Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük #14


Saeros

Öne çıkan mesajlar

26 dakika önce, Solozzo dedi ki:

Gerçekten de 22 yaşında olmak vardı şimdi. Ben de bir kaç ay önce tinder'dan 3 ay içerisinde 4-5 tane ekmek yedim fakat bu ara işler kesat. Deşifre oldum sanırım fdlkgwlkhg

22 olamiyorsan benim gibi 22 goruneceksin.

saga sola erasmusa geldim 2.sinif sosyoloji ogrencisiyim diyorum. Temiz...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, senko dedi ki:

22 olamiyorsan benim gibi 22 goruneceksin.

saga sola erasmusa geldim 2.sinif sosyoloji ogrencisiyim diyorum. Temiz...

haha güzel taktik valla, deniycem. ?  yalnız devir çok değişmiş, efendi gibi gel kahve içelim bir yerde diyorum, boşver kahveyi yalnız mı yaşıyorsun diyor çoğu afljwkjghwe. Boost mu yapsam ya bak canım çekti yine ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.05.2019 at 03:26, senko dedi ki:

ins, almanya da turklere yasam cok kolay degil ama belki baska bir ulkeede is bulursam rahata erebilirim, hayirlisi bunlar hep ?

ama hep diyoruduk ya 3.dunya vatandasiyiz diye, buralarda cok daha iyi anliyorsun ne kadar degersiz ve harcanabilir oldugunu.

Hollandaya gel panpa hem senin meslege is bol burada

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Fistan dedi ki:

nasıl almanyada turklere yasam cok kolay değil ya 

gurbetçi çakalların laflarına kanmış bir normal vatandaş daha, abim onlar almanya ı kötüler sen gitme diye, türk dolsun istemezler orası, kendileri yaşamak isterler sadece o güzel hayatı, "aman sütüm dökülmesin türkler buraya dökülmesin" hesabı milader.

he oraya gidip orta doğulu gibi yaşarsan orası farklı, her ülkede yaşam kolay değil o zaman. 

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 05.06.2019 at 00:19, Fistan dedi ki:

geçenlerde okumuştum, almanyada yaşayan türklerin %97 si alman vatandaşlığına hali hazırda hak kazanmışlar ama bunun için büyük bir kısmı adım atmıyormuş. bu kadar gerizekalı bir kitle almanyada kolay yaşamasın zaten ezildikleri kadar ezilsinler

Basvurmadiklari icin mi gerizekalilar? Haksiz ve agir olmadi mi biraz?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dunyayi bir butun olarak gorup, vatandaslik ve pasaportu sadece bir arac olarak dusunuyorsaniz, hak verebilirim ama bir ulkenin vatandasligini birakip baska bir ulkenin vatandasligina gecmenin duygusal yuku de var. Tabi bu sebeplerden sadece biri; bircok sebebi vardir insanlarin.

Ayrica basvuru icin Almanca bilmek ivir zivir gerekiyor. 2 yil yasayip vatandaslik alinmiyor, hatta surec Almanya'da baska ulkelere gore daha bir zor diye biliyorum. Bunu cekmeden, mevcut statuyle yasamak bir secenek ki bu nedenle %97 (eger dogruysa istatistik) basvurmuyordur.

Uzun lafin kisasi, bekara kari bosamak kolay gelir..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne duygusal yuku... Yazida da belirtildigi gibi Turk vatandasligindan cikman gerekiyor. Yesil kart veriliyor, sonrasinda donebiliyosun ama hem bunu bilmeyen coktur, hem de eminim tereddut ediyordur insanlar. Yalandan da olsa "cok yasa almanya" demek belki sizin icin cok da onemli degil ama bunu onemsiyor olabilir insanlar.

Ben onemsiyorum mesela. Yani askerligin her dakikasina kufrettim, devletten hayirli bir sey de gordugumu sanmiyorum, her firsatta beni becermeyi bildi. Ote yandan evveliyatim ozgurluk icin savaslarda olmusken vatan sevgisiyle buyumus bir insanim ve Turk vatandasligindan cikip baska bir ulkenin vatandasligina gecmek bana koyar. Yapmam demiyorum ama insanlarin tereddutleri, gururlari, "gerizekali" diye hor gorulecek bir konu degil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi şans eseri buralarda doğmuşsun

baban yurtdışı gezisinde yabancı bi kadına aşık olsa danimarkada da doğup büyüyebilirdin

bu sefer de çıkıp sırf orada şans eseri doğdum diye bizim atalarımız viking diye  post atardın büyük ihtimalle. hiç bir anlamı yok duygusal yük dediğin şeyin temeli yok o kadar abartılacak bişey değil bile demiyorum bomboş bişey dediğin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...