Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul vs London


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Peki yasak diye bağa bahçeye alınmamak mı, yoksa cinsel açlığın afrikasında bağa bahçeye buyur gel bacım diye çağırılıp tecavüze uğramak mı? Hani bedava ve ek bi seks olarak bakabiliriz belki tecavüze?

Gerçi tecavüz ettikten sonra akılları başlarına geliyor jandarma yakalamasın diye dere öldürüp cesedini dere yatağına atıyorlar falan, sanırım orda ingiltere bi adım öne geçiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, axedice dedi ki:

Peki yasak diye bağa bahçeye alınmamak mı, yoksa cinsel açlığın afrikasında bağa bahçeye buyur gel bacım diye çağırılıp tecavüze uğramak mı? Hani bedava ve ek bi seks olarak bakabiliriz belki tecavüze?

Gerçi tecavüz ettikten sonra akılları başlarına geliyor jandarma yakalamasın diye dere öldürüp cesedini dere yatağına atıyorlar falan, sanırım orda ingiltere bi adım öne geçiyor.

Adamlar daha ceset yakmayi ogrenememisler tecavuz saklamak icin. Daha anlasamadigin kizin kafasini kesme skilleri var. Yetmedi mi? Senden bosanmak isteyen esini oldurmenin dayanilmaz hafifligi ve sonrasinda bir takim elbise giyip iyi hal indirimi, bana kufretti diyip provoke edildim indirimi almak gibi imkanlar var. Ozgurlukler ulkesi olm burasi. Dusunsene kendi kizinin onunde annesini oldurebiliyorsun. Sonra bunun videosunu ceken kisiyi basimizdaki kisiler tutuklattiriyorlar. Toplumda infiale sebep oluyor cunku, videoyu cekmek ama surekli kadinlarin olduruldugu bir kultur yaratmak degil. He birde mesela senden bosanmak isteyen karinin saklanma ozgurlugu oluyor. Gecen sene bir haber vardi, kendisinden saklanan ve bosanmaya calisan esini bulmak icin kizinin yolunu arabayla kesip kizini vurma ozgurlugu de var ulkede. 

 

Hayir birde bu videoyu yapan adam Ingilterede yasiyor, yabanci bir sevgilisiyle oyle bos bos guzel yerlerde yuruyuse cikiyor. Ingilterenin insanini da topragini da TRye tercih etmis yani halihazirda. Bu adamin olm duvari asip bahceye giremiyom batsin boyle ozgurluk soyleminden mi UK vs TR tartismasi acicaz gene. Allah akil fikir versin insanlara. 

 

Oylar Wildersa ya, tum gurbetcileri ulkeye toplicaz sonra welcome back partisi yapicaz havalimaninda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin

Gerekli bir takim moderasyon yapilmis konuya. Gorusler celisse de lutfen oldugu kadar saygi cercevesinde ilerletelim.

Konuya gelirsek, kiyaslamayi yapmak genelde cogu insanin kendi perspektifinden bakmasina sebep olmasi nedeni ile pek kolay olmuyor. Hemen herkesin hakli oldugu bir fikri var aslinda.

Ben sunu soyleyim, yaptigi isin hakkini daha iyi alabilmek ve is disindaki hayata daha fazla vakit birakabilmek icin Londra bence genele vurunca daha cazip. Turkiye gibi, olanaklari yuksek ama bunlari daha seckin bir kesime birakmayi tercih eden ulkelerde ise fazla parasi olanin daha guzel yasayabilecegini dusunuyorum. Yani tabiri caizse, paranin dibine vurduysan ve isin cilkini cikartmak istiyorsan TR'de kendine hayat kurmak daha mantikli. Yilin yarisini da ozel jetinle gezerek gecirirsin zaten.

Dusuk ve orta seviye hayatin varsa ki orta seviyeden kastim Ingiltere sartlarinda yilda 50-60k pound maasa denk geliyor suan, o zaman Ingiltere'de yasamak daha mantikli. Cogu anlamda daha kaliteli bir hayat standarti tutturabilirsin.

Tabi bunlar her insana uygun olmayabilir. Ornegin adaptasyon sorunu yasiyorsundur, etrafinda 100 tane arkadasin olsa dahi yalniz hissedebilirsin. 

Istanbul'un Londra'dan guvenli olabilecegi konusuna da pek katilamiyorum ben Londra'da uzun sureler yasamis birisi olarak. Gerci, son yillarda Londra cok kotuye gitti ama kayit ve kayit disi suclari birlestirirsek benim tahminim Istanbul'da basina bir is gelme riski Londra'dan kat be kat fazladir. Istatistiklere gore sozde Londra'daki toplam raporlanan suc sayisi Istanbulun 3 kati. Olabilir mi boyle bir sey? ?

Londra'da irkci soylemler suc olarak kayda geciyor, Turkiyede en fazla "he valla" diye destek goruyorlar yanda oturanlardan.

Egitimin bu kadar dusuk oldugu, ekonomik ucurumun bu kadar yuksek oldugu, aclik sinirindaki insan sayisinin bu kadar fazla oldugu, plansiz sekilde yapilasmanin bu kadar kotu oldugu bir sehirin gercek suc orani hic o kiyaslanan ulke baskentlerinin 1/10 u olabilir mi? (Simdi konu vesilesi ile milliyette bir habere denk geldim de of of)

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vkurum.jpg

Adi bir şekilde hakarete uğradım. Düzeltme olarak kabul edin. Suçlayan kişi görsün diye buraya yazdım.  İsmimin 2 harfini açık bıraktım ben olduğum anlaşılsın diye. Benim ismimi forumda bilenler teyit edecektir. 

Robot, uzay gemileri ve uzay hayranı ve fanı olarak gericilikten ve ilerlemeyi engelleyen her türlü oluşum ve dinden nefret ederim. Çocukluğumdan beri 11-12 yaşından beri çalışıyorum. 18 yaşında ilk milyonumu yaptım. Asıl amacım bir uçak şirketi sahibi olup ileride kendi uzay gemimi yaptırmaktı. Ne yazık ki bunu başaramadım. Geldiğim noktada mutlu muyum? Yoksa bir yere geldikten sonra risk almayı bıraktığım için pişman mıyım bilemiyorum. 

Tüm gelirlerim menkul kıymet , borsa ve faiz olduğundan vergi kaçırmam söz konusu değildir. Tüm kiralarımı gerçek kontrat üzerinden yaparım. Kesinlikle 2. düşük bir kontrat yapmam. Genelde kurumsaldır zaten kiracılarım. Ya banka yada büyük şirkettir. 7 tane çok iyi dairem yaklaşık 18 senedir boş. Kiraya vermem. (yani vergi kaçırmaya çalışacağıma bunları kiraya verir kiralarını alırdım  o kadar para meraklısı olsam.) Bu plaket de boş olan dairelerimden birinde olduğundan anca pazar sabahı bugün gidip alabildim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...