, neutrino dedi ki:

Minimalizmle bir ilgisi yok beslenmenin. Ne aldığın önemli, fistik ezmesini tamamen katkisiz %100 fistik aliyorum evde yapilanla ayni oluyor. Ugrasmiyorum da hem. 

 

minimalizmin beslenme değil hayat tarzının alakası var. evde az malzemeyle yaşıyorsun ve mobil/hızlı yaşama yönleniyorsun. evde bir makarna pişircek kadar bile ekipman olmayınca hazır ve paketli ne varsa onlarla besleniyorsun. bu da kendi yemeklerini kendinin belirleyemedi, sağlıksız gıdalarla gün atlatmana neden oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fıstık ezmesine Gold ile başladım , zaten krema gibi kaşık kaşık yerdim.Evde yapmaya başlayınca %100 fıstık ezmesi diyen markalarınkini bile beğenmedim( yapa yapa bir yerden sonra kendi damak tadınıza uygun kıvamda yapıyorsunuz - kavurma tuz dengesi kast ettiğim. )

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Rakı ile iyi gider mi hiç denemedim ?

Kahvaltı için 3 tatlı kaşığı ev yapımı fıstık ezmesini 1 tatlı kaşığı süt ile iyice karıştırıyorum krema kıvamına geliyor. üzerine de az bal koyup yiyince güzel oluyor ne diyim ?

Krep içine muz ile de efsane ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 06.01.2021 at 19:31, Fistan dedi ki:

öyle şeylerde yabancıya yöneliyorum direkt, bizim markalar %100 der inanmam asla asd

dimes in portakal suyu gerçekten %100 portakaldanmış ama Brezilya'dan dondurulmuş getirdikleri portakaldan sıkıyorlarmış. lol

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde sıkma olmaz bunlar, brezilyadan donmuş portakal konsantresi geliyor onu sulandırıp yapıyorlar. Depolama ve nakliye maliyetlerini 5te1e indirdiği için tüm dünyada meyve ve sebze sularını bu şekilde üretmek tercih edilir, sezonda toplanan meyve sebzelerin suyu önce sıkılır sonra evaporatör adlı basınçlı endüstriyel cihazlarda içinden büyük miktarda su uçurularak reçel benzeri bi kıvamına getirilir (şeker ekleme vs. yok tabi) , sonra da bu konsantreler soğuk depolara alınır, yıl boyunca üretimin yapılacağı fabrikalara gönderilip aynı miktarda su geri eklenir şişelenir satışa çıkarılır. Bir de türkiye portakalının brezilya portakalına göre baya acı bi tadı var meyve suyunda, o yüzden tercih edilmez.

Bunun tek istisnası NFC (not from concentrate) diye geçen ürünler, su uçurma işlemi sırasında tat kaybı olmaması için konsantre edilmeden şişelenip satılıyorlar ama tabii ki standart ürüne göre çok daha pahalı. Bu arada %100 meyve suyu ibaresi konsantre için de NFC için de geçerli, şeker vs. ekleme olmadan hangi meyve (ya da meyve karışımıysa) konsantreyi doğal sıkma derecesine getirecek kadar sulandırıp öyle satışa çıkardıklarında NFCde olduğu gibi %100 denebilir. Dimesin ürününe baktım şimdi, yerel portakallarla yapıyoruz demiş ama artık araya brezilya portakalı karışıyor mudur bilemem =P

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, axedice dedi ki:

Genelde sıkma olmaz bunlar, brezilyadan donmuş portakal konsantresi geliyor onu sulandırıp yapıyorlar. Depolama ve nakliye maliyetlerini 5te1e indirdiği için tüm dünyada meyve ve sebze sularını bu şekilde üretmek tercih edilir, sezonda toplanan meyve sebzelerin suyu önce sıkılır sonra evaporatör adlı basınçlı endüstriyel cihazlarda içinden büyük miktarda su uçurularak reçel benzeri bi kıvamına getirilir (şeker ekleme vs. yok tabi) , sonra da bu konsantreler soğuk depolara alınır, yıl boyunca üretimin yapılacağı fabrikalara gönderilip aynı miktarda su geri eklenir şişelenir satışa çıkarılır.

Meyve suyunda hala da evaporasyon mu kullaniliyor? Ultrafiltrasyona gecemiyorlar mi, viskozite yuzunden vs problem mi oluyor merak ettim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 saat önce, Daemir dedi ki:

dimes in portakal suyu gerçekten %100 portakaldanmış ama Brezilya'dan dondurulmuş getirdikleri portakaldan sıkıyorlarmış. lol

sadece basligi ve bu bikac mesaji okudum ama saglik basliginda meyve suyu nasil konusuluyor?? umarim derail olmustur ?

bunlari icmekle kafana sikmak cok uzak seyler degil

paketlenmis meyve sularindan bahsediyorum

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sardalya %100 meyve sularında yapay şeker yok, meyveli içecekler vs kadar zararlı değiller. Tek sıkıntı posa içermediklerinden dolayı doğal meyve şekerlerinin kana hızlı karışması sanırım.

 

5 saat önce, KHaRoN dedi ki:

Meyve suyunda hala da evaporasyon mu kullaniliyor? Ultrafiltrasyona gecemiyorlar mi, viskozite yuzunden vs problem mi oluyor merak ettim. 

 

Konsantre etmek için evet evaporasyon kullanılıyor. Ultrafiltrasyonu içindeki partikülleri azaltıp daha berrak hale getirmek için kullanıyorlar, hatta öncesinde standart filtrasyon yapılıyor daha etkili çalışması için. Birbirine alternatif olabilecek yöntemler değiller bildiğim kadarıyla, ama birlikte kullanılıyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...