Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Problemler ve Hayat.


darkageman

Öne çıkan mesajlar

Adım ömer yaşım 24 ön lisans aydın üniv. Muhasebe Aöf işletme açıktan devam ediyorum. Aslında problemlerim 16 yaşından itibaren başladı. Tatil veya zaman geçirme nedir yaklaşık 8 yıldır bilmiyorum doğrusu :) Tekstil dükkanımız vardı orada çalışırdım iplik satardık. Her yaz 15 tatil de orada çalışırdım yani iş hayatına epey erken başladım. Babam bana hep hor davranırdı genelde 2 saat bilgisayarda dursam bütün gün bilgisayar oynuyor bi bok bilmiyor tarzı beni aşağılardı. Hatta bir kaç kez klavyemi ve monitörümü kırmışlığı vardır. Ön lisans bittikten sonra bizim işler pek iyi gitmedi ve iflas ettik 1 trilyona yakın borç vardı bende işi kapattıktan sonra iş arayışına girdim ama bulamadım. Strese girdim psikoloğa göründüm 3 4 hafta süreç sonrası ilaca başladım önce 50 lik depresan ve sakinleştirici verdi başladım kullanmaya iyi geliyordu aptal gibi yapmasına rağmen. İş buldum 1 ay sonra muhasebe üzerine eniştem tavsiye etmişti orada çalışırken kafam dağılıyordu zor işti ama zevk alıyordum işin doğrusu o ara ilacı bıraktım. 10 ay civarı çalıştım. 10 ay sonunda maaş konusunda anlaşamadık yol sıkıntısı vardı avcılardan selimpaşa ya gidiyordum oradan sanayi ye minibüs yok hep taksi ibneler 10 tl alıyordu. Bunlar taksiciyle kavga ettiler adama parasını vermediler orası zaten küçük bir yer kimse de almadı taksiye bir daha ismi çıkınca firmanın. Kavga ettim firma sahipleriyle de bu konu için. 4-5 ay boşta durdum kpss girdim 65 aldım atanamadım. Babam tabi başımda bana gene küfürler söylenmeler boş adam aptal adam. Bana iş bulduğunu muhasebe üzerine olduğunu söyledi tamam dedim. 2 haftadr çalışıyorum yaptığım olay 1 fatura kesip mal ayıklayıp mal taşımak raf silmek. Hayır yapmasına yaparım ama abi koymaya başlıyor bir zaman sonra muhasebe için girdim ama garip bir döngü içerisindeyim. Babama anlattım bana küfretmeye başladı azarladı sövdü boş adam aptal adam ve daha ağırları.

İşin doğrusu abi dayanamıyorum artık kafamdan geçenleri birisi keşke görebilse. Kendimi boşlukta amaçsız hayattan keyif almayan eve gidip direk yatan hiç bir emeli olmayan bir adam gibi hissediyorum. Babamın yakıştırmasıyla piç pezevenk vb.

Arkadaşlarım, dost olduklarım kişiler hep beni mutlu sanıyorlar ama işin özünde boka batmış sefil aptal bir adam gibiyim. Kendimi öldürmeyi bile düşünmüştüm ilaca o yüzden başlamıştım. İki kişiliğim vardı birisi bana öldür kurtul diğeri ise annen kardeşin var yapma kahrolurlar diyordu. Artık ne yapacağımı bilemiyorum.

Her şey boş geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş bakıyorum bakmasına. THY kabin memuru sınavlarını kazandım mülakat aşamasında elenmiştim. MSB başvurdum son çare Kamu personeli ilanları vardı şu an değerlendirme aşamasındayım. Muhasebe ilanlarına her gün düzenli olarak bakıyorum. Ben sorunu hep kendimde gördüm nefret vardır ya onunla doluyum kendime küfredip aşağılıyorum çoğu zaman. Kendime diyorum sen buna layiksin. Bilemiyorum yani kurtulmam gerekiyor evden önce iyi bir bulmam şart sonrasında beni nasıl bir hayat bekliyor acaba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ülkede her şey bok gibi zaten. %1'lik gerçek zengin kesim hariç kimsenin gerçekten mutlu olduğunu sanmıyorum. herkes pimi çekilmiş bomba gibi. hani öncelikle yalnız değilsin onu bil.

