Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayt giyip uzayli dovenlerin sonu ne zaman gelecek


tomkat

Öne çıkan mesajlar

arcane said:

@tom

abi franchise film ittirilen, filmden cok hypeinin is yaptigi, fan maskeli pazarlamacilarin donemine girdik.

sana bir marvel vuracak, sonra toparlayip ayaga kalktiginda bir de disney vuracak. tam toparlayacaksin bu sefer izlerinden giden baskasi vuracak, yine sersemleyeceksin. lafim sadece cizgiroman, fantazi filmlerine degil. paralel giden, ardindan gelen baska bir sey de cikabilir yarin obur gun. fakat mainstream hic bu kadar kalitesiz kalori olmamisti.

annihilation izlemek istiyorum diyeceksin, agzina vurup avengers sekiz var onu izle diyecekler. a quiet place var mi diyeceksin son james wan filmi var, gec otur diyecekler.

bu evre ne kadar surer kestirmek imkansiz. ama seni uyuz edecekler orasi kesin. direksiyon "gelsin de ne olursa olsun" diyen sinema severlerin elinde. bir o duvara bir bu duvara vuruyorlar arabayi. fakat bir tek senin koltugunda emniyet kemeri yok.


oyle olmasina oyle de

gecen yine bu konu aklima gelince babama sormustum(kendisi gencliginde western faniydi)

dedim bezmediniz mi senelerce kovboy filmlerinden dedi yok lan guzeldi iste

merak ediyorum 60 uzeri yasa gelince bizim jenerasyon da bu sacma filmleri nostalji ile mi yad edicek?

bi de western bitti, gangster filmleri basladi, o bitti sci-fi aksiyonlar geldi, o bitti matrix vari filmler geldi ama ben hic bir janranin bu kadar tuttugunu hatirlamiyorum, korkutucu olan o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu threadi ve bu threade edgy post yapan herkesi forumdan atsak çok rahatlar forum valla kuş gibi olur

Süperkahraman filmi harici film gelmiyor denmiş şu an bile sinemada ne oynuyor baksan gayet rahat yanlışlanabilecek bir önerme

Sadece Aquaman dediğin kalıba uyuyor, güzel olsa da olmasa da kalan tüm filmler (Creed 2 vs) normal film işte

Ha bu dönemin tek farkı Marvel in alıp yürümesi, başarılı oldukları ve takip edilebilir tutarlı bir hikaye anlattıkları sürece de devam edecekler, eğer taytlı adam izlemek istemiyorsan gitmezsin bu filme olur biter

Hayır bunları küçümsemek için ortaya attığın film de Interstellar yani

Karadeliğin içinde sevgi var

Neyse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gelmeyecek. Zorla mı sokuyorlar bu filmlere ? Stüdyoların para kazanabilmesi için bu filmleri de çekmesi lazım. Alıcısı varsa tabi ki yapacaklar. Adam kar ediyor ki çekiyor.

Hollywood endüstriyel bir sinema. Oscar da bu endüstrideki en iyilere boncuk dağıtan bir oluşum. Verilen ödüller genelde politiktir, siyasidir. Hiçbiri sanatsal düşündüğü için verilmez.

Dunkirk dediğin film de blockbuster. Sanat filmi değil birşey değil. O filmin çekilebilmesi için Christopher Nolan'ın stüdyonun güvenini kazanması gerekiyor. Ha diyince çekemiyorsun. Okadar basit değil. Senede kaç tane film çektirebileceksin adama. Öbür tarafta Marvel filmleri senede 3-4 tane çıkıyor. Yan sektörü de var para kazandıkları.

Tabi ki Christopher Nolan'ın bir standardı var, tabi bir ideali var ama onun da amacı para kazanmak. Bu işi olabildiğince kendi standardlarına göre yapmak .Stüdyonun da amacı para kazanmak.

Dunkirk bütçe: 100 milyon $

Dunkirk Bilet gişesi: 525 milyon $

Avengers Infinity War : 321milyon dolar

Avengers Infinity War : 2 milyar dolar.

