Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zayıflama çalışmalarım - fitness tavsiyeleri


Liebe

Öne çıkan mesajlar

paparnoz said:

reyou said:

abi latte iciyosun bazen yarisini atiyosun, eve geliyon aksam dolabi aciyon, yarim kalmis musakkayi yiyon, yaninda da 1-2 mercimek koftesi atiyon agzina.


gun oluyo, patlamis misir yapiyon ortaya, yada bira cips aciyon, kimin ne kadar yedigi belli degil.

pizza soyluyon, 2 dilim sade 1 dilim buffalo chicken yiyon, kenarlarini birakiyon.

kafayi yerim ben bunlari track etsem ahah.

o cip takilacak!


Yarım latte içtiğinde bile kalori hesabı yapabiliyorsun. Yarım içtiğini belirtiyorsun hop kalori miktarını belirtiyor. Hemen hemen tükettiğin tüm besinlerin kalori değerleri ortada.

Onun dışında patlamış mısır, bira-cips yiyen bir insan zaten ben rejim yapmak istemiyorum diyor açık açık.

Rejimin bütün olayı oto-kontrol. Yani kişi kilo vermek istemedikten sonra anca bir hapishaneye kapatıp, kapının arkasında belirli öğünler vererek zayıflatabilirsin.


rejim yapmak istemiyorum demiyor, ben spor yapiyorum diyor bence hehe.

salt rejim ile sporsuz kilo vermeye calisma mantigi adami 3 ayda stresten yok eder zaten. hayir vucuttaki kaslari egzersiz hareketleri ile gelistirmeden, ve sadece yuruyus yaparak kalp atisi ile mi vucut hayatta kalacak abi?

pasif zayiflama bu bildigin, bekliyimde kalp atsin, kan dolassin, o sirada az kaloriden dolayi gotumdeki yaglari mortgage yapip 30 senede eritsin, olme essegim olme.

benim savundugum zaten gunde 5 ogun cips bira yapmak degil, 2 haftada bir arkadaslarla kordona cikip keyfime gore bi 70 lik icip, patlamis misirdan ve patitisten tirtiklayamiyosam, ya da hafta ici annenin yaptigi muthis islak kekten yiyemiyosan, gidelim tirnaklarimizi kemirelim sinirden.

benim savundugum spor yapmiim ama fit goruneyimcilere, yoksa saglikli yasama bisi dedigimiz yok tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Ufak bir güncelleme atayım baya başlığı açtım takip edemedim gibi bir şey oldu yoğunluktan;

 

1 Şubat'tan beri inanılmaz düzenli besleniyorum, sadece 1 kez tatlı yedim eşimin ısrarına dayanamadım onda da. Onun dışında 1 kaşık bile yeme isteğim kalmadı zaten gayet güzel idare ediyorum.

27 Şubat'ta ölçüme girdim en son, 97.9 Kg ve %29.3 yağ oranım çıktı. Bir öncekinde 103.4 kg %31.3 yağ oranım çıkmıştı ve bahsettiğim gibi düzgün beslenmiyordum. Ocak ayı sonuna kadar da baya düzensiz beslenmiştim, 1 Şubat'ta evdeki tartıda yine 103 civarı çıkmıştım ( salondaki ölçümden +1 fazla çıkıyorum evde)

Şubat ayında baya iyi zayıflamışım acayip motivasyon oldu, herkes durup durup süper zayıfladın falan diyor acaiyip gaza gelmiş durumdayım. 4 kg yağ yakmışım ölçüme göre.

Bu sabah da son olarak evdeki tartıda 96.8 çıktım ( salonda muhtelemen 95.5 çıkar) . Zayıfladım diye aldığım pantalonlar bile bol gelmeye başladı, keyifler yerinde.

 

Liebe tarafından düzenlendi
imla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ek olarak, masa başında çalışırken nabzım 53'lere kadar düşmeye başladı. Normalde 70-80 altını görmemiştim bile ömrümde. İyi bir kardiyologa gittim, holter takıldı, efora girdim, eko çekildi, full tahliller yapıldı, D vitaminim biraz düşük onun dışında her şey çok iyi. Yine de artık bir diyetisyen kontrolüne mi girsem diye düşünmeye başladım bilemiyorum,  doktorum her şey yolunda gözüküyor diyor.Çok kahve içiyordum 4-5 kupa filtre kahve 1-2 türk kahvesi falan, onları komple bıraktım bence bunun biraz etkisi var gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

15 günde 3.5 kg daha gitti, 93.2 kg çıktım. Kıyafet dayanmıyor =( tam gaz spor rejim devam acayip gaza geldim bu ara. Ölüme 10 gün var ne kadar yağ yaktım merak ediyorum. Hazirandan beri total 26 kg gitmiş. 

