Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ISS (ISP) önerisi


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Yıllardır turknet kullanıyordum, çarşamba taşınıyorum. Tam da beklendiği gibi muattap bulamıyorum. nakil talebini online alıyor, yeni adreste ne hizmet verecek, ne sürat verecek, nakil ne zaman tamamlanacak HİÇ BİR bilgi alamadım.

Mümkünse taahütsüz ve kotasız hizmet arıyorum var mı önerisi olan?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yanlış hatırlamıyorsam kullanıcıları havuza toplayıp hepsini aynı IP adresi üzerinden internete çıkarıyordu. Mesela fiberin olduğu apartmanda onlarca daire ortak IP adresine sahip. Son zamanlarda ISP’ler maliyet açısından da daha sık kullanmaya başladı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 12.03.2019 at 02:56, Komodo dedi ki:

yanı cum babaya sövmeden sövmüş gibi işlem görebiliriz. Derken baktım ama çok okumadım Yargıtay 16. Ceza Dairesi Kararına Teknik Bakış: CGNAT Neden Tek Başına Delil Olamaz? – Bölüm 1

 

Korktuğum şey için korkmam gerekmiyor sanırım ?

Teşekkürler orc

CG ile çıksanız dahi carrier tarafında hangi aboneyi hangi porttan çıkardığı belli olduğundan ötürü kimlik tespiti yapılabiliyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karşında canlı muattap bulman çok zor ama enteresan bir netflix vb. platformlarda daha yüksek hız olayı var. Zaten  bununla reklam yapıyor tüm ISP'ler içinde NETFLIX en yüksek hızı gene biz verdik diye böbürleniyorlar.

 

Muattap olayı da twitter da bir destek hesabı var, bazen şöyle bir twit atıyor:

 

buraya yazarsan yanıt alabiliyorsun veya seni biri arıyor.

 

Sen bilirsin ince konu valla...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 
 
 
Az önce, cacodemon dedi ki:

Netspeed'den Turknet'e geçmeyi planlıyorum.

1. Doğru karar mı? - Netspeed'de CGNAT dışında bir sorun yaşamadım. Bir de Netflix kalite sorunu vardı ama Turknet ve SOL dışında pek çözüm yokmuş diye duydum. Fiyat olarak ikisi de aynı.

2. Davet kodu var mı?

2- https://turk.net/p/NTJ18UD79TVR/

1- geçen yazdan beri kullanıyorum herhangi bir problemim olmadı. patiden birini daha davet etmiştim, onda da problem olmadı hiç. dikkat etmen gereken konu evindeki vdsl hattının çalışıyor olup olmadığı. genelde insanlar ev hatlarının çalışığ çalışmadığını bilmeden türknete sövdüğü için çok negatif yorum var, benim gibi sorunsuz olanlar da sürekli sağa sola yazmıyor tabii.

bir arkadaşım daha geçti bu hafta, 2 güne açtılar interneti ama mesela apartmana gelen kabloyu eve götüren kablo arasında kutuda bağlantı olmadığı için 2 gün daha bekledi, gelip bağladılar. ben bağlarken şlak diye çalıştı 2 gün içinde, önceden hat düzgündü çünkü.

netflix vs bolca kullanıyoruz, gayet hızlı. 35mbps olan paketini arkadaşım kullanıyor, 4k izliyor rahat. bendeki 75mbps eski üyeyim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de çok memnunum Turk net'ten, 1 seneden fazladır kullanıyorum destekle hiç işim olmadı nazar değmesin. Sadece ilk kuruluma birileri gelecekti hesapta, kimse gelmedi kendim kurdum. Onun dışında gayet iyi. 
CGNAT olayını da sabit IP alarak çözdüm ben, ayda 15 kaat mı ne ekstra ödüyorum. CGNAT maalesef artık bi gerçek yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...