onun haricinde işin varmış şimdilik onun da değerini bil, sevmeyerek yapıyorsan bile. ki bence çok düşünme üzerinde yoksa iyice nefrete dönüşür ve zamanla o nefret de her şeye bulaşır. alakasız, en ufak şeylere tahammül edemez hale gelirsin. kaldı ki hakkınla para kazanıyorsun utanılacak bi iş yapmıyorsun ki.

babalar da genellikle göt oluyor özellikle erkek evlatlara karşı. belli bi yaştan sonra baba-oğulun herhangi bi konuda anlaşması zaten çok zor. söylediği şeyleri de kafana takma yani. niye iflas ettiniz bilmiyorum ama özellikle bi de babanın beceriksizliğiyse zaten direkt /ignore çek gitsin.

iş yerinde çok yoğun değilsen kendine biraz yatırım yapmayı da düşünebilirsin oturduğun yerden. hem meşguliyet olmuş olur. bi yabancı dil, bi programlama dili veya mesleğin için bi program olabilir. mesela en basitinden ileri düzey excel öğrenmeye çalışabilirsin vs.
her konuda gerilmemeye çalış, sağlığını da bozar. dikkat et zira özellikle 30'dan sonra çok lazım oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aöf den devam ediyorum. Ön lisans bitireli yaklaşık 3 sene olmuştur. Açık öğretim devam ediyorum çünkü para kazanmak istedim. Şirketi evet babam batırdı ben ve annem çok ısrar ettik bazı konularda ama olan oldu. Şu an düşüncem evden uzaklaşmak yönünde zaten. Şu an çalıştığım yerde işimi yapıyorum her anlamda problem yok elime iyi fırsat geçince kaçırmayacağım ama araştırma yapıyorum o yüzden o konuda şüpheniz olmasın. Ben babamı hala seviyorum ama bana davranış açısı beni bitiren nokta oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

babaya neden bu kadar yükleniyorsunuz ki
gerçekten 2 saat mı oturuyor adam bakalım

belki öncesi var başka şeyler olmuştur adam dolmuştur o iki saat batıyordur, hiç kendine öz eliştiri yaptın mı acep


Çalıştığım zamanlar genellikle evde 7 de olurum 2 saat oturup 9 da yatarım. Hep öyleydi çalışmadığım zamanlar ise iş bakıyordum bütün gün ona zaten bir şey demiyordu. Ama ne zaman 2 saat oyun oynasam başlardı laf sokmaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anne ve baba ile ilişkiler sorunlu olabilir, fakat öyle kolay değil kestirip atabilmek. İşin profesyoneli olarak söylüyorum benzer durumda çok kişi var. Yine de sınırın ilk adımı kendi hayatını kurmaya çalışmak. İntihar düşüncelerin varsa aksatmadan psikiyatriye başvurmanı öneririm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

babaya neden bu kadar yükleniyorsunuz ki
gerçekten 2 saat mı oturuyor adam bakalım

belki öncesi var başka şeyler olmuştur adam dolmuştur o iki saat batıyordur, hiç kendine öz eliştiri yaptın mı acep


5 saat de otursa adamın anlattıklarına göre normal bir şey değil.
yukarıda yazılanları normalleştirmenin bir anlamı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu aşamada kendi sağlığın için en önemli şey babanın ruh hastası acilen tedavi edilmesi gereken bildiğin önlem olarak önce tecrit edilmesi gereken bir seviyede olduğunu anlamak bilmek farkında olmak. Dışarda yolda okulda işte bu tip insanlardan kendini nasıl koruyorsan babam demeyip aynı muameleyi yapmalısın. Yani dışarda bi insan gelip sana böyle davransa tavrın ne olursa aynı şekilde davran aradaki aile bağının hiç bir önemi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Çok fazla okuyamadım ama TR'de çocuklar hep kanat altı tutulmaya çalışıldığı için bu sorunlar yaşanıyor. Ben de babam ile çalışıp sonrasında işi devralan biriyim.