Liebe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler, gerçekten kıyafetleri öyle görmek çok motive ediyor, 1-2 idareten tshirt ve kot aldım ama onlar da hemen bol gelmeye başladı. hadi tshirt çok problem değil de pantalon çok sıkıntı oluyor. iyice bol gelen her şeyi torbalara doldurup yolluyorum yardım kuruluşlarına, kıyafetlerden kurtulmak da çok keyifli. 

En keyifli şey insanların yorumları, herkes acayip gaza getiriyor yeni biri oldun resmen diye. Bu başlığı açtıktan sonraki yorumlar da çok faydalı oldu, böyle motive olmadan kilo veremezsin diye gelen yorumlar bu yola başlamamda baya faydalı oldu. bakalım devamı nasıl olcak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Liebe dedi ki:

pantalon

oyy ? 

dur demotivasyonal konuşma lazımsa hemen yapayım sdf: 

şimdi zayıflarsın, departmana bi yawruş gelir, zaten evlilikten de hevesini almışsın, belki de 20 senedir 75 kg atletik olmamışsın, gözün açılır kendini tutamazsın, hop zina sonra nafakalı boşanma, hanıma her ay 4k maaş üstüne fakirlik, 

bence büyük masraf var kerizlik etme vazgeç bu işten.... 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

geçen hafta ölçüm vardı, beklediğim kadar kilo veremedim ama  seçim gecesi hayvani ötesi yedim ve içtim anlatmaya utanıyorum eski halimle bile böyle manyakça bişi yaptığımı pek hatırlamıyorum haueahu ona rağmen baya iyi yine de sonuçlar;

dafb630bc837.jpg

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Nisan mayıs arası biraz ciddiyet bozuldu, 91 de kalmıştım. Motivasyon için yeni bişiler ararken aklıma if geldi, baya araştırdım ne yemeli ne içmeli nasıl olacak vs derken geçen hafta başladım. tam benlik bişeymiş bu spor saatlerine göre ayarlaysbilihorum beslenme saatlerimi ve acayip enerjik hissediyorum kendimi . 0 şeker sağlam spor güzel beslenme  87 küsüre düştüm kısa sürede. Totalde - 32 oldu 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

günlüğüme yazmaya devam edeyim sdsfds

 

haziranda 84 gördüm. sonrasında hayvan gibi iş yoğunluğu, üzerine 2 hafta tatil derken saldım yine 86ları gördüm ? döndükten sonra yemek işini düzenledim ama spor hareket falan dibe vurdu yine yoğunluktan. şu ağustosa bir kapak atsam başlıcam yine hardcore spora. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır burada konusu varken ben de sorayım.

Son zamanlarda iyi şiştim ben de, iyice ayı oldum. Şeker yok, ama ailede olduğu için risk grubundayım. Ara ara checkup yaptırıyorum, hala normal sınırlar içinde olsa da insülin direncim yükseliyor, önünü kesmek lazım yaş iyice ilerlemeden yapabiliyorken.

Göt göbek eritmece kilo vermece odaklı spor yapmak istiyorum. İş yeri vasıtasıyla spor salonu erişimim var, ama handikapı trainer yok. Eğitmen çok şart olursa bir spor salonuna da yazılabilirim. Kilo vermek için genelde ağırlık çalışma öneriliyor, ancak bel fıtığım olduğundan dolayı hiç sıcak bakmıyorum buna. 

Bel fıtığı ne kadar etkiler bu odaklı göbek eritmeyi? Ne gibi programlara yönelmek lazım?

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spor salonunda çalışıp ta belli bir ücret karşılığı senin salonuna gelecek eğitmen bulabilirsin. Bel fıtığı durumun var ise ve spor geçmişin yok ise en azından antremanın da yardımcı olmaları şart. ( Yada dışarı da başka salonda başla ) 

Bölgesel yağ eritme , kilo verme olayı yok , ama genel olarak yemek & spor dengeni iyi tutturursan kilo gider , tabi bir yerden sonra beslenme şeklinin de yaşam döngün de kalması lazım.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spor geçmişim var aslında, ama salon tecrübem yok. Önceden dağcılık, kaya tırmanışı, buz hokeyi (lisanslı lig geçmişi), snowboard ve krav maga (bunda kısmen salon çalışması yapıyorduk biraz) gibi sporlarla uğraştım. O zamanlar fit ve gençtik tabii ? Bi de o zamanlar böyle salona falan gitmeye çok ihtiyaç kalmıyordu. Ama 6-7 senedir sporda ciddi azalma var, son 2-3 senedir neredeyse tamamen koptum. Bir de fıtık yeni gelişme, korkutuyor gözümü biraz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Rewendor

Gençtik deyince 50'li yaşlara yaklaşmış olarak hissettim yaşını ?

