Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Outward


Xenus

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Sessiz sedasız çıkan ama türün meraklılarının baya sevdiği bi oyun oldu bu. Özetle full openworld, dandik peasant olarak başlıyorsun ve her bandit + wildlife combatı falan öğrenmeden önce bi üstünden geçiyor. Vay efendim biz dark soulsda bile bu kadar ölmüyorduk Q_Q cular düşük puan verse de özellikle survival öğeleriyle rpg elementlerini güzel birleştirdiği için baya beğenildi. Save mave yok bam bam bam ölünce becerebilirsen ekipmanını geri alıp devam etmeye çalışacaksın ya da new game. Cohhcarnage da baya beğenmiş bu arada.

 

Misal magic sistemini anlatan şöyle bi vidyo var, tech biraz eski görünse de benim de baya ilgimi çekti bi ara alıp bakacağım

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok keyifli görünüyor ya engine tırt biraz ama gameplay dolu ve explorationa açık. Save yok derken her oyun new game mi? Yoksa host kimse ölmediğimiz sürece devam modunda mı? Bir de online coop için ben bir karakter kastım diyelim onunla dahil olabiliyor muyum yoksa sıfırdan mı başlatıyor. Ps4 de oynayacak olan olursa ses etsin ben de alayım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, DareJedi dedi ki:

Çok keyifli görünüyor ya engine tırt biraz ama gameplay dolu ve explorationa açık. Save yok derken her oyun new game mi? Yoksa host kimse ölmediğimiz sürece devam modunda mı? Bir de online coop için ben bir karakter kastım diyelim onunla dahil olabiliyor muyum yoksa sıfırdan mı başlatıyor. Ps4 de oynayacak olan olursa ses etsin ben de alayım. 

Oynamadan söylüyorum (daha önceki videoalarını falan izlemiştim); Eski diablo mantığı, öldüğün vakit gidecen çantanı geri alacan ki eşyalarına tekrar sahip olabilesin. Co-op ööle çok özel diil. Hadi gel diyorum, kendi charınla geliyorsun sonra gidiyorsun. Bütün save dosyası hostta duruyor ama karakter bilgileri kişilere özel oluyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

baya uzun bi tutorial yapmışlar bitirdim. oynanış bu. adamlarınki risen tarzı kütük biraz birde survival aka hamallık rpsi dışında questler, npc etkileşimleri falan daha önemli. yoksa burdaki çoğu feature'u skyrim modları ile elde edersin yani. daha atmosferik olur hem de.

online co-op için oyuna başlayınca invite atıyoruz galiba?.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Ben solo oynadım bu vidyonun aksine baya keyif aldım, ama genel olarak oyunu iyi özetlemiş. Sıfır handholdingi var fakat biraz guide bakıp biraz da wikiden falan kurcalayınca çoğu şeyi rahatlıkla çözüyorsunuz zaten. Combat vidyolardaki gibi onun üzerinde pek durmayacağım, dodgelar falan fena değil ama en fazla geçer not alır o da indie olmasından kaynaklı. Responsiveness fena değil yine de.

Oyunun bence en başarılı yanı daha en baştan o yavaş progress hissiyatını çok iyi vermesi. Zar zor öldürdüğün hyenalardan düşen fanglerle yaptığın ekipman modifiyeleri ve biraz para biriktirip zırh almak, başlarda iki adımda bir campfire yaptığın kış aylarını warm potion ve anti-cold çayla çok daha rahat geçmek falan survival kısmı bile progressle baya rahatlıyor. Skill sistemini de beğendim başta çözemesem de, biraz ondan bahsedeyim.

Oyunda 8 class var bunlardan 3ü magic (rune magic, shaman, philosopher), 3ü combat (mercenary, warrior monk, spell blade) ve son ikisi de rogue (trap/backstab) ile wild hunter (ranger/barbar kırması). Bu 8 classtan istediğiniz 3ünde specialize olabiliyorsunuz, yani atıyorum pure mage isteyen biri rune magic + shaman + philosopher alabilir ama herhangi  başka bi kombinasyon da mümkün. Oyunda 4 zone var, her zoneda 2 class trainerı var kimi komple şehirlerde kimi görece zor dungeonların ardında falan. O yüzden biraz bilerek oynamak baya faydalı.