Birinde stüdyonun yan gelirleri var diğerinde yok. Birinde peluş oyuncak, anahtarlık satabiliyorsun diğerinde satamıyorsun.

Tabi ki adam bunu da çekecek. Tabi ki birinden senede 1 tane çekerken diğerinden 5 tane çekecek. Ne bekliyorsunuz ki ?

Stüdyolar ayrı tabi ki genel endüstri anlamında söyledim bu arada.

Sinema endüstrisi çok küçük. Bu adamlar bu filmleri de çekmezse kapatıp giderler zaten. Oyun sektörü film sektörünün 4 katı falan. Sinema 2016'da dünyada 39 milyar $ yapmışken, oyun sektörü, PC, Konsol ve mobile olarak toplamda 120milyar $'a yakın bir gelir elde ediyor.

Taytlı süper kahraman filmi çekmezse stüdyolar gider oyun yaparlar, CEO'ları socially awkward programcıları taciz eder tecavüz ederler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:
oyle olmasina oyle de

gecen yine bu konu aklima gelince babama sormustum(kendisi gencliginde western faniydi)

dedim bezmediniz mi senelerce kovboy filmlerinden dedi yok lan guzeldi iste

merak ediyorum 60 uzeri yasa gelince bizim jenerasyon da bu sacma filmleri nostalji ile mi yad edicek?

bi de western bitti, gangster filmleri basladi, o bitti sci-fi aksiyonlar geldi, o bitti matrix vari filmler geldi ama ben hic bir janranin bu kadar tuttugunu hatirlamiyorum, korkutucu olan o


eski nesiller ya john wayne'ci ya da sinatra'ci oldular abi. tamam abarttim ama ortalama buyugumuzun ilgi dagarcigi olusturacak kadar erisimi olmadigi asikar. mesela bugun sorabileceginiz siyah-beyaz sevdiklerinizi karavana gecmis olmalari kuvvetle muhtemel.

dedem yasimda olsam nerede o eski kara filmler diyecektim. babam yasimda olsam nerede 80'lerin korku filmleri demezdim ama. inanilmaz bir 80's resurgence var bu aralar.

mainstream kayiyor diye sikayetinde haklisin. fakat uzak gelecek endiseleri husnu kuruntu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deftonez said:

https://forum.paticik.com/read.php?11,8790929,8866483#msg-8866483

acaba çok mu beğendi yoksa okyanus kadar derin senaryoyu mu anlamadı da birden fazla kez izlemek istedi?


Söylediklerimle tutarsız bir tarafı var mı

Beğenen gider (istediği kadar) beğenmeyen gitmez

(ETA: 25 yaşını geçtiğimiz halde izlememizin sebebi de, eskiden gazete bayilerinde satılırdı çizgi romanlar, bulmak çok daha kolaydı okuyarak büyüdük - bu kadar büyük bütçeyle sinemaya aktarıldıklarında gideceğiz tabii)

Bana faşist diyen adamın da bu filmleri görmek istemiyorum REEEE diye foruma konu açan adam olması da güzel ironi (@tomkat)

Temel noktaya cevap yok ikinizde de - şu an bile bakarsan gayet azınlıkta tayt filmleri şikayetiniz nedir?

Battlefield da kadın görmek istemiyorsan oynama da faşistlik değil bu arada, senin zevkine göre dizayn etmek durumunda değil kimse oyunları kaldı ki bu zevk de değil ne tam bilemedim - Red Alert te Tanya gördüğünde ağlayıp oyundan çıkıyor muydun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Guzel topik. Bunun benzerlerini Star Wars yeni filmlerinde deginmistik.

Ozgun birseyler ortaya koyabilmek, senaryo, hikaye vs. bunlar kolay isler degil. Haliyle ortada hazir olan birseyin filmini yaratmak cok daha kolay oluyor bu illa cizgi roman olmak zorunda de degil elbette, herhangi bir kitap da olabilir.

