Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küba - Sri Lanka - Arjantin


Trias

Öne çıkan mesajlar

Son 12 ayda dolaştığımız ülkeler.

Küba,

Araba kiralayıp Havana, Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Varedoro dolaştık. Varedero dışındaki yerlerde Airbnb kaldık.

Küba Facebookda paylaşılan videoların ve turla gidip Kübayı anlatanların tam tersi. Genel intibam “Bu adamlar eski hayatlarında ne suç işlemişler de böyle yaşıyorlar” oldu. Detay soran olursa anlatırım. İnsanları çok cana yakın, ancak dil büyük dert. Eşim çat pat ispanyolca anlaştı. Yolda epey bir otostopçu aldık.

Yemek ve içki restoranlarda çok pahallı, ev kiraladığınız kişiler çok uygun fiyata yemek hizmeti veriyor. Tercih edilmeli. Araba kiralama çok pahallı, yılını anlayamadığım Citroene 100USD günlük verdik, benzin 1 USD. Internet gerçekten yok, iş icabı internete ulaşabilmek için 60 KM yol aldım bir kez.

Playa Giron (bildiğimiz karayip dalışı) ve Varedero da dalış yaptık. Varedero’daki batığa hava koşulları nedeniyle dalamadık. Mağara dalışları Yucatan kadar iyi olmasa da görülmeli. Dalışlar yine çok pahallı 50 dolar civarında ödedik (Kıbrısta 60 TL)

Eski şehir görmek istiyorsanız Trinidad, burada at ile bir şelaleye gidiliyor, tavsiye ederim.

Varedero bizim Antalya. Güzel plaj , kaliteli otel ve yemek. Yakınında bir mağara var, ömrümde görmediğim oluşumlar gördüm.

Havana’da kalınacak yer iyi seçilmeli, adamlar sabah 5 de müzik dinlemeye başlıyor. Havana bildiğimiz Avrupa şehirlerinin 40 yıl bakım yapılmamış hali. Havana’da sanat müzesi ziyaret edilmeli.

Cienfuegos, Santa Clara’da kalmaya gerek yok. Ama görülmeli.

Sri Lanka

Kesinlikle şöförlü araba kiralayarak (4x4) dolaşılmalı. Yolların kalitesi iyi ancak bütün ülke çift yönlü ve binalar/insanlar yolun 1 metre yakınında. Her yer motosiklet, kamyon vs. Sürmeyi denemeyin.

Sri Lanka Hintli tiplerin Taylanda’da yaşaması. Kolombo, Galle, Matara, Yala, Nuwara Eliya, Kandy, Dambulla, Trincomalee ye ve bu aradaki kasabalara gittik.

Başkent bir gün dolaşmalık bir yer, lüks bir otelinde açık büfe yemek var, kaçırmayın.

Matara civarında beyaz çay bahçesi var, görülmeli.

Yala’da muhakkak Cinnamon Wild’da kalınmalı. Otelin içinde fil, domuz ve maymunlar dolaşıyor. Odadan güvenlik alıp restoranta götürüyor. Tabi biz Türkler olarak bir kez güvenlik çağırdık. Daha sonra vahşi hayvanlar ile aramızı iyi tuttuk. Bir kısım yer geceleri kapalı, jaguar gelebiliyor.

Ortadaki dağ kısımlarında doğa muhteşem göller, gizli şelaleler. Güzel bir canyoning rotası da var, denenmeli.

Trincomalee tatil kasabası. Daha el değmemiş diyebiliriz. Mavi balina ile şnorkel yapmaya gittik, göremedik. 100lerce yunus görebilirsiniz. Dalış pek iyi değil, denizi kirletmişler, ama yinede reef köpekbalığı görebilirsiniz.

Arjantin
Daha çok Patagonia’yı görmek için gittik.

Ushuaia, dünyanın sonu denilen kasaba. Kesinlikle ölmeden görülmeli. Tren zaman kaybı, turistik. Esmeralda lagoon gidilmeli. 6 derecede deniz aslanları ile dalış yaptık. Kral yengeç yemeden gelmeyin. T

El Calafate, El chanten. Moreno buzunlunda yürüyün. Çok iyi kondisyon istiyor, en fazla 50 yaşında olmalısınız. Kaçırılmaması gereken bir tecrübe. El Chanten Fitz Roy’un gölüne gidin. Herhalde 30 dakika kafamı çevirmeden seyrettim.

Bariloche, Allah özenmiş bezenmiş yaratmış. Yok böyle bir kasaba. Bir de suyu sıcak olsa taşınırdım.

Arjantin boktan ülke diyen bayan ile tanışmak isterim. Hatunlar yarı çıplak dolaşıyor, bir kişide dönüp bakmıyor, laf atmıyor. Dil sorun, İngilizce bilen çok az. İnsanlar çok cana yakın, yardımsever.

Buenos Aires, çok güzel şehir. Adamlar 300 yıl önce muhtemelen bugün nerede park, nerede hastane, nerede yol olacağını hesaplayıp planlamışlar. Çok zevk aldık, bol bol yürüdük.

Yediğimiz en iyi et Arjantinde’ydi. (Japonya’da kobe etinden bile iyi) Tercihiniz “rip eye” olsun.

Uruguay Colonia ya geçtik bir gün. Değmez.

Ekonomileri gerçekten sıkıntılı. Konuşmak istemiyorlar. Ana caddelerde dükkanların üçde biri, ara sokaklarda üçde ikisi kapalı.

Not: “picture” it or didnt happen ve “kaç tl tuttu” soruları dışında merak edilenleri cevaplayabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Komodo
Arjantin>Küba>Sri Lanka.

@mokoko
Jaguar epey rare npc. Güzel fotolarını çekebilmek için haftalarca kalanlar var.

@RamsesII
15-18 gün arası tatiller. Gitmeden önce arabayı hallediyorum. Kübada sıkıntı oldu, torpil gerekti. İyi araba bulmak zor. Otelleri genelde önceden ayarlıyorum, beğenmezsem veya o an başka yerde olursam başka otele geçiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:


wagyu’dan bahsediyorsun herhalde kobe beef derken de,


Wagyu dur buyuk ihtimal. Rib eye, sirloin, vs. etin hayvanin neresinden geldigini isaret eder.
Kobe beef belli cins ve standartlari tutturan hayvandan gelen bir et. Senede 3000 tane hayvan anca bu standardi tutturuyor. Fiyati bu yuzden pahali. Ben Kobe bifteginin uzerine bir biftek gormedim.
Gene de her ihtimale karsi zevkler renkler diyelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Goering
Ben de ingilizce yok.

@Myrica
"Düzgün keşfedemeyen" dedin üzdün beni.

Özellikle "restoran" diye belirttim. Bahsettiğin pizza vb aşırı ucuz yiyecekler bakkal ile cafe arasında kalmış yerlerde satılıyor. Dünyanın her yerinde bulmak çok kolay. Benim özellikle vurgulamak istediğim restoranların kalite/performansının çok pahallı olmasıydı.

İçkiler ucuz değil, ucuz değil dediğim KKTC (yaşadığım yer) ile aynı veya yüksek. Türkiye'ye göre dünyanın her yeri içki konusunda ucuz.

CUC - CUP farkı (artık?) yok. Yalnızca müze ve otobanlarda 1 cuc = 1 Cup oluyor. Diğer her yerde 1 CUC =25CUP (bakınız fotolar) . bir litre süt 2 dolar, her yerde.

1 Cup a kahve vs hayal, hiç bir yerde görmedim.



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...