Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar ve kitabı yasaklayan kahveci


sabonis

Öne çıkan mesajlar

dünyanın en mantıklı hareketi. 

10 tane masam olacak toplamda, AAA kahveciler gibi 15 lira değil daha ucuza kahve satacağım, eşek gibi kira vereceğim üstüne üç beş tip gelip 1 kahve ile 15 saat oturduğu için insanlar yer bulamayacak ben de batacağım? 

bu mu abi mantıklı olan?

en fazla starbucks olan 8. ülkeyiz dünya genelinde. bizim kültürümüz çomar isen tüm sülaleyi toplayıp etrafi çekirdek kabuğu ve çöp yaparak piknik yapmak, batıda yaşayan bir çomar isen arkadaşlarını toplayıp 1 kahve ile 15 saat bir işletmeyi kapatmak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dunyada en cok starbucks olan 8. ulke olmakla bu kahvecinin yaptigini savunman arasinda nasil bi bag var?

Starbucks 15 liraya 10 saat oturan insanlar yuzunden zarar ediyor olsa neden en cok subesi olan 8. ulke turkiye olsun? Starbucks ile rekabet edemeyip piyasa kosullarinda duzgun is yapamiyorsan batmaya mahkumsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

starbucks bu şekilde kullanılıyorken rekabet ettiğin firma starbucks oluyor küçük bir işletme olduğun zaman bunu demek istiyorum. starbucks global eşek gibi bir firma, tabii ki kaldırabiliyor türkiyedeki bu kullanımı ama başka yerde böyle değil.

abdde mesela starbucks en fazla drive-trough ile kullanılıyor. hatta starbucksa gelip ücretsiz su alıp (eyalete göre su veriyorlar ücretsiz çeşmeden) uzun süre oturduğun zaman kaldırıyorlar da. ama burada öyle değil.

çok küçük bir empati yaparak butik bir kahveci açıp yukarıda yaşadığım senaryoyu düşünün. gelip 10 saat bir kahve ile pinekleyen insanları sürekli uyarmaktansa kapıya böyle bir şey koymak çok daha mantıklı.

7 dakika önce, Flassh dedi ki:

ucuza satmıyor ekşiye göre x2 daha pahalı neredeyse

öyleyse iş planlarına edeyim, ama daha uygun fiyatlara butik bir yer olduğunu söyleyen de var çok. 

paradoksalkedi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

He anladim. Ama bence bunun yolu tabela koyup "yassah hemserim" demek olmamali. Madem az sayida masan var ve sirkulasyon lazim, o zaman masani, sandalyeni ona gore secip ortami ona gore tasarlaman lazim abi. Cok akillica bunu yapan kahveciler gordum, gidip rahat kanepe/koltuk koyar, free wifi verir, iceriyi kitapla doldurursan insanlar da kitap okur, ders calisir, bilgisayarla takilir tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ama kahvecisin sonuçta, insanlar gelsin kahve içsin, ders çalışsın, iş yapsın ama bu sırada da bir şeyler tüketsin diye düşünüp koyarsın. yani gerçekten bunları yaptıktan sonra böyle yassah tabelası koyman için gerçekten insanların bokunu çıkarmış olması lazım ki çıkarırlar & çıkarmışlardır. ben biliyorum bizzat 1 kahve ile 6 saat oturmuş arkadaşım var benim bir butik kahvecide.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dükkan açıklama yapmış, kitap okumayı falan yasaklamadık, etüt merkezi gibi kullanılmaya başlamıştı yerimiz onun için yaptık demişler. Sanmıyorum ki kitap okuyorlar, tuuu, gidin başka yerde okuyun desinler.

Benzer bir durumu Eskişehir'de gittiğim bir kitap-kafe de yaşıyordu. İçerisi sıcak, müzik sakin, kimse rahatsız etmiyor diye üniye hazırlanan liseliler 2-4 kişilik gruplar halinde gelip, bir çay içerek 3-4 saat oturuyordu. Hiçbir şekilde de ne işletmeci, ne çalışanlar ses etmiyordu. Bazı günler cidden can sıkıcı olabiliyordu müşteri için, ama bebeler en geç 8 gibi eve gittiğinden sadece gündüz yaşanıyordu bu durum. Mekan için sorun olmaya başlamış belli, millet de atlamış "oo kitap düşmanları " diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Starbucks'da oturan 3 kişiyse alıp giden 30 kişi var abi. O yüzden o oturan adam hesap kitabı boş SB için.

Bu dayılar kural koymuş aggro çekmiş de lüks cafe & pastane gibi yerlerin çoğu bu zihniyette. 2 kişi 2 saat oturup 4-5 çayda kaldığınızda gözünüzün içine bakmaya başlıyor garsonlar. Aslında olay baştan iş modelinde yanlış. 15k kira ödediğin mekanda çay kahve satarak para kazanmaya çalışınca böyle oluyor yani. Ya da fiyattan yaslıyorlar, masaya bir avuç bile toplamayan kuruyemiş tabağını sormadan etmeden salıp 25 lira ile hesabı açıyorlar, 'otur' diyor...

pattisliborek tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kahve konseptli  mekanda 1 kahve alıp 3 saat oturmak normal zaten. Iki tane cookie koyunca restoran olmuyor en nihayetinde. Bi filtre kahve veriyorlar aile boyu bitiremiyorsun bile. Bos  durmamak için 6 tane kahve içecek halin yok.  Ama normal kafede oturmamak lazım zaten. Işletme bie şey demese bile.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

55 dakika önce, Red dedi ki:

Abi kahve konseptli  mekanda 1 kahve alıp 3 saat oturmak normal zaten.

dükkanın davranışının sebebi Red'miş belli oldu beyler... 1 kahve ile 3 saat oturursan dükkan da eeeeh yeter der tabi ki.  kahve dediğin şey 15 dakkada soğuyup boka dönüyor zaten,  üstüne 10 dakka daha koy içmek için, üstüne yarım saat de sohbet et. 1 hadi senin hatrın için 1.5 saatte kalkmıyorsan 1 kahve ile o senin ayılığın ?

sabonis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 saat önce, sabonis dedi ki:

öncelikle artık double "enter" basmayın mesajlarınızda, çünkü tek enter zaten 1.75 space gibi bişi olmuş yeni forumda fazlasıyla yeterli. çift olunca aşırı boşluk oluyor

 

%80 büyüklükte kullanıyorum ben forumu sorun olmuyor hiç, tavsiye ederim. %90 bile fena değil.

eski görünüme de benziyor hem, mis.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, k1nJo dedi ki:

forum ayarı değil, forumu her açtığında yapman lazım da zor bi şey değil sonuçta ctrl+mouse scroll.

nası bi browser kullanıyosunuz? ben herhangi bir sitede zoom ayarı yaparsam onu hatırlayıp hep o ayarda açıyor browser. her girdiğinde zoom ayarı yapmak nedir. forum açıldığından beri %80 kullanıyorum bende. eski genişlikle aynı oluyor.

 

kahveciyede destek olun, gidin bi kahve söyleyip 4.5 dakikada içip çıkıp gidin.

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...