Jump to content
Saeros

Günlük #14

Öne çıkan mesajlar

§ 24 Şub 2021, 13:37

balıkta vibrio toksin olmadığı için önemsiz. Vibriolu balıklar zaten insan tarafından tüketilemez. Bırak vibrio'yu, toksin değeri azıcık ama minnacık bir şekilde üste yaklaşsın, o zaman adamı fena yapar. Mesela Balık ve yoğurt beraber yenmez. Çünkü vibrio ve tribiolar birbirlerine denk gelip toksin üretirler. bu üretilen toksinler başka balıklarda bulunan toksinlerle eleme yaparlar. Bu durum, balığın vitaminini öldürür. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 13:38
3 dakika önce, applev0dka dedi ki:

ne videosu çıkmış, koyabilir misin buraya

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 13:39

Şahsen ben daha ton balığı almayacağım, sürekli de yiyordum zeytinyağlı downcounted 150gr paketlerden istifliyordum eve. Çok da tiksinmedim aslında, yıllar önce ton balığının ne şartlarda geldiğini görseniz kusardınız konulu bir makale okumuştum ona rağmen yiyordum. Markaya çok kızdım aslında ötekilerden 2 kat pahalıya satıyorlar diye bir tek bunlara güveniyordum bunlar bile hala ilkel yöntemle dolum yapıyorlar, bir de el değmeden üretim falan diye reklam çekiyorlar dalga geçer gibi. Ötekiler kimbilir nasıldır düşünmek bile istemiyorum asffss

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 13:47
10 dakika önce, eregorn dedi ki:

Bu durum, balığın vitaminini öldürür. 

buraya kadar iyi gidiyordu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 13:48

Vibrio balıkta olur, burda elle müdahale ettikleri için sorun staph enterotoksini vsvs

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 13:50

🙂

2 dakika önce, neutrino dedi ki:

buraya kadar iyi gidiyordu.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 14:22
27 dakika önce, miyaw33 dedi ki:

burda elle müdahale ettikleri için sorun staph enterotoksini vsvs

 

Hijyen önlemlerini aldığın sürece staph'ın sıkıntı olmaması lazım, mutfakta da aşçılar falan eldivensiz çalışır genelde. Eldivenli kebapçı tantunici vs. görmedim şimdiye kadar, haliyle adamın aldığı hijyen önlemi kadar yaşama şansımız var asd. Eldivenle çalışmanın daha farklı bulaşı riskleri var, plastik parçaları ambalajın içine girebiliyor falan gıda üretiminde daha büyük sıkıntı bu. Sanırım kapasite az olduğu için elle dolum yapıyorlar, makine olması lazım tabi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 14:58
1 saat önce, Liebe dedi ki:

Şahsen ben daha ton balığı almayacağım, sürekli de yiyordum zeytinyağlı downcounted 150gr paketlerden istifliyordum eve. Çok da tiksinmedim aslında, yıllar önce ton balığının ne şartlarda geldiğini görseniz kusardınız konulu bir makale okumuştum ona rağmen yiyordum. Markaya çok kızdım aslında ötekilerden 2 kat pahalıya satıyorlar diye bir tek bunlara güveniyordum bunlar bile hala ilkel yöntemle dolum yapıyorlar, bir de el değmeden üretim falan diye reklam çekiyorlar dalga geçer gibi. Ötekiler kimbilir nasıldır düşünmek bile istemiyorum asffss

tam roi çalışmalık video, fiyatın neden 2 kat olduğunu da açıklıyor. 2 gıdım otomasyon koysa ışık ve ısıtmadan bile tasarruf eder. ama balıkçı teyzelerin de ekmek parası

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 20:44

Teyzeleri gene calistirip hijyeni saglayabilir,tek yapacagi teyzelerin eline alet vermek,avuclariyla doldurmak yerine uzun kasik tarzi bir alet misal cok basit ve etkili.o yag ve salamura suyu koyma kismina koy bir 50 cc lik pompa o da tamam.orda 4 bayanin yaptigi isi 2 kisiye indirmis olursun

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 21:45

balıklar zaten yiyor plastiği denizde

fabrika sahibi makinalara inanmıyor yapacak bi şey yok, laik bir ülkeyiz

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Şub 2021, 23:14

arkadaşın evinde kutu dardanel ton açtık zamanında, içinden balıkla birlikte bildiğin balık ağı parçası çıktı. yemedik, atmadık da. arkadaşın babası fotoğraflı bir maille bildirim yapmış, dardanel bir koli kusura bakmayın ton balığı yollamıştı (arkadaşa sorduğumda olayın sonucunu böyle anlatmıştı en azından). firmanın cevabı el değmeden üretildiği için farkedilmemiş olabilir sorry imiş. kafamda deli sorular şu an

