Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük #14


Saeros

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...

biri 25 yıllık diğeri 5 yıllık 2 arkadaşımla görüşmeyi kestim. Biri zaten aşırı bencil bir tipti artık belli bi yaştan sonra insan çekemiyor. Diğeri ise bir din tartışması yüzünden benimle konuşmayı kesti ? Neyse sanırım iyi gelmiş olacak ki bu süreçte daha stabil hissettim kendimi. hafta içi Ev-iş takılıyorum haftada 3-4 gün de sevgili ile görüşmece... 

Ara ara maaşı dert ediyorum ama bunun sonu yok tabii. çok fazla boş zamanım var. hafta içi ve hafta sonu dahil. Şu an tek derdim bunu verimli kullanabilmek. Saatlerce dizi izliyorum Türk kadının abc hbo izleyen versiyonuyum işte. bu üzüyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

babanin sagligi daha da kotuye gidince tr'ye geldim.

zaten saglik konulari vs asiri derecede stres bindiriyor. yogun bakim, doktor masraflari, annenin sagligi vs vs.

ancak bu kadar yogunlugun icinde aklimdan gecen ekstra bir soru isareti var. manyak misiniz tr'de yasiyorsunuz?

istanbul'da her disari cikisim "devlet beni bugun nasil becerecek acaba?" dusunceleri ve "bugun hangi firma beni aptal yerine koymaya calisacak ki?" sorulari ile geciyor.

istanbul'da mutlu olmak icin aptal olma sarti var, dusunme ozurlu olma sarti var gibi geliyor...

tum su sureci bir sekilde atlatip bir daha donmemek uzere istanbul'dan ayrilmak tek dilegim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

duzelme imkansiz bu saatten sonra. artik huzurlu bir vefat icin cabaliyoruz. cok yayilmis, tum vucudu sarmis bir kanser ile ugrasirken gelen; "telefonunuzu kaydettirin!" mesajlari falan ekstra sikinti yaratiyor dogrusu. saka gibi de 2000 lira telefon kayit ucreti istemisler. insan bunlari konusurken dahi "super... siz kendi kendinize takilin, bokunuzda bogulursunuz umarim" diyor.

bu vesile ile hotspot yapabilecek eski telefonlarinizi ustume atabilirsiniz.

bunun disinda taksiye binsen gece acil bir durumda, dolandirmaya calisan taksicisi, kiz arkadasim yabanci diye  sarkmaya calisan garsonu, ingilizce konustugumu duyunca fiyatlari sisirmeye calisan tezgahtari derken tiksindikce tiksinip, "abi alnimizda aptal mi yaziyor? yoksa gerizekaliya mi benziyorum?" diye delleniyorum.

bir de geldimi kambur ustune kambur geliyor. evdeki ocak bozulunca gelip de kaziklamaya calisan tamircisinden elini zor kurtarip (adami da dovmeden gonderdim) haydi gideyim de yenisini alayim dediginde, call center'i idi, servisi idi, servisinin gelmemesi idi (hastanede yatani olan icin cok sikintili seyler abi bu gecikmeler) gelen servisin cikarttigi problemi idi vs vs derken daraldim. katil olmama az kaldi. doktora neden siddet uygulaniyor anladim ve de "adamlar hakli aslinda, benim de doktor/hemsire dovesim geldi" dedim.

neyse abi, varsa kullanmadiginiz telefonlariniz kisa sureli, durum karsiligi talibim. devlete verecek her kurustan tasarruf helaldir, elzemdir. 

 

