Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ISS (ISP) önerisi


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Ben Turknet kullanıyorum ama kendi alt yapısı değil. Benim bölgede telekomdan alıyorlar.
kötü yönleri:
canlı müşteri hizmetleri yok. Online işlemlerden mesaj bırakıyorsun işlemler oradan başlıyor. Sorun kendileri ile alakalı değilse, telekomla muhattap olarak oradan çözdürüyorlarmış.

benim ilk ay güzeldi, ikinci ay kısa süreli internet kopmalarım olmaya başladı. 1dk-3dk arası internetim gidiyordu. Günde 2-3 defa oluyordu. Cumartesi günleri 10 u geçtiği de oldu. Daha sonra kesildi bu durum. Umarım yeniden tekrarlamaz. Benim yaşadığım sorun, yakın çevreme döşenen fiber ile alakalıydı diye düşünüyorum. Fiber döşemeleri bittiğinde her şey normale döndü.

Tavsiye eder miyim? ne cevap versem bilmiyorum. Baya araştırdım ve çıkardığım sonuca göre sorun yaşanmazsa güzel yer. Benim için en büyük artısı tahattüt olmaması. Baktım sorun yaşıyorum, çözüm olmuyor... basar giderim. Diğer firmalar gibi elimi kolumu bağlamıyorlar.

Fatura kısmı biraz garip ama. Ön ödemeli çalışıyorlar. Yani ay başında faturan geliyor. Bağlantının yapıldığı sonraki ay başı, kullandığın + sonraki ay kullanacağın gibi bir fatura yolluyorlar. ben ayın 27 sinde mi ne geçmiştim. Ayın 1 inde 5+75 bir fatura geldi.

+10 tl verip, 35mbit olan hızı 75mbite yükselttim. Eğer bilmem ne alt yapısı varsa, 75tl ye 100mbit veriyorlarmış. Bende olmadığından 85tl ye 75mbit aldım.

35mbit olan paketde upload hızı 3mbit
35-75mbit olan paketde upload hızı 4mbit.

telekomdan buraya geçmiştim. Pinglerde pek bir değişiklik yok. Vdsl ile mi alakalı bilmem ama en fazla 5-10 ping düştü (overwatch ve gw2 de gördüğüm).

kısaca vdsl2 desteği varsa düşünülebilir. Geçiş işlemim vs. kısa sürmüştü. Turknet konusunda geçiş aşamalarında yaşadığım şeyleri yazmıştım.


ne seçersen seç taahhüte dikkat et. 2 yıllık sözleşmeye imza atmak iyi bir fikir olmayabilir. Ben geçişi yaparken fiber alternatifim yoktu. Bunları seçmiştim. Geçişte telekom 800tl ceza çıkartmıştı. Neyseki bunlar 500tl sini karşıladı. 12 ay boyunca 45tl fatura yollayacaklar. Ref linki ile üye olduğumdan 1 aylık faturayı da kesmediler.

ek: kullanacağın yerin yakınlarında, istediğin bir yerden hizmet alan varsa onlara durumu sormak daha iyi olur. yoğun bir yerse telekom kendi müşterilerinin sorun yaşamaması için, diğer firmalara kıllık yapıyor gibi yazılar okumuştum. Ne kadar doğru bilemem.

Densiz tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, orc_lord dedi ki:

DNS için ISP'leri mi kullanıyorsunuz yoksa Google DNS veya Cloudflare gibi yerlerden mi yararlanıyorsunuz? Ara sıra siteleri dolanırken sanki ISP'nin kendi DNS'i yavaş kalıyor gibi.

google'dan kaçıyorum olduğunca ben, gezi zamanı spoofluyordu devlet, level3 dns var: 209.244.0.3, 209.244.0.4 veya 1.1.1.1 cloudflare kullanıyorum. 

 

On 11.09.2019 at 17:00, Densiz dedi ki:

Baya araştırdım ve çıkardığım sonuca göre sorun yaşanmazsa güzel yer.

patiden 2 kişiyi türknete çektim galiba kampanya döneminde + 3 arkadaşım falan da geçti hiçbirimizde sorun yok. sorunlar genelde daire içi veya apartman & sokak kablo sorunlarından çıkıyor. 

 

On 11.09.2019 at 17:00, Densiz dedi ki:

benim ilk ay güzeldi, ikinci ay kısa süreli internet kopmalarım olmaya başladı. 1dk-3dk arası internetim gidiyordu. Günde 2-3 defa oluyordu. Cumartesi günleri 10 u geçtiği de oldu. Daha sonra kesildi bu durum. Umarım yeniden tekrarlamaz.

bi ara bende de oldu bu, meğer telekom altyapı çalışması yapıyormuş. ben de YAPA yani Türknet'in kendi altyapısında olmadığım için telekom altyapısından yararlanıyordum o yüzden etkiliyordu bu beni. 1-2 hafta ara sıra oldu kesildi bayadır olmadı hiç.

