Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul vs London


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Benim nişanlımın ve ailesinin (baba tarafı) hepsinin İngiliz vatandaşlığı var ve nişanlım dışında hepsi İngiltere'de yaşıyor. Yazdan yaza Türkiye'ye geliyorlar genelde. Seneye evlenicez, yüksek ihtimalle her ihtimale karşı ben de İngiliz vatandaşlığı alacağım.

Annem de, nişanlım da, nişanlımın ailesi de Londra'ya gelsenize diyor yaşamak için (ailenin hemen hemen hepsi 5.zone'da falan oturuyor, kendilerine ait büyük evleri falan da var) Fakat zamanında Londra'da 4 ay yaşamış ve son senelerde sıkça gelip giden biri olarak onlar kadar sıcak bakamıyorum bu fikre. En azından evlenir evlenmez gitmek çok mantıklı gelmiyor. Zaten evlenmeye, balayına vs. bir alay para gidecek. Yaşımız 30 olacak seneye, bana 35'den önce gitmek baya sürünmek gibi geliyor. Ailesi ev vs. sağlarsa ne ala. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oturma izni alabilirsen tabii. UK en son ingiliz vatandaşıyla evli akademisyenleri bili reddediyordu ortadoğu tarafından gelen. Abim yaklaşık 8 sene önce gitti ve vatandaşlık aldı, son yıllarda bu göçmen muhabbetleri yüzünden eğitim-gelir seeviyesine evliliğe falan bakmadan basıyorlar reddi diyore.

µh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman sıkıntıymış tabi. 

İngilitere'nin her anlamda (Brexit ve bu yeni Trump çakması herife rağmen) Türkiye'den çok daha iyi olduğuna katılıyorum, ama alışkanlıklarından çok zor vazgeçen ve comfort zone'unun kolay kolay bırakamayan biri olarak sıcak bakamıyorum. Yoksa baya seviyorum Londra'yı ve İngiltere'de zaman geçirmeyi, ama işte şartlar, TRY-Sterlin vs. çok sıkıntı en azından 4 - 5 sene boyunca.

Çat diye gidebilenleri de anlamıyorum, ya paraları çok ya da ciddi bunalmış olman lazım. Yoksa orta halli bir insanın 'gideyim de bakarız orda ya' diyebileceği bir ülke değil bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Deathblade dedi ki:

Bir akirafes ve ev sevdası topic'ine daha hoş geldiniz.

Anlatmak istediğimi ev sevdası mı sandın cidden?  Bak Amerika da  ev almıyorsun. nasıl mı? vergini ödemedin? seni evden atıp satıyorlar evini. Mesela İngiltere de paraya sıkıştın evini sattın şimdi hatırlıyamadım ama 3 ay mühletin var yenisini almak zorundasın yoksa cok agır cezası var. Öyle bir sistem yapmışlar ki sizi sömürüyorlar borçlandırıyorlar sonra elinizden alıyorlar. Tr de böyle bir şey yok inşallah da olmaz. Düşün o kadar calısmıssın bir ev almışsın oldu İşlerin ters gitti 3 sene vergi ödemedin diye evini elinden alıyorlar sana hic bir sey vermiyorlar. Oldu sıkıştın evini sattın para lazım. Sana diyorlar ki 3 ay içinde başka ev alıcaksın buna zorunlusun. Ya gidip Londra'da ev alıyorsun. 2 sene sonra sen evin sahibisin toprak sahibi geliyor binada su eksik yapacaz diyor sana bir fatura dayıyor aklını yersin. Bu olacak diye bir şey yok ama oluyor ve sahibi olduğun evin arsasının senin olmadığını öğreniyorsun çünkü avukata 10k vermekten kaçındın.  Ama sen tabii bunlardan bir habersin evi aldın mı senin sanacak kadar? Bana kimse anlatmasın aradaki farkı çok iyi biliyorum.  Ya Amerika'da hele bir vergi sistemi var mesela ev aldın son zamanlarda iki okul açıldı çevrende okul sayısına göre vergi değişiyor. Ah şimdi ne güzel dersiniz..... Modern Ama bilmezsiniz ki  senelik vergi Evin değerinin nerdeyse 12 de biri.  Hatta bazı eyaletlerde 10 da biri. Kanada'da sistem çok kötü Ama aile hekiminin 350k yılda dolar aldığını gördükten sonra diyecek bir şeyim yok. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...