Her classta 3 tier var:

Tier1 skiller universal diye geçiyor ve herkes tarafından öğrenilebilir. Misal pure mage gidip yine de wild hunterın sniper shot skillini alabilirsin. Ama quickslot sayısı 8 olduğu için çoğu durumda fazla yük oluyor bu ek skiller. Çoğu classın tier1de 4 tane skilli var.

Tier2 Skiller breakthrough diye geçiyor, her classta 1 tane var. Bunu öğrenince o classta uzmanlaşmış oluyorsunuz ve 8de 3 hakkınızdan 1 tanesi gidiyor. Bunlar genelde build defining olan passive skiller (ör. +40 mana, +40 stamina falan. Hatta bi tanesi mana regen veriyor ki oyundaki tek pasif mana regen kaynağı).

Tier3 skiller de specilization skilleri. Bunları da ancak tier2yi açtıysanız alabiliyorsunuz, haliyle en güçlü etki burda. Hatta bazı t3 skiller arasında seçim de yapmanız gerekiyor atıyorum rogue olarak trap ya da stealth üzerine uzmanlaşmak gibi.

https://outward.gamepedia.com/Skills

 

Oyunda magic aşırı zor, yani geçtim guide muide bakmayan tryhard olmayı, direk wikiden combinationları öğrendikten sonra bile alışması zaman alıyor. Misal fireball atmak için önce yere fire sigil atıyorsun (consumable isteyen bi spell) , üstündeyken spark diye bi universal büyü var onu yapıyorsun hop fireball. Fire sigilin üstünde mana vard açarsan bu defa immolate effect veriyor falan. Misal rune magicte direk 4 tane rune öğreniyorsun, bunları sırayla cast edip farklı büyüler yapıyorsun, specialize olursan bu defa ilk 2 runela yaptığın combonun üstüne bi 2li combo daha ekleyip yeni speller yapıyorsun falan (misal lightning bolt atmak için önce light büyüsü yapıp, sonra da light büyüsünün kombinasyonunu tersten tekrarlamak gibi). En zoru da heal, mage armor büyüsünü yapıp sonra aynı komboyu tersten yapınca baya bi heallanıyorsun ama bu da mage armor ı consume ediyor falan insanlar deneye yanıla keşfetmişler hep bunları, ben açıkçası wikiden bakıp bakıp öğrendim.

https://outward.gamepedia.com/Magic_Combinations

 

Oyunda mapte nerde olduğunuzu göremiyorsunuz, landmarklara bakarak anlamak gerekiyor bu da zoneları öğrenene kadar baya zorluyor. Peşimde hyenalarda %10hp kalmışken gece yarısı şehir ışıklarını görüp içeri kaçabilmek gerçekten priceless, ama ölünce nerde olduğunu bilmediğin random bi kampta uyanmak zorlayabiliyor. Bu arada her öldüğünde yanında backpackle kalkmıyorsun çoğu senaryoda eşyaların banditlerin vs. eline düşmüş olabiliyor.

Oyunu en çok Elex e benzettim ben, zaten gothic sevenleri çekiyor genel olarak. Bi taraftan özellikle giriş ve power creep Elex kadar dengesiz değil, kesinlikle oyun başında varlık gösterip bişeyler craftlamak ve yavaş yavaş güçlenme hissi çok daha iyi verilmiş, ama diğer taraftan Elex kadar sağlam bi dünyası detaylı questleri vs. de yok, hatta questlere dialoglara falan bakıldığında RPG bile sayılmaz pek daha çok survival aksyon oyunu. Ama baya da keyifli oyun, biraz guide wiki karıştırmaya üşenmeyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Bu arada optimizasyon da beklediğimden iyi çıktı, full world state tutmasına rağmen saveler 100kb falan ve potato ayarlarda neolitik laptoplarda bile çalışıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...