Ayrıca Türknet +'ları baya var, imgur falan sadece dns ile açılıyor mesela veya engelli her içerik sadece dns blocku arkasında, + tüm vpnler de sorunsuz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Kablonet aka uydunet olan binaya taşındım. Eskiden beri bulunduğun yerde kablolu yayın varsa uydunete geçmek en iyisi diye aklımda kalmış. Var mı daha iyi alternatif?

Hem tv hem internet için uygun paket nedir acaba. Ankaradayım. 

Asıl merak ettiğim 50 - 100 mbps olan internet paketlerinden hangisini almak mantıklı. 100 alsak bunun ne kadarı gelir bize.

Kullananlardan tavsiye isterim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

netspeed 1 ay falan oldu benim 75mbit 84tl, 1 yıl kalma sözüne de aktivasyon bedeli 120tl mi ne almadılar. ama yazılı bir şey yok sözleşmede falan da bildiğin söz oldu :D 

neyse oyunlarda bazen packet loss oluyor, bunu internette okumuştum bile bile aldım ama bu hız ve bu fiyata arada %1-2 loss görmek koymaz. onun dışında bazen bağlantı giidp geliyor (hat değerlerim hayvan gibi, 100mbit bile rahat alabilir. ttdeyken elektirik kesintisi hariç aylarca ayni ipyi falan kullanıyodum kesintisiz) direkt isp kaynaklı kopma bunlar ttden kiraladıkları altyapı zor yetiyor herhalde. ama yine 2-3 dk içinde geliyor geri bu da pek etkielemedi beni. 

akşamları prime timeda hız 2mbite falan düeşr falan yazılmıştı baya yerde ondan korkuyodum ama hız 7/24 ssdeki gibi haftasonu bayram falan farketmeden istanbul sarıyer. anadoluda sıkıntılı olabilir ufak şehirlerde vs,

son olarak cgnat var, yani birkaç müsteriyi aynı ip ile internete çıkartıyor. bu şekilde port açılarak kullanılması gereken herhangi bir şeyi yapamazsınız. Benim server, ipcam vs işim olmadığı için yine bu da etkilemedi. bence taahhütsüz full 75/4  84tl'ye şu an çok uygun Türkiye gibi bir yerde, 15 USD bile etmiyor. Netspeed'in bu 75mbitlik pakedi öneririm.

8727404606.png

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
On 15.09.2019 at 21:43, roket adam dedi ki:

Bi tane script buldum, 15 dakikada bir speedtest yaptırıp sonucunu kaydediyorum. 15 gün oldu, biraz daha süre geçsin araştırma sonuçlarımı paylaşacağım. Türknet nedir ne değildir herkes görecek.

Uzun zaman olmuş ama bahsettiğin araştırmayı tamamladın mı? ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim netspeed 1.5 snee oldu. bu hafta sonuna kadar hiç üzmemişti beni. bu hafta sonu pazar 01.00-07.00 arası planlı bakım yaptılar, ok. Pazar gün içinde sürekli gidip geldi 15.00'e kadar. sonrasında yine oturdu rayına. silp'in bahsettiği kopmaları hiç yaşamıyorum ben, ist-maltepe

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.11.2019 at 20:14, xaty dedi ki:

Hepsi bir arada paket var, 100₺ olmuş 24ay taahhütlü. 

100mbps'e kadar akıllı sınırsız var, kota yok ama akşam saatleri 24mbps'ye düşüyor. 100mbps'yken hiz testi yapmadım ama şuan 24 alıyorum. Ayni fiyata sabit 50mbps'e kadar da var. 

Cevaplar için teşekkürler. Sliph senin değerler iyiymiş. Binada Türksat şebekesi var o yüzden buna abone olcam galiba. 

Kabloneti aradi tarifede ki hızın en az yüzde 70ini almak durumundasiniz dedi. Bu download hızı pingi ne kadar etkiliyor acaba?

marksman tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 saat önce, orc_lord dedi ki:

Uzun zaman olmuş ama bahsettiğin araştırmayı tamamladın mı? ?

Öncelikle arkadaşını getir linkini paylaşayım da repimi alayım, emeğe saygı 96 GB RAM'li koca sunucu besliyorum evde su yakmıyor bu ? https://turk.net/p/IXD75GD97TED/

Bir ara bunu bir publication altında paylaşacağım ama şimdilik şöyle ileteyim fazla detay vermeden. 1 Eylül'den itibaren, grafikteki değerler max ve min değerleri gösteriyor. 15 dakikada bir speedtest yapıp, yarım saatte bir ortalama alıyor ve bir data point olarak kaydediyor scriptim. Yalnızca kesinti yaşanan 2 gün ve sunucumun kapalı kaldığı iki saat var, onun dışında full somut veri bu. Latency --> ping, speedtest download, upload. 32 Megabitlik Turk net paketi. Lokasyon IST / Ataşehir, modem Zyxel dandik bir şey. Gerçekçi değerlendirme için bu değerlerin üzerine %10-15 overhead eklemenizi öneririm.

