Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşlılar ve teknoloji


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Gallant said:

Bizim peder bir ara kafayi gazete haberlerine takmisti paso haber linki yolluyordu. Bir kac kez "baba yollama okuyorum ben gazete haberim var" desem de yilmadi. Baktim olmuyor, aaa hic bilmiyordum iyi oldu tarzi cevap yazmaya basladim, anladi dalga gectigimi, artik ayda bir filan yolluyor.


şuna üzüldüm la

attığı haberlerin içeriğine göre değişir tabi ama adam etkileşim kovalıyor bariz senle , keşke eğlendirseydin nolcak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

Gallant said:

Bizim peder bir ara kafayi gazete haberlerine takmisti paso haber linki yolluyordu. Bir kac kez "baba yollama okuyorum ben gazete haberim var" desem de yilmadi. Baktim olmuyor, aaa hic bilmiyordum iyi oldu tarzi cevap yazmaya basladim, anladi dalga gectigimi, artik ayda bir filan yolluyor.


şuna üzüldüm la

attığı haberlerin içeriğine göre değişir tabi ama adam etkileşim kovalıyor bariz senle , keşke eğlendirseydin nolcak


Gerci gun asiri gorusuyoruz ama ilk basta bende senin gibi dusundum. Sonra baktim, taramaliya takti peder, anneme sordum, nedir diye, sorma herkese yolluyor durduramiyorum dedi. Megerse telefon rehberinin yarisina yolluyormus. Neyse azaltmis son 2-3 ayda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim babam valla baya iyi bu konuda. format falan bile atar öncesinde azıcık google'a bakıp yazarsa neler yapacağını. neredeyse her şeyini kendi çözüyor. ama adam ilgili, daha türkiye'de bilgisayar yokken doğru düzgün yurtdışı seyahatinden bilgisayar almıştı falan.

şundandı yanlış hatırlamıyorsam:
https://www.youtube.com/watch?v=hrJgjmAPzmE


ama annem sıkıntılı, bir şeyi sorduğu zaman da öğrenmiyor genelde. çözeyim diye soruyor, çözüyorum, 2 gün sonra aynı şeyi tekrar soruyor. 15-20 kere falan gösterince ezbere alıp sormamaya başlıyor. yaw öğren ilk 2-3 seferde işte. yok, sorunum ortadan kalksın yeter modunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Komodo said:

benim fb/instagramda kuzenler bile ekli değil, geçen ay kuzenlerden biri hikayeme baktı görmezden geldim falan. Tek sorunlu olan annem var, instagramda her resmin altına canıım yazıyor, bilmediğim smileyler koyuyor, her hikayeme alkış yapıyor o kadar.


Böyle bir şey var mıydı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant said:

Bizim peder bir ara kafayi gazete haberlerine takmisti paso haber linki yolluyordu. Bir kac kez "baba yollama okuyorum ben gazete haberim var" desem de yilmadi. Baktim olmuyor, aaa hic bilmiyordum iyi oldu tarzi cevap yazmaya basladim, anladi dalga gectigimi, artik ayda bir filan yolluyor.
Teyzem bir ara whatsapp tan eline ne gecse yolluyordu. 304 kisinin izledigi youtube daki acayip sacma videolar dahil. Baktim durmuyor blokladim.
Birde bunlarin arkadaslari var, arada fb den filan arkadaslik istegi yolluyorlar, reddediyorum son 1-2 senedir. Ayip olucak diye kabul etsen ayri dert, bu sefer hic sormuyorsun nasilsiniz diye trip atiyorlar. Teyzem sokak degil ki bu yolda gordu de selam vermedi diyesin.


aynen ya ahah iste son gelen mesaj

lululul

Geceleri Ani Ölümden Kaçının
Bir doktor tarafından paylaşılıyor ...

Geceleri evi kontrol etmek veya işemek için kalkanlar için.

Her birey üç buçuk dakika not almalıdır.

Çünkü önemli mi? Üç buçuk dakika ani ölümlerin sayısını büyük ölçüde azaltacaktır.

Genellikle bu olur: Hala sağlıklı görünen bir kişi gece öldü.

İnsanların hikayelerini sık sık şöyle duyuyoruz: "Dün onunla sohbet ediyordum, neden aniden öldü?

Bunun nedeni, geceleri tuvalete gitmek için kalktığınızda, genellikle aceleyle yapılır.

Hemen dururuz ve beynin kan akışı olmaz.