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Şub 2021, 06:19

balık yemeyin zaten

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Şub 2021, 06:50

neden ki? Çin'de balık yemiyorlar diye mi ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Şub 2021, 08:43

winnie ayı değil mi somon yiyor, komünist partiye karşı mı çıkıyorsun ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Şub 2021, 13:49
23 saat önce, Liebe dedi ki:

 Markaya çok kızdım aslında ötekilerden 2 kat pahalıya satıyorlar diye bir tek bunlara güveniyordum bunlar bile hala ilkel yöntemle dolum yapıyorlar, bir de el değmeden üretim falan diye reklam çekiyorlar dalga geçer gibi. Ötekiler kimbilir nasıldır düşünmek bile istemiyorum asffss

Abi ucuza satılanların da %90ı Dardanel üretimi, aynı fabrikada aynı balıktan üretiyorlar. Migros A-101 vb yerlere kendi ambalajlrını basıyorlar gönderiyorlar. Dardanel'i marka olarak oturttuğu için oradan fiyata çakıyor adam.

Gönül rahatlığı ile ucuzu yiyebilirsin yani sdfsafa

Ben 1 tane üni stajımı Dardanel'de yapmıştım Çanakkaleli olduğum için. Stajdan sonra çıkar denize giderim niyetiyle sdasfa. O sırada fabrikanın tüm alanlarını gördüm. Ekmek fırını (dardanel kendi ekmeklerini kendisi yapıyor, hazır değil), sandviç üretim ve paketleme hattı, karides, kalamar, pişmiş tonla balıkların üretim hattı, kutu konserve, depo, ayıklama bölümü vs. aklınıza ne gelirse.

Hard kapitalizm kuralları geçerli, o teyzelerin çoğu çevre köylerden günlük getirilip çalıştırılıyor, sirkülasyon fazla, düzgün oturmuş personel az falan.

Fırında ekmek hamuru makinede şekil alıyor ama kadın eliyle kontrol edip yerleştiriyor fırın kalıbına falan. Hani otomasyonun (yarı otomatik diyelim) olduğu yerlerde de insan eli değiyor yani.

Veya sandviç üretiminde ekmekler bantta giderken içine sosu makine döküyor ama kadınlar elle kapatıp, bıçakla kenarındaki sosu sıyırıp plastik ambalajlar yerleştiriyordu. Onlarda eldiven vardı tabi yalan olmasın, ama fırında eldiven kullanımı azdı.

Videoda gördüğünüz poşetleme öncesi o balıkların ayıklanması da elle yapılıyor, tek tek cımbızla kılçık ayıklıyorlar falan. 

Sorun eldiven kullanımı da değil, o eldiven ile gün içerisinde nerelere dokundukları ve eldiveni ne sıklıkta değiştirdikleri. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Şub 2021, 13:55
6 dakika önce, applev0dka dedi ki:

Sorun eldiven kullanımı da değil, o eldiven ile gün içerisinde nerelere dokundukları ve eldiveni ne sıklıkta değiştirdikleri. 

Bu da dogru. Eldiven ellerden daha çok pislik tutuyor hatta.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Şub 2021, 13:57

geçen senelerde de vardı hatta tv de yayınlandı,  eldivensiz çok kötü ya rezalet bence. bana alerji yapıyor neyseki ton yemiyordum zaten.

08:20 den sonra sdfgd

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Şub 2021, 17:48

hep cikardi gorseniz yiyemezsiniz vs diye, simdi yukarda izledim ilk defa 9. dk'lari falan gayet guzel ve hijyenik.

bugune kadar kilcik cikmadigi icin de calisanlara tesekkur ediyorum islerini duzgun yapiyorlarmis.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Kayıt olun ve aramıza katılın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap

Yasal Duyuru

5651 sayılı kanun kapsamında, Paticik.com, işbu sayfadaki mesajların ve içeriğin Yer Sağlayıcısıdır. Yayınlanan içeriklerden doğabilecek her türlü sorumluluk içeriği üreten kullanıcıya aittir. Şikayet ve talepleriniz için buraya tıklayıp bize ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak [email protected] e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

×
×
  • Yeni Oluştur...