Ozgun birseyler yaratabilmek CGI'ya para basmaktan cok daha zor cunku. O yuzden bir kitaba bagli olmayan Star Wars evreninde ozgun bir hikaye yaratmak filmin kendisini cekmekten daha zor. Haliyle yeni filmler bok gibi oluyor cunku herhangi bir farklilik/orijinallik yakalayamiyorsun.
Bunun ornekleri heryerde var. ASOIAF kitabi ozgun oldugu icin dizisi de ilk zamanlarinda cok iyiydi, cunku source'in kendisi zaten bunu sagliyordu.

Ayrica herseyi cabuk tukettigimizden her saniye aksiyon her saniye birsey olmasini bekliyoruz genel olarak filmlerden (ya da genel kitle bekliyor diyelim).

Ayrica cizgi roman ve battal gazi muhabbetine de katiliyorum. Hayal gucu inanilmaz yuksek olan ve her turlu fantazi sci fi i cok seven biri olarak bile super kahraman olayi cok anlamsiz geliyor ama zevkler tartismasi tabii. Hele ki olay X mi dover Y mi dover'e donunce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Star Wars


dedin de simdi aklima geldi

cocukken orijinal triloji'nin remastered versiyonuna gitmistik ve buyulenip cikmistim her filmden sonra

nedeni bence su:

force'dur, saberdir bunlar toplasan 3 filmde 20-25 dakkalik bi screentime'a sahip cunku izleyici icin merak uyandirmak istenmis, 2 dakkada bir gozune force, saber soktugu zaman isin mistigi kaciyor

bak simdi prequellara ve sequellara adamlar utanmasa tuvalete sicmaya saberla gidicek

cocukken izlerken ulan bi saber dovusu bi force gorelim diye sabirla beklerdik, daha degerli olurdu o mistik seyler bizim icin

bence filmlerin nasil yozlastigini gosterek bi ornek, belki de yaniliyorumdur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

Sam said:

big lebowski - 1998

highest grossing movies of 1998

Saving Private Ryan (1998) ...
Armageddon (1998) ...
There's Something About Mary (1998) ...
A Bug's Life (1998) ...
The Waterboy (1998) ...
Doctor Dolittle (1998) ...
Rush Hour (1998) ...
Deep Impact (1998)
Godzilla (1998)
89- big lebowski

evet super hero filmleri gelmeden önce coen bros zirvedeymiş.


sonucta 98'de lebowski gibi indie olmayan bi filmin vizyona girebilme durumu vardi ve ayrica 89. sirada olmasi basarisizlik anlamina gelmiyor

heralde super kahraman fanisin bethesda fani oldugun gibi ve hemen ad hominem'e basladin sevdigin seye elestiri gelince

ayrica badici total recall ve terminator 9000 basar su anki superhero filmlerine

ne ad hominemi, nerede yapmışım ad hominem? bana saldırmışsın, bir de utanmadan sıkılmadan ad hominem demişsin. iki satırı doğru anlayamayan biri olarak derin film arayışın bayağı ironik olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunu ben de daha once dile getirmistim animasyonlarin bir cogu ezik karakterin, bir sekilde superkahramana evrilmesi hikayesi diye. op hakli aslinda bu CGI pornosu konusunda.

haksiz kismi cok fazla armut pis agzima dusculuge girmis olmasi, yani istiyor ki her hafta bir matrix yapsinlar, fight clublarin 2. cisi ucuncusu cekilsin, torrent de veya hdfilmcehenneminde o hafta en trend neyse, fragmanini bile izlemeden, filmi indirip izliyim zevk aliyim istiyo. o zor iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

joker insan gibi şehri yakmak isterken tanos gelip evreni batlatıyo / eskiden 3 jorce push atılıyosa şimdi 6543 tane = power creep

ikincisi tam power creep'e girmiyor belki de ilki tam tanımı zaten. devam eden serilerde normal öyle olması. diablo gibi işte karakterler level aldıkça daha büyük tehtidlerle karşılaşıyorlar vs vs. diablo'da da endgame sevmiyorum mesela, konusu lore'u için oynuyorum :P (arken boşver oyun konuşak)