Neden "Üç 1/2 dakika" çok önemlidir?
Gecenin ortasında, idrar yapma arzusu sizi uyandırdığında, örneğin, EKG paterni değişebilir.

Çünkü aniden yükseldiğinde, beyin anemik olacak ve kan eksikliği nedeniyle kalp yetmezliğine neden olacak.

“Üç 1/2 dakika” uygulamanız önerilir; bunlar:

1. Uykudan uyandığınızda, ilk bir buçuk dakika boyunca yatakta kalın;

2. Bir sonraki 1/2 dakika boyunca yatakta oturun;

3. Son yarım dakika boyunca yatağın kenarında oturarak bacaklarınızı indirin.

Üç buçuk dakika sonra, anemik bir beyniniz olmayacak ve kalp düşmeyecek ve düşme ve ani ölüm olasılığını azaltacaktır.

Aileniz, arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle paylaşın.

Yaş ne olursa olsun oluşabilir; genç veya yaşlı.

Paylaşmak ilgi gösteriyor. Zaten biliyorsanız, bunu bir inceleme olarak düşünün. "

Bu önemli Sağlık Konseyini tüm gruplarınıza göndermeye çalışın; aileniz de bunu takip etmeli.



ve bir onceki

WALL OF A JACKSON

Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış yemek fabrikası, üretimhane, catering şirketi, restoran gibi yerlerde çalışan gıda mühendislerinin tanık oldukları uygulamalar bunlar. Gıda Mühendisleri Odası aracılığıyla gönderdikleri mail’lerle, forumlarda yazdıklarıyla çığlıklarını duyurmaya çalışıyorlar. Ama işin ucunda işlerini kaybetmek de var. Üstelik mimlenip bir daha asla iş bulamamacasına… Çünkü sistem böyle kurulmuş. Tek istedikleri denetimlerin arttırılması ve rüşvetin önüne geçilmesi… Ve gıda mühendislerinin, vatandaşlarının sağlığına önemReklamlar

veren ülkelerde olduğu gibi, hak ettikleri konum ve koşullarda mesleklerini yapabilmeleri…

Küflü sucuklar tekrar satışta

Et ürünleri üreten bir firmada tanık olduğum vahim olay: İade edilen ambalajı bozuk, küflenmiş sucuklar tekrar işlemden geçirilip kılıflandıktan sonra yeni parti ürünlerle piyasaya sürülüyor. Üstelik bu ürünler birçok yerde satılıyor.

Gıda mühendisleri anlatıyor: Antibiyotikli reçeller

Reçel üretimi yapan bir firmada kazana bir su bardağı toz kimyasal karıştırılıyordu. Bir gün bu kimyasalı tedarikçiden ben teslim aldım. Hemen faturaya baktım ve eve gidince araştırdım. Bir çeşit antibiyotik. Patronla tartıştık. Zaten iki hafta sonra işten ayrıldım.

Susamın kireci fazla kaçtı

Tahin ve tahin helvası üretilen işyerinde tarım müdürlüğü tarafından alınan numunelerde ürünün kül miktarı yüksek çıktı. Bunu düşürmenin tek yolu, susamı sertleştirmek için kullanılan sönmüş kirecin Ca (OH)2 uzaklaştırılması. Kabul ettiremedim.

Yemeklere çamaşırsuyu

İhale usulü hazır yemek hizmeti veren firmalarda o gün çıkan her yemekten numune alınıyor. Bunu bilen bazı firmalar numune kaplarına kokusuz çamaşırsuyu damlatarak tüm mikropları öldürüyor. Çünkü mikrobiyolojik analiz yapılırken kimyasal analiz yapılmıyor. Birkaç kez neticenin ne çıkacağını merak ederek çamaşır suyu damlattırmadım. Her seferinde salmonella bakterisi çıktı.

Zehirli dondurmalar

Çocuk işçilerin çalıştırıldığı bir dondurma fabrikasında şekil veren makineden çıkan hatalı dondurmaları bir varilde biriktirip sonra yeniden üretime katıyorlardı. Bu sebeple çocuk zehirlenmeleri meydana geldi. Tarım’a şikâyetler gitti fakat bir şekilde durumun üstü kapatıldı.

Kurtlu cevizler toz oldu

Kuruyemiş firmasında, soğuk hava deposu yeterli olmadığından kuruyemişte kurtlanmaların önüne geçemedik. Depo, kurtlanmış ceviz içi ve kelebek kozalarıyla dolu bademle doldu. Kurtlu cevizler, ceviz tozu; kelebek kozalarıyla dolu badem, kayısı çekirdeğiyle yarı yarıya karıştırılarak badem toz haline getirildi ve piyasaya sürüldü.