Babanın veya evladın haklı olması değil olay, olay baba-oğul ilişkisinin deforme olması. Bunu engellemek için de kendi göbeğini kendin kesmek zorundasın. Başarı şart değil; 'ben yaptım, sonucunu da ben sırtlanırım' diyebildiğin sürece kimseye hesap vermek zorunda olmazsın.

Ben babamdan çok laf işittim. Çok telefonu atıp terk etmişliğim vardır. Bunu, kendimi ispatlama süreci haline de çevirmedim. Hayat bu; batarım da çıkarım da. Önemli olan bu hayat benim, kimseden hatamın bedelini talep de etmiyorum, beni taşımasını da istemiyorum. Yine stresim yok değil, konkordato ilan eden ama medyada reklamı dönen bir firma yüzünden elimde patlayan çekler var. En azından aileye döndüğümde stresi dışarıda bırakabiliyorum, aile içine de taşınmıyor. Öbür türlüsü resmen ruhunu eritiyor günden güne.

Köprü ve ayı ilişkisine bir süre katlanman gerekebilir iş için bu ortamda. Ama kontrolü eline alıp adımlarını at. Başarılar sana.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala söylüyorum abi babamı seviyorum ama onun bakış açısıyla benim bakış açım hiç uyuşmuyor. Ne zaman bir şey söylesen atarlanıyor her şeye. Babamdır diyorum içime atıyorum attıkça öfkemi içime bazen böyle kitleniyorum sinirden 2 kere yaşadım bu durumu. Kendimi ayırmam lazım ilk düşüncem o intihar durumuyla alakalı şu an öyle düşüncelerim yok ama bazen de gelmiyor değil. Hayat hepimize göre zor sonuçta olaylar döngüsü yaşamamız normal. Aslında yazmak istediğim çok şey var ama vicdanım gerçekten el vermiyor bazı şeylere çok doluyum bıraksanız bütün gün ağlarım hıçkıra hıçkıra bazı geceler hiç uyumuyorum sırf düşünmekten nerde hata yaptım ? Neden böyle oluyor ? Hakettim sanırım ? Tarzı sorular hep aklımda gitmiyor. Sıfırlayamıyorum kafayı hep dolu hep bi olay. Ama bazen insanın yeter be lanet olsun diyesi geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte o yüzden diyorum babanın yanlış olduğunu tam anlamıyla kabul etmezsen idrak etmezsen kendini suçlar neyi yanlış yapıyorum der piç gibi gereksiz değersiz bir varlık gibi hisseder durursun.

anne baba insan için rol model olması gereken herşeyi doğru yaptığı herşeyi bildiği düşünülen bir konumda oluyor küçükken ama aslında öyle olmadığını anlamak baya bi zaman istiyor ve bu süreç uzarsa kendine zarar verip durursun. birilerinin sana bunu söylemesine gerek yok; herhangi bir insana bu şekilde davranan insan iyi niyetlide olsa rahatsızdır sorunludur en iyi ihtimalle cahildir. kendini ruh sağlığını koruman gerekir ondan.