infinity war bi şekilde bitince resetimsi bişey olacak zaten. robert downey jr yaşlanıyor + ADAM ATEŞ PAHASI (ek olarak kesin sette figüran dövüp kokain içip yapımcıyı delirtiyordur :P), yerine iron heart mı olacak ne bok yiyeceklerse artık. neyse ilk marvel filmlerinden beri olan ana kadrodan ölecekler var falan filan, hem millet baymasın hem de ADAMLAR ATEŞ PAHASI muhabbeti. hem daha yeni fox'u aldılar, x-men basacaklar falan derken yeni karakterlerle o power creep azalacaktır. dolayısıyla "noluyo lan evren mi kurtarılıyo gene hef baydım"dan daha ufak scale'lı hikayeler göreceğiz gibime geliyor. hayır teorileri de mi okumuyosun canım, kim ölecek kimin anlaşması bitti, trailer'daki o arkadan geçen arabanın plakası hangi çizgiroman karakterine göndermeydi kesin bu film geliyor post credits'te KAÇ MİLYORLUK FİLM fdhsjk

hype işte, dev aaa oyunlar çıktığı zaman da youtube'u history of x series, 341 facts you didn't know about x6, why are we excited to play x6 on nintendo switch falan diye 17 ton vidyo çekiliyor.

"ayrica karsinda amerikan bayrakli tayt giyip, uzayli canavarlara ucan tekmeyle giren herifler olunca immersion da 2 saniyede bitiyor." demişsin, şuna da katılmıyorum. sunuma bağlı, o in-universe açıklamayla beni inandırabilmişse, tema ve setting kendi içinde tutarlıysa bas gönder, isterse soyundukça güçlenen anime liselisi olsun :P mesela batman begins'te de ölümsüz ninja var şehri ele geçirmeye çalışan, defenders'ta da. defenders literally görülmez duyulmaz ölümsüz ninjalarına hastane basıp sıçıp sıvayıp bi de boku eline yüzüne bulaştırırken batman begins mafyamsı temasını bozmayıp bunu koyuyor ölümsüz al sana ölümsüz ra's al ghul diye. respek: f

https://www.youtube.com/watch?v=dL81C_lToYw

dceu bokumu yesin bu arada.

"main course'a dönüşmesi" kısmı da hani süperkahraman filmi sevmeyen birisi "tüm blockbuster'lar süperkahraman filmieee" diyebilir kısmına pek katılmıyorum. vizdondanevar.com'u açıp bakmadım ya da wiki'den 2018'de releaslenen filmler listesi'ni açıp saymadım ama çok olsa ben bayardım çünkü mcu olmayanlar bok gibi olduğundan hype'ıyla sinema salonuyla gişesiyle falanıyla filanıyla kusturacak kadar hacim kaplamıyor.

tldr stüdyolar sıçmaya başlayınca insanlar sıkılır, hyep da bi yere kadar. piyasa da boşluğu kabul etmez, süpermahramanlar bitince western gelir, noir gelir, korsan filmi gelir falan yani. "icat edilecek her şey icat edildi (kapatabiliriz bilim'i, neydi öyle icat micat kafam kazan gibi olmuş)" diyen herif gibi sıçmıyım da infinity war'u tepe noktası olarak görüyorum mcu'nun. sonraki 1-2 film hype'la daha çok gişe yapabilir ama ondan sonra düşüşe geçecek gibime geliyor. goldbeard da kına yakar işte :P

o değil de john wick 3 gelse de sağı solu dövse biraz. özledim hergeleyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mmmh iyi wot'lamışım (tu)

cgi'ı da çok gömmemek lazım bence. (süpermen'in bıyığını silmek hariç lelelel) bazı şeyleri kolaylaştırması / mümkün kılması otomatik olarak kötü yapmıyor bişeyi. sinema yine sinema, kurgusu oluyor, pacing'i oluyormuş, kadrajlaması varmış diyorlar falan, var bişeyler.