İyi yalan söyleyebilir misin?

Bir et işletmesine iş başvurusunda bulundum. Bana, “İyi yalan söyleyebilir misin?” diye soruldu. “Hayır” cevabını verdim. Bu, işi kaybettiren cevap oldu. Denetlemede “herhangi bir usulsüzlük yok” demem gerekiyormuş. Şu anda çaresizlikten diplomamı kiraya verdim.

Dışarıda yemek yemiyorum

Yemek fabrikasında sulu tavuk yemeklerinden kalan tavuk etleri akşamları yıkanıp ertesi günkü yemeklerde kullanılıyordu. Karşı çıkınca patronla aramızdaki anlaşmazlık büyüdü. Artık dışarda sulu yemek yemiyorum.

Yarı fiyatına bayat tavuk

Bir catering firmasında işe başladım. Catering firmaları gıdanın çabuk tüketildiği bir sektör. Ne kadar sıkıntılı hammadde varsa catering’lere verilir. Çalıştığım firmada artık bozulmaya ramak kalmış tavuk butları, yarı fiyatına alınıp, soslayıp baharatlanarak, müşteriye fırında tavuk olarak veriliyor. Karşı çıktığınızda, patron üzerinize yürüyebiliyor.

Küflü yoğurtlar lokantalara

Süt ürünleri üreten firmada yapay koruyucuyla yoğurtların ömrü bir ay kadar uzatılıyordu. Bir ay sonra iade gelen yoğurtların küflü kısmının sıyrılarak kalan kısım lokantalara ucuza satılıyordu. Denetime gelenlerin içinde gıda mühendisi yoktu. Çuval çuval katkı maddesini süt tozu zannediyorlardı.

Vişne yerine boyalı havuç

Staj yaptığım yer birçok büyük firmaya meyve suyu konsantresi yapıp gönderen bir firma. Kara havuç suyuna vişne aroması katarak vişne suyu olarak etiketliyorlar. Piyasadaki çoğu vişne suyunun içeriği kara havuç suyu + aroma + boya…

İade helvalar yenisine…

Çalıştığım yerde iade helvaları patronumuz yeni helvalara karıştırmamızı istiyordu. Ben de patrona çaktırmadan yapabildiğim kadarını gidere döktürüyordum.

Eski yağdan kepek ekmeği

Bulunduğu ilde 70 şubesi olan bir market zincirinde kullanma tarihi geçen yağlar ve un aynı firmanın ekmek üretimine katılıyordu.

Zorla fare ilacı

Şu anda bir yemekhanede çalışıyorum. Sorunlu personel ilan ettiler beni. Birkaç gün önce başımızın belası fareler yüzünden bir tartışma yaşadık ve zorla ilaçlama şirketini çağırmalarını istedim. Karşı çıkıyorum ama bir yere kadar.

Hâlâ mideniz bulanmadı mı?

⚠ İade gelen ürünler yeniden üretime katılıyor. Örneğin iade beyaz peynirler baskıya alınarak tulum peyniri adı altında satılıyor.

⚠ Kuru haşlama metoduyla yapılan kaşar peynirinin sütünden süt yağı tamamen alınıyor; peynirin yağını arttırmak için bitkisel margarin katılıyor.** Yoğurt ve kasar peynirlerin yüzeyine küflenmemeleri için natamax denilen kimyasal bir toz sıkılıyor.

⚠ Gofret hamurunda amilaz enzimi yerine boraks kullanılıyor. Boraksın gıdada bir bileşen olarak kullanımı yasak. Endüstride bir nevi temizlik ajanı. Ama maliyeti amilaz enziminden daha düşük olduğu için bu madde tercih ediliyor.

⚠ Reçel etiketleri üzerinde “Yüzde 100 toz şeker kullanılmıştır” yazılsa da yüzde 100 glikoz kullanan firmalar mevcut.

⚠ Kullanılan et aynı olmasına rağmen üretilen sucukların bir kısmına dana eti etiketi vuruluyor, bir kısmına deve eti etiketi vuruluyor. Deve eti etiketi vurulan sucuk daha pahalıya satılıyor.

⚠ Kabakçekirdeği ürününü beyazlatmak için hidrojen peroksit maddesi ekleniyor. Halk arasındaki adıyla oksijenli su.

⚠ Lahmacun için gerekli olan kıyma içinde çok fazla oranda sakatat kullanılıyor.

