Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wargroove


Cokomantis

Öne çıkan mesajlar

advance wars'un alakasız tipler (chucklefish yapıyor da orijinal a.wars ekibinden insanlar olduğunu sanmıyorum. citation needed) tarafından yapılan spiritual successor'u. yarın çıkıyor. pc, switch, lolbox, ps4.

advance wars ney:

https://www.youtube.com/watch?v=vViW3iluiXA

wargroove'da advance wars'tan farklı olarak modern military yerine fantasy setting'i tercih edilmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=62nqJxq3E-4

https://www.youtube.com/watch?v=73H6yS4nk8k

gene işte rock-paper-scissors var, commander'ların unique skill'leri var, her unit'in extra dmg vurabileceği özel durumlar var (commander'ın yanında duran swordsman'ler extra vuruyo vb)

crossplatform'a izin veriyor oyuncularını kendi sistemine hapseden sony denyosu haricinde :P multiplayer'da oyunu bi oturuşta bitirme ya da save edip sonra yine oyuna hep beraber dönme zorunluluğu yok. mektupla satranç oynayan tipler gibi turn'ü başka bi gün oynayabiliyoruz. (switch harici sistemlerde notification geliyor ama nintendo 1994 yılında yaşadığı için onlarda yok :)) notification olmasa da switch'in definitive özelliğine çok uygun bi hareket olmuş şu.

ek olarak campaign editör var, benzer tool'ları sunan her developer gibi "ana campaign'i bunla yaptık biz de" demişler. crossplay burda da geçerli, x platformda yapılan senaryoyu diğer platformlarda oynamak mümkün (ps4 sen gelme ulan ayı). user created content'i geniş olabilir o yüzden. lotr'lu got'lu campaign'ler çıkar umarım :D

review'ler düşmeye başladı bugün. iyi yorumlar gördüm hep. switch'te 90 lira olduğuna göre steam'de 25-30 lira falan olur muhtemelen :P

https://store.steampowered.com/app/607050/Wargroove/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

advance wars IS'in, devam oyunu gelicekmi sorusuna;

"fire emblemi yaptık peynir ekmek gibi satıyor waifular ve romance mekanikleri yüzünden ama tank ile infantry arasında mantıklı ilişki koyamadığımzı sürece satamayız"

gibi abuk bir açıklama yaparak yeni advance wars olmayacağını soylediler. tipik eski japon kafası işte, birileri arkadaşları 21.yya getirmeli

durma haykır, attack helicopter bireylerde vardır!

https://i.imgur.com/ywFJld5.gif
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nintendo's Hitoshi Yamagami served as producer on three Advance Wars titles, including the aforementioned Days of Ruin. He's been speaking to Eurogamer about the series and while he's interested in reviving it, the big problem is that it would be tricky to factor in Fire Emblem's relationship mechanic, which has become incredibly popular of late:

said:
Personally, I'd love to do Advance Wars, but since it's harder to create relationships between its characters compared to Fire Emblem, I don't have a clear idea of what kind of setting it could have.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun iyi ya hakkaten. müzikler zaten imba olmuş.

1-2 dandiklik var ama:

-restart turn / undo tarzı bişeyler olsaymış keşke. görevler biraz uzun sürebiliyor, arada bi mallık yapıp commander'ı ya da başka bi kritik unit'i kaybedince gg oluyosun (ya da görev uzuyor, s ranking 3 yıldız falan alamıyosun) hayvan gibi vakit gömdükten sonra.
-unit details sayfasında "kimin kime vulnerability'si var, kim kime çok vuruyo" kısmındaki icon'lardan hiçbişey anlaşılmıyor. pixel art'sın tamam ben de çok seviyorum ama yani işini yapmıyor ordaki 10x10 pixel'lik icon.
-dev'ler campaign'deki rating sistemi için "pro tip: ne kadar az turn, o kadar iyi" demiş (peçle s ranking için ne gerektiği eklenecek diyor bi üstteki devblog post'u) ama "tüm ünit'lerle zerg rush yapıp commander'ı araya alalım, speedrun'layıp her şeyi kazanalım"dan öte az unit/bina kaybetmek falan da etkilemeliydi / etkiliyordur umarım.
-iki unit kapışırken saldıranın avantajı çok fazla. iki aynı unit dövüşürken saldıran %80 vuruyo, diğeri dayak yiyip 1 kişi kaldığı için 3dmg vuruyo sonra. gerçi satrançtı go'ydu ancient board game'lerde bile asırlardır tartışılıyor ilk başlayanın avantajı. öyle olunca "öyle bi pozisyon alayım ki sonraki turn düşman mal gibi menzilime girsin, g@nk'liyim hepsini" diye tüm strateji positioning üzerinden dönüyor.

gömdüğüme bakmayın, en fazla bu kadar nitpick'leyebildim. oyun çok iyi (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

advance wars IS'in, devam oyunu gelicekmi sorusuna;

"fire emblemi yaptık peynir ekmek gibi satıyor waifular ve romance mekanikleri yüzünden ama tank ile infantry arasında mantıklı ilişki koyamadığımzı sürece satamayız"


amcam hıc kancolle oynamamısmı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada oyunun en önemli artısını yazmayı unutmuşum, oyunda köpekler (ve nonhuman ırklardaki muadili hayvanlar) ölmüyor, kaçıyor hp bitince <3

yalnız haritada ölme animasyonu yapmışlar yine, hayalet falan çıkıyo :(

discord'dan yazdım düzeltirler umarım sdfsd (gerçi discord'da kaynıyo arada, forumlarına da yazayım :P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...