Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ISS (ISP) önerisi


sostizm

Öne çıkan mesajlar

sorun internetinde değil cogu isp gibi o kısımda herkes salak salak bişiler yazıyor

taahhutsuz kısmı da ilgilenmediğim kısım

sorun yaşanan kısmı iptal ettirmede, muhattab bulamama da falan. forumda bile vardı, o şikayetler arasından seçebilirsin bu gibi şeyler kesinlikle uzak durulması gereken bir firma turknet. alın kullanın banane. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.sikayetvar.com/turk-telekom/internet/iptal

bir sürü port olmamasında rağmen iptal etmiyorlar, taşındım aynı hızı alamıyorum nakilden iptal etmiyorlar diye zibilyon tane turktelekom için de şikayet var.

ayrıca iptal için muhattab bulamama sorunu neden oluyor onu da anlamıyorum. online işlemlerden iptali başlatırsın, otomatik ödeme falan varsa kaldırırsın, geçersin istediğine -başka firmaya geçerken otomatik geçiş yapıyorlar-. zaten işlemi başlatmış, her şeyin kanıt olarak elinde var, haciz mi gönderecekler hayır iptal etmedik o da ödemedi diye?

neyse isteyen istediğini denesin abi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen Cuma kayıt oldum. Kimliği online işlemlerden yükledim. Pazartesi ıslak imzalı sözleşmeleri ücretsiz mng kargo ile gönderdim. Salı günü ellerine geçti. Çarşamba Turknet kurulum ekibine bugüne (Cuma) randevu verdiler. (Daha önce internet/telefon hattı yoktu). O gün Türk Telekom'dan bi eleman apartmana hat geliyor mu diye kontrol etti. Bugün 1 gibi Turknet'ten eleman eve geldi. 5 dk'da falan apartmanın panosundan bağlantıyı yaptı, interneti kullanmaya başladım. Telefon hattı da geldi 1000 dk varmış ama numara çevirince meşgule düşüyor nedense zaten kullanmayacağım gerçi.

8373691153.png

Ref kodu: IWM66QE50XWM

Link: https://turk.net/p/IWM66QE50XWM/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

yazarım tamamlanınca işlemler, şimdi 18i tt taahhüt bitecek o zamana kadar geçemeyecem tabii daha formları yollamadım ve haftasonuna giriyoz. büyük ihtimal 1 haftalık falan tt faturası çıkacak artık ne zaman geçişi yaparlarsa ondan sonra yeni ispnin fatura devam. birkaç gündür araştırıyorum bu geçiş yaparken yapılmaması gereken en önemli şey şu anki aktif aboneliği iptal ettirmek, yoksa port yalan olabilir ve ayrıca yeni aktivasyon ücreti vs var eski abonelik iptal edilirse. yani eğer aktif internet varsa geçiş yapacaksınız, bi öncekini sakın iptal ettirmeyin.

bi de bu şekilde internette kesinti olmuyormuş, değiştiği an bi bağlantı gidip geliyormuş sadece.

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben aboneliği iptal ettirdim bi sıkıntı çıkmadı. port kalmama ne oluyor ki? eski isp'nin portu bosaltma işlemi vardı eskiden bildiğim. ben 1-2 gün internetsiz kaldım ben direkt kestirin dediğim için formda. port hemen boşalsın, sorun çıkmasın diye. ama ay sonu neti kesin opsiyonu var onu seçebiliyorsunuz. yeni dönem taahhütsüz aylık fatura kesilirse 2xlenebilir fiyat benim 50mb 165 lira oluyordu ttnet de, ceza değil normal fatura olduğu için de ödemezler herhalde geçişten sonra.

bi de ymmv bakmayın nette sorun yazanlara turknete gectim benim process rahattı ve baglantı cok iyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bölgende port sıkıntısı varsa boşaldığı an tt başkasına verebilir sonra diğer tarafa sıfırdan yeni başvuru yaptığında yok denilebilir, özellikle ttden başkasına geçeceğin için bu durumlarda daha da zor

diğerlerini bilmiyorum ama fatura da aylık kesilmiyor ttde uzun yıllardır, kullandığın gün kadar. taahhütsüz baya geçircekler tabii ama full aylık vermeyeceğim için sıkıntı yok

