Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kira zam konusu


PrudenT

Öne çıkan mesajlar

Yasal masal islere girersen gereksiz yorulursun. Tehditkar ve sert yaklasim yorucu bi sey. Iyi niyetli olur derdini anlatir, anlayis beklersen karsindan da aynisini alirsin. Evliysen, ev sahibi erkekse, esin arasin. Kadinsa sen konus. 

Iyi niyet: Zam istemenizi anliyorum, malum her seyin fiyati artti. Issizlik falan aldi basini gitti. Kirami hep zamaninda oduyorum. Eve iyi bakiyorum, kirigini cikigini yaptiriyorum. Bir defa gelip size sikayette bulunmadim. (pozitif bitirmek onemli)

Dert: Ben bu kadar yuksek zam almadim; kirayi da bu kadar artirmak beni cok zorlayacak.

Evli degilsen, onumuzdeki sene evlenmeyi planliyoruz, bu nedenle her masrafimizdan kistik. Evliysen, onumuzdeki sene cocuk planliyoruz, bu nedenle her masrafimizdan kistik.

Anlayis: 2050'ye yukseltelim.

Adam buna karsilik pazarlik olarak 2350 dese, 2100 yapalim de. Yine 2350 derse, bakin ben sizi de anliyorum ama sizden de anlayis bekliyorum de. Inat edecegini pek sanmiyorum.

riglous tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
1 saat önce, bLackcha0s dedi ki:

?Kazıklanmış gibi hissediyorum ama başka bir seçeneğim de yok tabii doğal olarak sokağımda bile 9 bin tl altında kira yok.

Sokağın minimumunun yarısindan az kira verip nasil kazıklanmış hissediyorsun? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ekonomi bu haldeyken zamanında emekli ikramıiesi ile ev alıp o evden gelir elde eden adam ( acıtasyon boyutu ) da %25 artış ile zararda olur , hadi geçim derdi yok yine var olan malından zararda.

Tabi devletten özel sektöre %20 - 50 arası zamlar yapıldı eflasyonun altında. %80 üzeri eflasyon olunca gelir koruma alım gücü koruma savaşına gidiyor konu , ev sahibi de diyordur ev sahiplerinin hiç hakkı yok mu diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ev sahibinin de 400binlik evi 2-3m oldu. 

herşey zamlandı evet ama herkes o seviyelerde zam almadı. Aslında senin ev sahibinin yaptığı uygun olmuş.

bizde de ev sahibi aynı sene içinde 2. zammı istedi. oturduk konuştuk orta yolu bulalım diye %30 daha ekstra zam yaptık kiraya hatta önümüzdeki senenin zammını da kararlaştırdık. ikisi de sözlü olarak. (çevrenin çok az altında)

şimdi evi satıyorum diye aradı :d 

bende son yaptığımız ekstra zamlı kiradan göndermeyeceğim sözleşmedeki anlaşmamız neyse o filan dedim ama kanuni bi sıkıntısı olur mu acaba ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, yusema dedi ki:

ev sahibinin de 400binlik evi 2-3m oldu. 

sıkıntı aslında bu noktada başlıyor. evin değeri 5x veya daha fazla artınca kiradaki %25 veya %100 artış tatmin etmez tabi. kira/satış oranı bu kadar sarsıldığında neden kira almaya devam etsin ki? evi satıp başka yatırımlara yol açmak daha cazip gelebiliyor çoğu kişiye

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyle yapmali zaten eger yasanin belirledigi kiraci haklari hosuna gitmiyorsa. Ulke birbirini duduklemeye calisan insanlarla doldu servet transferi baslayinca. Herkes neresinden tutsak bizde kendi yolumuza baksak hevesinde. Sorsan AKPnin rant politikalarindan fln bikmislardir ama. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında evin değeri de 5x olduğu için ev sahibi yatırımının karşılığını almış oluyor. satmakta hakkı tabiki ne isterse yapar.

kirada aynı şekilde zaten zamanla olması gereken fiyat neyse ona gelecek. mesela ben 2 sene önce kiraya çıktığımda çevredeki eski kiracılara göre biraz daha yüksek kira vermek durumunda kaldım. zamanla aynı seviyeye geldik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...