⚠ Bir fast food zincirinin pizza satan kardeş kuruluşunda gün sonu satılmayıp kalan köftelerin soslarının yıkanıp ertesi gün tekrar kullanıldığını gördüm.

⚠ Kepekli ekmeklerde kepek yerine piyasada ‘rogena’ diye bilinen kavrulmuş malt tozu kullanıldığını gördüm. Bu maddeyle un boyanarak kepekliymiş gibi gösteriliyor.



valla otobus duraginda beklerken fln, vakit gecirmek icin birebir >:D<
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benimkilerde sıkıntı yok. Sosyal medya yok çok şükür bizim ailede. Tek sorun android saçmalığı şu an için.

Babam biraz uçlarda gezmeyi sevdiği için arada pürüz çıkabiliyor. Laptop onun için olmaz ise olmaz. 1984'den beri bilgisayar kullandığı için elinin altında tutuyor. Çok şükür hevesi ve merakı da var. Autocad R9 ile başladı, Solidworks öğrendi, programların disketlerde kopyalanabildiği windows 3.0 zamanlarında 4 Levent'deki Eczacıbaşı'na gidip Office 3 veya 4 mi ne çekip eve gelip kurmuştum.

Ziraat Meslek Lisesi bitirip sonra plastik kalıpçılığından bilgisayara kadar yabancı dil olmadan öğrenen biri ilerleyen yaş ile beraber düdük kadar android telefonda takılınca insanın içi bir cız etmiyor değil :(

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son gelen :

pff

*Gandhi’nin hayatla ilgili sorulara verdiği cevaplar...*

1) En güzel gün?
💮Bugün
2) En kolay şey?
💮Yanılmak
3) En büyük engel?
💮Korku
4) En büyük yanlış?
💮Vazgeçmek
5) Bütün kötülüklerin temeli?
💮Bencillik
6) En güzel oyalanmak şekli?
💮Çalışmak
7) En büyük çöküş?
💮Ümitsizlik
En iyi eğitmenler?
💮Çocuklar
9)Temel olan şey?
💮İletişim
10)Seni en çok mutlu eden şey?
💮Başkalarına faydalı olmak
11) En büyük gizem?
💮Ölüm
12) En büyük kusur?
💮Huysuzluk
13) En tehlikeli kişi?
💮Yalancı
14) En zararlı duygu?
💮Kıskançlık
15) En güzel hediye?
💮Bağışlama
16) En kısa yol?
💮Düz (doğru) yol
17) En güçlü duygu?
💮İç huzur
18) En iyi koruyucu?
💮Iyimserlik
19) En gerekli kişiler?
💮Ebeveyn
20) Hayattaki en güzel şey?
💮Sevmek



Varan 2:

pff2

Çizgi!..

Arkadaşım göndermiş,
Sorunlu bir öğrenci ile öğretmeni arasında geçiyor hikaye.

Öğretmeni,
- Neden arkadaşlarınla çekişiyorsun, neden onların yaptıklarını bozuyorsun...diye sorunca çocuk,
- En iyi ben olmalıyım, en başarılı ben görünmeliyim...diye cevap vermiş.
Öğretmen bunun üzerine tahtaya düz bir çizgi çekmiş,
- Bu çizgiyi nasıl kısaltabilirsin...demiş.

Kıskanç velet hemen atılıp bir kısmını silivermiş,
- Olmadı demiş hoca, silmek yok,
Eliyle üzerini kapatmış bu sefer çocuk,
Öğretmen
- Yine olmadı, gizlemek yok...demiş.
- Başka nasıl yaparsın...diye sormuş,

Bakmış ki cevap yok, daha uzun bir çizgi çizmiş diğerinin yanına.

- Başkalarının çizgisiyle uğraşacağına, sen daha büyük bir çizgi çiz...demiş hırslı yumurcağa.

Hikaye böyle midir hep...böyledir, fazlası var eksiği yok.

Kolay olanı, diğerini hakir görmek ve göstermektir. Ulaşamadığın ciğere mundar demek,
Bükemediğin bileği jiletle kesmek gibidir.

Büyük İskender babası Philippos'u kıskanırmış.
Ben başa geçinceye kadar fethedilecek yer bırakmayacak diye.
Bilinen dünyanın yarısını alması babasına olan hıncıdır aslında.

Sezar da İskender'e kızarmış, benden önce her yeri aldı, bana kazanacak ülke bırakmadı diye.

Justinianus Aya Sofya'yı bitirince '' işte seni geçtim ey Süleyman'' diye bağırmış.
Aklı Süleyman'ın kudüste yaptığı tapınağındaymış hala!..

