Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci kediyi sahiplenmek


ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Konuya bayağı geç dahil oluyorum ama eğer eve kedi almaya karar verdiyseniz bence olması gereken sayı: İki. Ne tek kedi, ne de ikiden fazla. İki.

Ha bizim dört kedimiz var evde. Hiç biri yenisi geldiğinde sorun çıkartmadı. Ufak tefek huysuzluklar vs. oldu zaman zaman elbette ama hepsi minnoş, hepsi tontoş. Dört kedi çok zor -tavsiye etmem-, belki biraz şans, hepsi şu an birbirinin üstünde yatıp, yalaşıyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim merak ettiğim Corona virüsü temas yolu ile geçiyor, 2. kedi diğer kediden bu hastalığı olmasa bile hastalığı kapmaz mı? Ölen kedinin eşyalarından bile kapıyor diye biliyorum, bu virüsden hayatını kaybeden kedinin yaşadığı yere 1 yıl başka kedi sokulmaması tavsiye ediliyor, tabi kesin bilgim yok, sadece duyduklarım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dışkıdan geçiyor diye biliyorum ben

 

2. yi sahiplendik bu arada forum kapalıyken

 

Burada ve başka yerlerde yazan yöntemleri uyguladık, biraz dalaştılar ettiler ama alıştılar. Eskisi (dişi) tam bir anaç modunda, yeni gelen miyavladığında bile "noluyor lan orada" atarıyla ortamda beliriyor. terör de estiriyorlar evde. fakat birbirlerinin dibinde uyuma, sokulma falan tarzı huylar olmadı

 

Bir de şey oldu çok saçma: 2 tuvalet kabı vardı. İkisi de ortak olarak bir tuvalet kabını bok için, diğerini çiş için kullanıyor sdf. 

 

Yeni geleni kısırlaştırıyoruz bu haftasonu 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Biraz fotoğraf, sonra mevzuya gireceğim:

 

Bu piyaz, yeni gelen, erkek; şu anda 9 aylık falan 

v9hcWw.jpg

 

Bu köfte, evin gerçek sahibi, 14 aylık falan, dişi

 

dvUhy8.jpg

 

 

Mıç mıç olabildikleri yegane 2 sahne :

uivgDE.jpg

35hEmp.jpg

 

 

Suratlardaki pişmanlığa dikkat zaa:

 

SFV5Kq.jpg

ZaugnaKhaldun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane konum var sormak istedigim, öncesinde de kısa bir update vereyim :

 

- Erkeği de kısırlaştırdık 2 hafta önce, her şey yolunda

- Birbirlerine alıştılar, aşırı mıçmıçlık yaşanmıyor gerçi evde; yukarıdaki 2 fotoğraf çok istisnai durumlar. Genelde dişi olan biraz yalamaya çalışıyor ama erkek hiç yüz vermedi bu konuda; daha ürkek. 

 

2 konu: 

 

1: Geçenlerde biri mideyi bozmuş etrafa falan sıçmış. Ancak hal tavırda falan ikisinde de bir gariplik yoktu ve gündüz de evde olmadığımız için hangisinin hasta olduğunu takip edemedik. Şimdi geçti mide bozması ama nasıl anlayabilirdik acaba hangisinin hasta olduğunu? 

 

2) Bugünlerde çok sıkıntı yaşadığımız bir durum. Normalde kendi başlarına sakin kediler olmalarına rağmen her gün 1 ya da 2 defa deli gibi birbirleriyle oyun oynamaları geliyor. Keyifli meyifli eyvallah ama gece saat 12'de bu ikisinin koşturması yüzünden devrilen kültablası, devrilen sürahi durumları biraz gerginlik veriyor. Uyuyamıyor olmam zaten cabası. Tarif etmesi de biraz güç ama yarım saat boyunca evin her köşesinde birbirinin üzerine atlayan, durmadan koşan, koşarken etrafı deviren 2 kedi düşünün işte. Biz bu durumu nasıl yavaşlatırız, bunları nasıl biraz daha sakinleştiririz; sorum budur. 

 

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 numaralı durum zaten iki kedi almanızın sebebi. kalan saatler sakin olmaları ve kendi sağlıkları için gerekli. arada biraz yoluyorlardır da birbirlerini.

düşük enerjili mamalara çevirerek biraz azaltanlar varmış bunu ama olması daha doğal bence. kendini ona göre ayarlayıp yatarken odanı kapatmak, devrilebilecek şeyleri ona göre ayarlamak tek gerçek çözüm. geri kalan her şey hayvanları ksııtlamak bezdirmek üzerine olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben dandik müteahhit + barzo komşular nedeniyle zaten beş senedir kulak tıkacıyla uyuyorum sdf. o yüzden koşma pati sesleri falan farketmiyorum. koşarken SEN DE GELSENE diye yatağa atlayıp üstümden geçerlerse uyanıp küfürle kapıyı kapatıyorum ama. zaten kısıtlı özgürlükleri var, genç yaşta koşuyorken koşsunlar abi ileride sağlık sorunu olarak falan döner o kadar sedanter yaşatırsak. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...