ha yüzde 80 i böyle çevremizde insanların, baban özel değil bu anlamda, o yüzde 80 e dahil. ama sen zihninde onun baba statüsünde olmasını engellemezsen zarar görmeye devam edersin. baban toplumdaki yüzde 80 gibi rahatsız sorunlu, bu konuda yapabileceğin bir şey yok zihninde sana zarar vermesine engel olmaktan başka.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşim şu olay türkiyede maddi bağımsızlığını hızla kazanamamış gençlerin %99'unun yaşadığı bir şey. Çok acil bir şekilde para yapmanın yollarını bulman lazım. Para kazanıp kendi hayatını kurdukça baban da rahatlayacak ve mutlu olacak. Adam şu anda muhtemelen endişeli ve mutsuz, lan bana bir şey olsa çocuk ne yapacak modunda takılıyor. Biraz elin para görse, kendini kanıtlasan, adam daha bi hiç bulaşmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bundan önce de bana iş bulduğunu çok iyi müşterisi olduğunu büyük firma olduğunu söylediği bir yere soktu dedi muhasebesini tutarsın. İşe muhasebeci olarak başladım başlamasına da ne bilgisayar ne telefon ne yazıcı hiç bir şey yok 100 m2 dükkana makina doldurmuş adam 2 tane de çalışanı var abi. Adan dedi hallederiz pc felan ben başladım koli ayırmaya ondan sonra mal indir bindir götürmeye ee dedim abi babam bana böyle iş dedi ben dedim getir götür yapıyorum ben mi yanlış anladım. Adam dedi biz de muhasebe dışarıda getir götür işi yapıyoruz sigortan da 5 ay sonra başlar deyince yok dedim kalsın. Eve gittim bana sen aptalsın ne anlarsın 10 numara adam iş sana iş mi beğendireceğim dedi durumu anlatınca da yok biz öyle konuşmadık adamla vs diye yan çizmeye başladı babam.

Ben tabi ki ekmek kazanmak isterim abi. Çalışmak isterim ama branşım ve öğrendiğim şeyler belli benim yapabileceğim iş muhasebe. Fazla araç kullanan bir tip değilim ama babam anlamak istemiyor. Muhasebe işi var ise yapayım diyorum işte demin de söylediğim gibi sana iş mi beğendireceğim diyor. En son bulduğu firmadayım şu an takılıyorum abi fatura kes mal indir bindir ustaya felan çay götür. Sıkıntı yok ama babam bana bunu layık görüyor sanırsam :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

para çok güzel söylemiş.
Tr deki erkeklerin karşılaştığı genel bi baskı çeşidi bu.

kendi göbeğini kendin kesiceksin, sebat etmek gerekiyorsa ediceksin, sabır edip gerekirse raf silip bok taşıyıp o bağı kesiceksin abi.

Hayatın boyunca sana bakışı değişmeyebilir, ben çok gördüm bunu etrafımda. O yüzden artık babayı anayı memnun etmeye çalışmaktan vazgeçiceksin abi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten mesleğini yapmıyorsun , mesleğin de öyle ahım şahım bişi değil dürüst olalım türkiyede milyon milyar muhasebici var


bence kadıköyde fln bi barda,alkollü mekanda işe gir , çalışmaya alışmışsın zaten , tipin çok yamuk değilse , azcık majinal gözükebiliyor, ağzın laf yapıyorsa alırlar , günlük 80-90 tl bide yemek parası,üstüne tip'lerden pay.


ev arkadaşı-arkadaşlarıyla eve çık, masrafları böl,tutumlu yaşa.
bi yandan açık öğretimini bitir , bi yandan bohem bi hayat yaşa 1-2 yıl, kafan resetlenir.


karı kızla fln tanışırsın , genç gibi yaşarsın , izin günlerinde gider ananın babanın elini öpersin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

24 çok "nolucak bu saatten sonra" denecek bi yaş değil, dogmeat'in "genç gibi" dediğine bakma :D

bi de burda herkes bambaşka bi tavsiye vericek, hepsi doğru veya sana uygun olmayacak falan.

suark tabi ki "ekonomik güvencesi olmadan hesabını yapmadan eve çıksın TAŞ YESİN GEREKİRSE" demiyor da hep en kötüsünü düşünüp ona göre hazırlık yapmak lazım: mesela sebatsa sebat et çık mutlaka denmiş ama hadi ev arkadaşı falan bulunsa çıkılsa 4 ay sonra işten çıkarılsan ya da maaşın sallansa, 3 gün 5 gün geç derken 3 haftalara çıksa maaşını alamadığın süre, kimse ana baba gibi "tamam kardeş siktiret gel yaşa evde" demicek.