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende şu anda ttnet var, sadece onun altyapısı vardı ondan almıştım. Ancak 2 senedir hiç sıkıntı çıkarmadı. Yeni fiyatlar saçmalık olduğundan devam edesim yok, ayrıca yalın internet adı altında telefon kullanmamak için telefon parası ödemeye de uyuz oluyorum. Netspeed aynı altyapıymış ttnetten port alıolar galiba. Bende oraya geçeyim aynı sorunsuzlukta devam eder dyie düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Taahhüt olayı şöyle; 

İster cep ister internet vs.vs.  Son ay içerisinde geçiş yaparsan, taahüt bozulmuyor sadece içinde bulunduğunuz ayın faturası komple geliyor o kadar. Yani taahhüt faturanız  75 TL ise, son ay içersinde geçiş yaptığınız zaman sadece o 75 TL yi ödüyorsunuz o kadar. Ha yok taahüt komple dolduysa yukarıda yazılmış zaten günlük fatura kesiyorlar. 

Ayrıca komple kapatma bazı yerlerde gerçekten sıkıntı portu direk kapatıyorlar adamlar çünkü sırada bekleyenler oluyor. Ben 6 ay bekledim port yok diye gitmediğim yer çekmediğim mail kalmadı. Sonra apartmanda komşum ttnet'in bağlantı işlerini yapan elemanın tlf verdi. Aradım dedim mevzu bu "hallederiz abi" dedi, geldi kendi formu doldurdu vs. 20 tl verdim, 3 gün sonra da bağlantıya geldi 30tl verdim. 50 tl ye işi halletik. Hatta adam bana Vodafon portu vardı boşta onu değiştirdim demişti. Kısacası Port sıkıntısı varsa sakın riske girmeyin Ayazda kalırsınız valla :)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer önceden internet ile ilgili bir problem olmayan bir yerde oturuyorsanız, port olayı için şöyle bişi var: Telekoma taahütsüz telefon açtırıyorsunuz. sonra turkneti arıyorsunuz. Telefonu kendi üstlerine alıyorlar ve size adsl(max16mbps hızda) telefon+internet hizmeti veriyorlar. daha hızlı port için başvuru yapıyorsunuz, artık ne zaman port boşalırsa, hızınızı vdsl'e geçiriyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

genel görüş ne yönde şimdi.

TT'ye taahhütüm bitti - bıktım yani bu herifleri istemiyorum.
Turkcell Superonline - geçen sene ben şehir dışında iken anneme katakulli ile bağlatıp, garip işler yapıp 1000 liraya yakın masraf çıkardıkları gün benim için bittiler.
Vodafone'a heveslendim (ki fiber tarifeleri uygun ve bulundugum yerde 50'ye kadar veriyorlar) ekşi ve diğer yerlerdeki yorumlar korkuttu.

Ankara'da Çankaya'dayım (Hilton/Sheraton otelinin oralar).

Tavsiyelere açığım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim de ttnet taahhüt bitiyor. şikayetçi değilim aslında aldığım fiber hizmetinden ama ücretler çok yükselecek gibi duruyor (daha konuşmadım adamlarla)

superonline fiber yok apartmanda, alternatif kablonet var. bir de galiba turk.net, millenicom seçeneklerim var. netspeed'i de burada gördüm, şimdi bakıyorum.

kablonet'in tv'li paketleri baya uygun gözüküyor, digiturk taahhütünü daha yeni tazeledim ama yine de en cazip o geldi. 50mbps istiyorum en az. hangisi doğru tercih olur?

turk.net, millenicom, netspeed hangi altyapıları kullanıyor? bunlara ek olarak kablonet de düşününce hangisini önerirsiniz?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turknet telekomun altyapısını kullanıyor. vdsl varsa yerine göre 75 Mbit'e kadar verebiliyor. Ben telekomdan turknet'e geçtim, kablodan 70, kablosuzdan 45 Mbit hızı 4-5 ping ile alabiliyorum. Ben memnunum ama adrese göre çok farkediyordur. 

bu arada kullandığı telekom altyapısı bakır kablo olanlar, adsl/vdsl falan. turk telekomun orijinal fiber hattını kullanamıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de istanbul/sisli icin alternatif bakiyorum, halihazirda uydunet 100mbit/250gb kullaniyorum.

taahhut 5 ocak'ta bitiyor.

 

turk telekom/turknet/sol. fiber olarak gelmiyor. (ikisi de 70mbit normal baglanti sagliyor)

uydunet'e alternatifim yok sanirim?

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...