Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük #14


Saeros

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, sacrolash dedi ki:

vatan sevgin bu kadar yogunsa vatanina don vatanin icin calis

2019 banu avar berlin subesi gibi euro desenli turkbayragiyla gozyasi masturbasyonu yapmanin anlami da pek yok.

oyle uzaktan uzaktan kopamiyorum diye ulke vatan sevilmez.

Yahu vatandasliktan vazgecme/vazgecmeme konusunda boyle dusunuyor olabilirler diyorum, ben bile boyle dusunuyorum diyorum. Bunun mantikli olmasi/olmamasi veya sizin tasvip edip etmemeniz cok da onemli degil. Yaptigim tek onerme "gerizekali olmayabilirler".

"Turkiye ne guzel memleket, niye sevmiyonuz, canim vatanim" onermesi yapmadim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İçgüdüsel bir şey bu. İnsan dediğin sonuçta sürü hayvanı. Toplulukla, sürüyle yaşamak genlerine yazılmış. O sürüye aidiyet duygusu kalıtsal. Bunu sağlamak için de böyle psikolojik anlamlandırmalar yapıyor beyin. Aynı sürünün 1000 sene önceki başarılarından falan anlamsız gurur yaratıyor. Orada kendisi yok, kendi en ufak katkısı yok, ama bunları yaratan sürü onu kabul etmiş mutluluğu. O yüzden "Osmanlı torunuyuz dünyayı titrettik"ler çıkıyor. 

Günlük hayatta daha çok dikkat çekiyor işte. İnsalar bir sürüye ait olmak için, o sürünün başarısından kendine pay çıkartmak için, o sürü onu kabul etti diye kendi değerini kanıtlamak için coşuyorlar. Siyasi parti bilmemne kolları, dini şeyhler tarikatlar, futbol fanatikleri falan hep bunun eseri. Bireysel başarı oranı düştükçe sürüye aidiyet ihtiyacı artıyor. Aynı şekilde başka sürülere kabul görmedikçe kendi sürüne bağlılık oranı artıyor, o yüzden burada hiç öyle değilken yurtdışına gidince milli ya da dini duyguları coşan insanlar var çok sayıda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Bugun 50 lik skuter alip iki teker dunyasina girdim,istanbul trafiginde kaza yapmadan besiktas-4 levent arasini gecebilirmiyim diye cekiniyorum.Hayirlisi

Motoru goren tum arkadaslar sen simdiden 150 lik bakmaya basla,virusu aldin,en gec 2 ay diyor yeni motora gecis icin

miyaw33 tarafından düzenlendi
ek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://youtu.be/d9h5IWAcMh

sevgili gunluk

bu videolari takip ederken hep sorardim ya programda isler ters giderse diye,

canli canli onumde konusmacinin basina geldi, en ondede ben problemi cozmeye calisiyoruz, ne yapabiliriz onu soyluyorum, hic bir yontem calismadi her seferinde bana inandi ?, gercek cirpinis bu olsa gerek. konusmanin sonundada sahneyi birakti geldi sarildi, adama aslinda azab cektirdim diye dusunuyorum hahahah. embed videonun 10 dakika gerisinde basliyor hersey. ben bir google a bakiyorum dedim adam google a girdi aramaya basladi, bana sorumluluk iteledi. ulan 2 saniyede ictigim kahveden son kalan suyuda ustumden attim. neyseki sornaki gun tamamladi adamcagiz :)))

 

 

6:54:05

spompas tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...