güzel uygulanabilmişse, o ne lan EFEK Mİ O, İP VAR KESİN diye sırıtıp rahatsız etmiyorsa onu da gönderin gelsin. lotr'u ilk izlediğimde OHA NOLUYOR derken şimdi gollum sağa sola zıplarken "lan animasyonda bi denyoluk var ama neyse hayırlısı" diyorum. zamanına göre rahatsız etmiyorsa diyelim kısaca.

gerçi on yılların t2'sinde bu pek olmuyor, bi bakmak lazım neresi practical effect, neresi cgi'lı falan diye. uncanny valley de olabilir (bişey gerçeğe yaklaştıkça beyin GERÇEK Mİ LAN ACABA diye algılayıp reality check atarken kusurlara odaklanıyor, tüm kusurlar çılgınca göze batıyor vs yeterince gerçekçi değilse beyin "he efek zaten. ama güzel yapmışlar la helal" deyip gerçeğe yakın öğelere odaklanıyor.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e daha az riskli bunları yapmak, izlenioda.

bide yan endüstriside çalışıo bunların
bide bunların esas hedef kitlesi bizleriz abi, lise zamanı keşke örümcek adam filmi olsa diye hayıflanıyordum çıktı işte 3211512312413 tane örümcek adam filmi.
bu heroları tanıyan bizim nesil, yani bize oynanıyor.
bi sonraki nesile daha farklı yapımlar gelicek artık yutubır filmleri falan herhalde.

ben10 filmide gelebilir


tabi şimdi düşününce, darkwingduck,alattin,sailormoon songoku olsada izleseks dafeads
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Practical effect'i neden çok matah birşey sanıyorsunuz onu anlamadım ben.

Ozamanın teknolojisi buna yetiyordu, elden o geliyordu öyle yapılıyordu. Şimdiki teknoloji bunu yapıyor. Tabi kullanacak adamlar.

CGI dediğin şey tek tuşa bastım oldu mu zannediyorsunuz ? Orada yaratıcılık, bilgi beceri yok mu zannediyorsunuz ? Kamerayı bir noktaya tuttum sahneyi çektim post production'a aldım ve hah işte oldu mu oluyor her şey ?

En basit filmde bile CGI var. Çoğunu farketmiyorsunuz bile. Amacı da o. Farketmiyorsan adam doğru bir iş yapmış demektir.

Sen günlük hayatta işini kolaylaştıran, işini daha verimli ve hızlı yapmanı sağlayan her türlü teknik alet edevatı kullan sonra git CGI'a laf et.

Sinema dediğin şey sana bir hikayeyi anlatan, onun da sadece belli bir bölümünü bir kurgu çerçevesinde anlatan birşey. Bunu yaparken practical effect yerine digital effect kullanması birşey ifade etmiyor. Practical effect hammallık yerine göre.

Sen bir filmi izlerken devamlı görsel effectine takılıyorsan, ciddi anlamda göz yoran bir CGI yoksa, orada zaten ya senaryoda sorun vardır ya da kurgu da. Sen hikayeden kopmuşsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalniz ayni seye geliyoruz: Bugun daha kolay CGI yapabiliniyor olmasi diger seyleri kisman icin elbet sebep degil fakat diger seylerin ozgun olabilmesi CGI yapmaktan daha zor.

Eskiden CGI yapamadiklari icin force'in mistigine odaklanmalari kotu birsey degil gayet de iyi birsey bu arada..

Star Wars ozelinden gideceksek illa, Episode 5'teki Yoda-Luke sahnelerini gayet kendine ozgun ve ozenle hazirlanmis/yazilmis sahnelerdi. Simdinin filmlerine bakinca bunu goremiyoruz, bunun da filmlerin basitlesmesiyle ilgisi var.

Bunu saglayan seylerden biri de sana substitute imkani saglayan CGI. Eskiden CGI yoktu, dandik senaryonun yerine koyacagi birsey yoktu simdi dandik senaryo hala devam ediyor ama CGI dolduruyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...