Fıtık gibi bir durum var ve ağırlık ile çalışmalarda o ağırlığı alırken bile dikkat etmen gerekebilir. Salon için bir 10 saat  özel ders alabilirsin minimum. Durumunu belirtir ona göre program yazdırırsın hemde.

@senko

1,5 ay keto beslenme , valla bravo , süt ürünlerinde ki laktoz sıkıntı değil galiba ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnsülin direncini bana sorun. 1 yıldır şekerimi hep dengede tutuyorum. Önceden yemek yedikten sonra bi bayılıp geri ayılıyordum her seferinde. Çok incelikleri var. Bir önceki öğünü nasıl yediğin bir sonraki öğünü etkiliyor. Ne zaman yediğin önemli. Lif karbonhidrat dengesi önemli yediğin yemekte. Metabolizma hızı önemli. 

Ben uzun süre yemek yedikten sonra şekerim yükseliyor sanıyordum az yemeye çalışıyordum. Meğer düşük kalıyormuş daha fazla karbonhidrat almam gerekiyormuş. Sorun anlatıyım ben. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, senko dedi ki:

Bu insulin direnci bende de artti yasla birlikte sanirim.

Aynen, yaşla ufak ufak artıyor, metabolizmanın tolere etme şansı da düşüyor gözlemlediğim kadarıyla.

1 saat önce, Narstil dedi ki:

Gençtik deyince 50'li yaşlara yaklaşmış olarak hissettim yaşını ?

Ruhani olarak 50 oldum da bedenen de 35'i devirdik ?

23 dakika önce, Mal dedi ki:

İnsülin direncini bana sorun. 1 yıldır şekerimi hep dengede tutuyorum. Önceden yemek yedikten sonra bi bayılıp geri ayılıyordum her seferinde.

Bu bende öğlenleri oluyor zaman zaman. Sabah-akşam sıkıntı yok da, bazı günler bi şey olmazken bazı günler işyerinde öğle yemeğinden sonra resmen uyuklar duruma geçmemek için 2 saat falan ağır cebelleşiyorum kendimle. Toplantı falan yoksa yüzü müzü yıkayıp durarak, kalkıp bi tur atarak bi nebze de, toplantı varsa problem büyük.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Narstil dedi ki:

 

@senko

1,5 ay keto beslenme , valla bravo , süt ürünlerinde ki laktoz sıkıntı değil galiba ?

Sut urunlerinde problem yok ya, sadece gece yatmadan once cikolatali sut fln icersem sabahina agri yapiyor. Onun disinda gomuyorum yumurta peynir sut. Almanya da 5434 cesit peynir var zaten, her hafta birkac cesit alip deniom.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 dakika önce, Rewendor dedi ki:

Bu bende öğlenleri oluyor zaman zaman. Sabah-akşam sıkıntı yok da, bazı günler bi şey olmazken bazı günler işyerinde öğle yemeğinden sonra resmen uyuklar duruma geçmemek için 2 saat falan ağır cebelleşiyorum kendimle. Toplantı falan yoksa yüzü müzü yıkayıp durarak, kalkıp bi tur atarak bi nebze de, toplantı varsa problem büyük.

En önemli kural işte. Yemek yedikten sonra yediğin öğün çok hafif değilse oturma. Yapacak hiçmi bişeyin bi işin yürüyeceğin bi yol yok. Ayakta dur. Yedikten sonra ne kadar enerjiye ihtitacın olcaksa o kadar ye. Masabaşı işte oturcaksan sadece salata bile yiyebilirsin. Ama sadece salata gibi karbonhidratsız bişey yiyeceksen vucudunda önceki öğünden kalmış halihazırda kullanıma hazır enerji bulunmalıki o yediğin hafif şeyi işleyebilsin. Enerjisi olmayan metabolizmaya sırf lifli veya enerjisiz yiyecek verirsen gene bayılır gidersin hipoglisemi yüzünden. Vucut yemeği işleyebilmek için uyku moduna girerek parasempatik sisteme devreye almaya çalışır. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...