öte yandan ana babaya da "para kazandığın sürece mutlusun" dışı bişey kabul ettirmek kolay değil. baktığın zaman "aç değilsin açıkta değilsin cebine para giriyor iş bulduk daha ne istiyosun bla bla" oluyor. k1nJo'nun ve roket adam'ın dediği tr komple öyle kısmı çok doğru. baban daha makul bi tip olsa, sen yaptığın işten manevi tatmin almasan ve/ya "ev iş ev iş ev iş ev iş" şeklinde mobil bitki gibi yaşasan, bundan dolayı hissettiğin mutsuzluğu dile getirsen LEAHÖY NE BİÇİM ADAMSIN SANA İŞ Mİ BEĞENDİRİCEZ rage'leri küfürleri falan olmaz da başka bi rahatsız edici yorumlar olacak işte "ac değilsin acıkda değilsin ne istiyosun MİLLET AÇ AÇ" seviyesinde.

o yüzden evden çık kurtul'a katılıyorum. ana babalar çocukları kendi kafalarındaki planlarına uymayınca hiçbişey yapmasa "x'in oğlu da şunu yabdı" diye yumurtlayıveriyor durup dururken :P ben mühendislik okudum mesela, yaptığım işin zerre alakası yok. arada işte "bilmemkimin bilmemnesi bilmemnerde bilmemne mühendisliği okumuştu, x avrupa ülkesinde mastır yapdı 57ry4278 milyara işe girdi" oluyor. iyi ne güzel allah arttırsın gg diyorum falan filan.

hani baktığın zaman "çocukcağızım iki gözümün nuru sıkıntı çekmesin" endişesinden kaynaklanıyor, kötü niyet yok falan. öbür taraftan baktığın zaman aslında kendini sorguluyor benim çocuk niye x kadar başarılı değil diye. hani bence onun bi alt level'ı ÇOCUG YABIB EVRİMSEL ŞEYİMİ DATMİN ETTİM AMA BU HERİFTEN BİŞEY OLACAĞI YOK GENLERİM BİTİCEK endişesi :P

hatta o dayatmacalar, pasif agresif "süheyla'nın oğlan da..." muhabbetleri de şeyden çıkıyor. bi önceki nesil (ana baba) çocuk yapıp kendi yöntemlerinin / hayat tarzlarının doğru olduğunu "kanıtlamış" oluyor. şimdiki nesil de (çoluk çocuk sen ben) onların deneyip tescillediği yoldan çıkınca / onun oluşturduğu düşünce sisteminden çıkan fikre veya plana (hani illa ben marangozdum sen de marangoz ol değil. ben marangozdum, zor geçinirdik aman sen zanaatle uğraşma gibi de olabilir) uymayınca rahatsız oluyor YANLIŞ BİLİYORSUN ÇÜNKÜ DOĞRUSU BEN'İM diye. en ufak "bizim zamanımızda" tatavasında dahi böyle.

(diye düşünüyorum. bi tane "okulunu okuduk ya bu gevşek ne sıkıyo" diyen çıkarsa diyecek bişeyim yok gdshfsj)

tldr en kısa sürede evden ayrılıp minimum hayat standardında dahi olsa babanla aranızdaki saçma ilişkiyi sınırlandırman lazım diye düşünüyorum. ama işte planını iyi yapman gerek, işsiz kaldığında aileden ayrı düzenini iş bulana kadar sürdürebileceğin imkanın olmalı en basitinden.

neyse, verilmiş en önemli cevap şu bence

mardox said:

Anne ve baba ile ilişkiler sorunlu olabilir, fakat öyle kolay değil kestirip atabilmek. İşin profesyoneli olarak söylüyorum benzer durumda çok kişi var. Yine de sınırın ilk adımı kendi hayatını kurmaya çalışmak. İntihar düşüncelerin varsa aksatmadan psikiyatriye başvurmanı öneririm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...