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecmis olsun telefon kayıt isi 6 aydan sonra olması lazım tabi ne kadardır ordasin haberim yok. Biz Türkler misafirperverlik anlayisimizla ovunuruz ama yeminle yurt disinda karşındakine derdini anlattiginda adam yapabilecegi ne varsa yapmaya calisiyo bizdeyse asik bir surat ve yapamam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Garip hayat ya... dasaaa'nın babası rahatsız her şeyi bırakıp, sağlığı için koşturuyor. Ben ise 34 yaşımda hala babanın yarattığı psikolojik tahribat ile uğraşıyorum. Her şeyi atlatabiliyorum herkesi unutup, silebiliyorum ama iş babama gelince sürekli ağlayacak gibiyim. Vekalet vermiştim yıllar evvel. Devasa bir borcun içine soktu beni. Ablamlar ödemeseydi cidden hapse falan girebilirdim.Aldım vekaleti dükkanı kapattık geçenlerde YapıKredi'ye kart borcumuz vardı onu yatıracağım hesaptan 600 tl çekmiş. kobi paketi üyeliği bedeliymiş, yenileme yapmış. itiraz ettim sallamadı YK. gitti para. Babamın işleri diye söylendim. Gitmiş bugün arıyor bunu ben imzalamamışım sen imzalamışsın benlik bir şey yok diyor. İnanılmaz ya inanılmaz. Tüketiyor beni ve asla aşamıyor. Müthiş şekilde yalnız hissediyor insan, savunmasız, çaresiz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaç yaşında baban? neden resti çekip tekme tokat dövmüyorsun akrabaların içinde? daha önce de okumuştum iş buralara geldiyse "aman oğlum babadır ayıptır" diye mi göz yumuyorsunuz? "bu iş bu kadar kolay" artisliğiyle sormuyorum ama alenen geleceğine kastetmiş adam sdf. sevmek zorunda olmadığın gibi irtibat kurmak zorunda da değilsin eğer ailedeki diğer ilişkilerden beslenmiyorsan bir sebepten. (benim baba başka türlü, servetinden hiç kullandırmayıp kendin biriktir beyaz yakalılıkla diye ısrar eden bi tip, akirafes gibi 2020 yılında maaşla servet biriktirileceğine inanıyor. ama kanser olsam kemoterapi paramı verir, [herhalde.?])

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

65 yaşında. 3 kere iflas etti arkasında durduk. Söz konusu para da değil. Bana sormadan, bana danışmadan benim adıma işlere kalkışması. Benim hatam güvenip vekalet vermek oldu. o dönem çalışıyordum. İzmit'te iş kurdu, ben istanbul'da yaşıyorum. Git-gel imza problem. Adıma krediler, senetler, açık hesaplar vs. Kurtulurum diye daha da içeriye battı ki bunu daha önce yaşadı. hiç ders almadan bu sefer benim başımı yakıyordu da ablam ve eniştem tüm borcu kapattı bana bir şey olmasın diye. Silip atamıyor da insan işte. aile insanın en zayıf noktası oluyormuş. hiçbir şey beklemedim. 18 yaşımdan beri tek kuruş yardım etmemiştir, köstek olmasın yeter. 34 yaşında insan ilişkilerimi geliştireceğim yerde daha da su yüzüne çıkıyor tahribatı eve kapanıyorum insanları kendimden uzaklaştırıyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok hevesli gittiğim ve kendi kafamda iyi geçtiğini sandığım bi iş mülakatından olumsuz geri dönüş aldım akşam. kasım ayında 28 yaşıma giricem ve hala hayatımı düzene koyamadım. mezun olduğumdan beri freelance çalışıyorum az çok gelirim var hatta büyük ihtimalle bu bahsettiğim işe girebilseydim maaşım şu an kazandığımdan çok daha düşük olacaktı ama ben maaştan önce düzenli hayatın peşindeyim. üç haftalık yaptığım askerliğimde bile düzenli yaşamanın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlayarak ayrıldım ve maalesef kendi düzenimi kendi başıma sağlayabilecek iradem yok.

neye elimi atsam neye heves etsem bomboş kalıyorum ortada. geçen sene yaşadığım uzun ilişki ayrılığından sonra daha da asosyalleştim. işim de evden doğru olunca iyice boğuluyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha çok başındasın. Gelirin biraz artınca düzenli bir hayatı kurmak 1-2 ayı alıyor ev, eşya vs. Freelance olup da düzenli hayatın olabilir. Mahallenin kahvecisinde çalışırsın ofise gidiyor gibi 8'de kalkıp işlerini düzenlersin vs. Maaşlı çalışıp da düzenin olmayabilir. Bu tamamen kafada ve alışkanlık meselesi. 

asosyalleşip daha da kapanma. Network yapılacak en güzel zamanlar. Sonra insan istemiyor. İnsanlarla tanışabilecğin ortamlar olursa kaçırma. karşı cinsten bahsetmiyorum sadece ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten hiç olmadığım kadar asosyal biri oldum. okuldaki çevremin hepsi çalışma hayatına atıldığı için onlarla çok vakit geçiremez oldum yaklaşık 1.5 senedir. hep freelance çalıştığım için okul dışı çevrem de epey az.

bu arada freelance olarak fazla kazanmamın sebebi yurt dışından müşterilere çalışmamdan kaynaklı. ki zaten kurlar eskisi gibi olsa neredeyse hiçbir şey kazanmıyor gibi olurdum.

Khiran tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...