Hitlerin bütün huysuzluğu aslında Yahudilerin her konudaki çalışkanlığı ve başarısı.
Neden bunlar böylede Ari Alman ırkı geri kalıyor diye köpürmüş.
Bakmış daha uzununu çizemiyor,
Çizgiyi silmek için en gaddar metodu kullanıp, 6,5 milyon insanı kül etmiş ama bitirememiş yinede.

'' Damnatio Memorai '' hatıraların lanetlenmesi...denilen bir terim var eski Roma da ,
Sulla, Nero, Commodus gibi bir kaç imparatora uygulanmış ölümlerinden sonra.
Yaptıkları eserleri, koydukları kanunları, evleri barkları, mezarları, heykelleri ve yazıtları siliniyor günlük yaşamdan sistematik olarak.
Yavaşça, usulca, sinsice. Hiç yaşamamış gibi oluyorlar!..

Örnekleri çoğaltmak mümkündür.
Çok daha küçük ölçeklileri de iş yaşamlarımızda çoğumuzun önünden geçmiştir.

Bugün burada benzerlerini görüyoruz.
2019 yılı itibariyle gelinen çeşitli olumlu şartların durmadan 1930'ların Türkiye'si ile karşılaştırılmaya çalışılmasının,

O yılların konjektüründe imkansızı gerçekleştiren bir liderle,
90 yıl sonrasının değerlerini çarpıştırmanın altındaki hastalıklı psikoloji en hafifiyle kıskançlık olmalıdır.

Onuncu yıl marşını duyunca sinirlenenlerin,
İzmir marşını duyunca salon terkedenlerin,
İstiklal marşında ayağa kalkmayanların,
Bayramlara faşist törenleri diyenlerin,
TC'leri silenlerin, Üniversitelerin, Hava limanlarının, Caddelerin, Stadyumların adlarını değiştirenlerin bitmeyen hesaplarının motivasyonudur kıskançlık.

Aslında bugünün yöneticileri şanslıdırlar.

Önlerindeki yüksek çıta onların da, ülkenin de ufkunu geniş tutmaktadır.

Onu anlayabilseler, özümseyebilselerdi,
21.yy olanaklarıyla en az onunki kadar uzun ve kalıcı çizgiler çizmenin mümkün olacağını tahmin edebilirlerdi.

Eğer göz bebeklerine sinen o kin ve kıskançlık perdesi olmasaydı,
''Seni geçtik ey Mustafa '' diye bağırdıklarında,

En çok onun sevineceğini bilirlerdi!..



Bizimkinde bir de okudun mu / izledin mi sorgulaması var. Hadi bu da bonus olsun:


Kadın "huzur islamda" diyor. Nerde yaşıyorsun diye. Sorulduğunda ise Amsterdam'da diye cevap veriyor. Şimdi denmezmi? Gel seni bir ıslam ülkesinin ortasına
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

benim valide mükemmel ya

cata yeni çıkmıştı manyak sıra oluyordu frostmanede. sağolsun canım anneme işten çıkarken telefon açıyordum beni oyuna sokup 10 dakikada bir hareket ettiriyordu

eve gelince hazır oyun mis gibi. yoksa 2500 kişi sıra lel


bende bunun bir düşük seviyesi vardı
commodore 64'ün kasetten yüklemesi çok uzun sürüyor diye okuldan gelmeden açıp hazır ederdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Komodo said:

benim fb/instagramda kuzenler bile ekli değil, geçen ay kuzenlerden biri hikayeme baktı görmezden geldim falan. Tek sorunlu olan annem var, instagramda her resmin altına canıım yazıyor, bilmediğim smileyler koyuyor, her hikayeme alkış yapıyor o kadar.


Böyle bir şey var mıydı ?


Bende ekli değil ama hikayeme bakmıştı işte. Niye olmasın :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Revangelis said:

Kaede said:

benim valide mükemmel ya

cata yeni çıkmıştı manyak sıra oluyordu frostmanede. sağolsun canım anneme işten çıkarken telefon açıyordum beni oyuna sokup 10 dakikada bir hareket ettiriyordu

eve gelince hazır oyun mis gibi. yoksa 2500 kişi sıra lel


bende bunun bir düşük seviyesi vardı
commodore 64'ün kasetten yüklemesi çok uzun sürüyor diye okuldan gelmeden açıp hazır ederdi

okuldayken sanal bebeğe bakıp yemeğini verip altını değiştiren analar <3
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...