Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyuna gelenler birliği...


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Evde pineklediğim bu hafta sonunda kendimi istemsizce geçmişe giderken buldum. Bilmem belki bu soğuk yağmurlu kış gününde Ultima Online ile ilgili bir başlığı görüp tozlu sayfaları karıştırmaktan olabilir. Nostaljinin etkisiyle 2000'li yıllara gittim. UltimaTR, Pepelek, Sanane, Avaturk işte bildiğiniz gibi Paticik derken Archive.org üzerinden farklı adreslere gittim. Türkiye'de "online gaming community" kavramı ne kadar güzel başlamıştı. Kısıtlı imkanlara rağmen sunuculardaki yüzlerce oyuncu forum sayfalarına yazılan binlerce gerçek mesaj, nedense içim burkuldu...

2004 yılında Hürriyet'te Paticik'i de konu alan bir haberi eskiye ait birkaç linkle paylaşmak istiyorum, 20 yıla yakın süredir Pati'nin yapımı devam ediyor tabii ki de :)

Oyuna gelenler birliği

Bilgisayarı olan pek çok kişinin en büyük zevklerinden biri de bilgisayar oyunları. Genelde tek başına oynanan bilgisayar oyunlarına ek olarak İnternet üzerindeki diğer kullanıcılarla oynanabilen oyunlar da var.
Hatta bazı oyunlar sadece İnternet üzerinde çok sayıda kişinin katılımı ile oynanabiliyor. Çok sayıda kişinin İnternet üzerinde aynı oyunda buluşmalarına hizmet eden ana bilgisayarlara oyun sunucusu deniyor. Oyun sunucusu, üzerinde kurulu bulunan oyuna kişilerin uzaktaki bilgisayarlarından bağlanarak aynı ortamdaymışçasına rahat bir şekilde birlikte oynayabilmelerini sağlıyor.

AVATURK

Koç ve Çolakoğlu gruplarının bir faaliyeti olan AVATURK, ücretli ve ücretsiz üyelik modelleri sunuyor. Quake II, Battlefield 1942, Battlefield: Vietnam, Natural Selection, UT2004, Enemy Territory oyunları ücretsiz sunucular üzerinde bulunuyor. Premium abonelerin hizmetindeki sunucularda ise şu oyunlar yer alıyor: Counter-Strike, Call of Duty, Jedi Academy, Quake 3: Arena, Jedi Knight 2, Unreal Tournament 2003, Halo, Enemy Territory, America’s Army.

Dünyanın dört bir bucağından çok sayıda kişinin katıldığı ve çeşitli rolleri oynama fırsatı bulduğu oyunlar (MMORPG ya da MMO olarak kısaltılan Multiplayer Online Roleplaying Games) kategorisinde de pek çok oyun barındıran AVATURK sunucularında Anarch Online, Asherorn’s Call, Dark Age of Camelot, Eve Online, Everquest, Shadowbane ve Star Wars Galaxies oyunları oynanabiliyor. Avaturk.com sitesinde ayrıca çeşitli aksesuar, oyun, kitap gibi oyunculara özel malzeme satış reyonları da bulunuyor.

Paticik

Yazımızı yayına hazırladığımız günlerde site yeniden yapım aşamasında idi. Ancak ana sayfasından yayında olan diğer sitelerine bağlantılar bulunuyor. UltimaTR, Anarchy Online, Dark Age of Camelot, Dragon Court, Eve Online Never Winter Nights, Shadowbane, Star Wars Galaxies, War Craft oyun sitelerine erişim için paticik.com sitesine uğrayabilirsiniz.


MIx

Hala popülerliğini koruyan Counter Strike için 2 sunucusu bulunan Mix’te ayrıca Jedi Academy, HLTV Proxy, Neverwiter Nights ve Team Fortress Calssic oyun sunucuları hizmet veriyor. Sitenin sunduğu imkanlardan daha fazla yararlanabilmek için ücretsiz olarak üye olmak gerekiyor. mix.gen.tr

Oynasana

Sitede oyunlar ile ilgili haberler, incelemeler, makaleler, rehber, izlenim ve donanım sayfaları yer alıyor. Oynasana.com sitesinin Oyun Sunucuları sayfasında gerek kendi sunucuları gerekse diğer sitelerin oyun sunucularının listesi bulunuyor.

Anet

Habergrubu sunucuları da bulunan Anet’in oyun sunucuları üzerinde Counter Strike, Half Life, Diablo 2, Quake 2 ve 3, Star Craft, Unreal Tournament ve TetriNet oyunları yer alıyor. Java ve Flash oyunları da eğlenmek isteyenler için farklı alternatifler olabilir. oyun.anet.net.tr




http://www.hurriyet.com.tr/gundem/oyuna-gelenler-birligi-221732
https://web.archive.org/web/20040612163032/http://www.avaturk.com:80/avaturk/
https://web.archive.org/web/20040815065705/http://www.avaturk.net:80/forum/index.php
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de geçen yıl böyle aklıma esti de bir baktım oynasana arşivlerine, sanane zamanlarındaki forumlar kalmış mı diye de, baktıkça hatırladım nasıl pislik bir yönetimi ve mod kadrosu vardı. o kadar leş bir site yönetimi de çok şükür görmedim bir daha. keşke türkiye'de daha düzgün bir ekiple başlanabilseydi uo ve diğer fps'lere filan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben trgamer oyun incelemelerini çok severdim. amatör birilerine yaptırırlardı incelemeyi, okurken o oyunun çıkmasıyla ilgili duyduğu heyecanı coşkuyu çok iyi hissederdin. baya ayrıntılı yapılırdı incelemeler. senaryosu bile anlatılırdı oyunun. temel özellikleri guide şeklinde verilirdi felan aynı incelemede. sonra o inceleme altına yazılan yorumlar, mini forumu felan oyunu iki at zevkli yapardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her archive.org linkinden ulaşılamıyor incelemeler dizininin hepsine. şu link iyi dizinde her harfe ulaşabiliyorsun bu link ile

https://web.archive.org/web/20080701045420/http://www.trgamer.com:80/yazilar.asp?tid=7&hg=A

bazı incelemelerin bazı sayfaları olmayabiliyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

forum kulturu bitmedi ya, deli stalker var patide. ben üç beş birşey yazınca hiç bilmediğim tanımadığım insanlardan mesajlar geliyor

o kadar korkuttunuzki milleti okuduu halde "aman sıçratmıyım" diye yazmaya korkan insanlar var


onlar da o kadar tirsmasinlar yahu, surada gomulsen ne gomulmesen ne yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...