Ekran-Resmi-2019-11-04-20-37-00.png

Ekran-Resmi-2019-11-04-20-37-12.png

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Ocak ayı itibari ile şehir değiştiriyoruz ailecek, İstanbul > Marmaris taşınması şeklinde. 
şimdi mevcut internetimiz, görece cillop 100mbps kotalı tv kanalları vs dahil. Full paket 120tl civarında faturalarımız var. 
 

korktuğum oldu ve altyapısı olmayan bir şehire gideceğiz uydunet kablonun. Dolayısı ile paket iptali olacak. Bizde yeni bi servis sağlayıcı bulmaya çalışıyoruz.

eve 300m2 bir alan içerisinde turk telekom şubesi var. Biraz araştırmaya baktım hiper internet veriyormuş. Fiyatlarına baktım dudaklarım uçukladı. Özeti şöyle hizmet ancak yarısı kadar bir “salt internet hizmeti” ile 10 da 1 kadar kotalı ve fiyatlar 130 140 tl seviyesinde. 
 

bir nevi aşırı downgrade durumu var. açıkçası başka bir internet hizmeti de bilemedim. Turkcell e zerre güvenim yok. O yüzden mecburen ttnet gibi ama yani f/p olarak mağdur etmeyecek bi aboneliği yok mu bunun? 
 

hani tv+internet hizmetleri bile bir acaip fiyatları fln yazmamışlar şu bu. ?
 

scorch tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Eski altyapı ile öncelik hızlı internet kullanmaksa tüm ISP'lerde sonuç değişmeyecektir. Türk Telekom yazlığa 8 mbit verebileceğini söyleyip 1-2 mbit'i zor veriyordu. Santrale uzak değildik ama altyapı berbattı. Hız öncelikse 4.5G'li Superbox paketleri hayat kurtarır. Şahsen hız öncelik değilse bile gene 10 mbps'lik sınırsız Superbox'u tercih ederdim. Kullanan arkadaşlarım epeyi memnunlar, bide gittikleri yere de götürüyorlar ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.12.2019 at 21:05, orc_lord dedi ki:

Eski altyapı ile öncelik hızlı internet kullanmaksa tüm ISP'lerde sonuç değişmeyecektir. Türk Telekom yazlığa 8 mbit verebileceğini söyleyip 1-2 mbit'i zor veriyordu. Santrale uzak değildik ama altyapı berbattı. Hız öncelikse 4.5G'li Superbox paketleri hayat kurtarır. Şahsen hız öncelik değilse bile gene 10 mbps'lik sınırsız Superbox'u tercih ederdim. Kullanan arkadaşlarım epeyi memnunlar, bide gittikleri yere de götürüyorlar ?

Teknik problem sıklığı belli mi acaba ya? Hani derdim şu turkcell e güvenemiyorum ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
1 saat önce, scorch dedi ki:

Teknik problem sıklığı belli mi acaba ya? Hani derdim şu turkcell e güvenemiyorum ? 

Hangi açıdan güvenemiyorsun? Sınırsız paket alırsan zaten fatura konusunda bir sıkıntı olmaz. Hız desen mobil tarafta her türlü diğerlerini katlıyor. Kullanacağın evde aileden birinin Turkcell hattı varsa sinyale bakıp hız testi yapabilirsin.

Superbox’ta en kritik mevzu sinyali alabilmek. Biri alt katta iyi sinyal alamadığı için cam kenarına koyup yükseltici ile dağıtıyordu. Onun dışında cayma bedeli yüksekmiş diye biliyorum. Mobil şebeke ile aynı interneti kullandığı için kesinti konusunda bir şikayet duymadım.

Kullanıcılar genel olarak memnunlar, başvurudan sonra zaten teknik ekipler evin olduğu konumda inceleme yapıyorlar. Sinyal konusunda sıkıntı var ise satmıyorlar. Kullananlar epeyi memnun ya, 200 bini geçmişti kullanıcı sayısı geçen çeyrekte.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
8 saat önce, roket adam dedi ki:

Superbox kotalı değil midir yav? Sınırsızı var mıydı ki? 4G kota aşma ücretleri kol gibi olur diye hiç yanaşmadım

Var abi, 4.5G’li yüksek hıza sahip kotalı paketler 50 GB’den başlayıp 500 GB’ye çıkıyor. Kotalı alıp paketin bitince 5 mbit veya 10 mbit sınırsıza çevirebilecek ek paket alabiliyorsun. Sınırsız olanlarda ise 10 mbit ve 20 mbit seçenekleri var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...