Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

El İşinden Vergi Konusu


yekeyeke

Öne çıkan mesajlar

Aramaya inandım ama bulamadım. Konu yeri farklıysa taşıyabiliriz, yasaksa kitleyebiliriz.


Şimdi benim teyzem evde bir şeyler üretiyor ve bunu satmak istiyor, ama bir yandan emekli ve bankada biraz parası var. Bu yaptığı satıştan gelecek gelirin vergilendirmesi ile ilgili kafada soru işaretleri var. Çok pimpirikli olduğu için de herhangi bir yerde satmıyor. Evde sürekli üretiyor ama kendi yapıyor kendi bakıyor.

Instagramda falan bir sürü satış yapan yer var, hepsi vergi veriyor mu bunların? Vermiyorsa ilkinde yakalanırsa uyarı alır ama ikincide cezası vardır gibi bişi mi yapıyorlar? Bu gibi durumların vergisi konusunda bir şeyler bilen var mıdır? Şu kadar tl gelire kadar vergi yoktur ya da sattığı ilk şeyde bile şu kadar vergi vermek zorunda veya vergi verecekse de nasıl verecek, nereye kayıt olması lazım, durumunu mu yazması lazım vs vs. Bu işleri bilen birileri vardır umarım. 8-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkede vergi veren bulmak zor zaten.

Evde çalışanları destekleyen bazı düzenlemeler var, hatta şu an mecliste bir teklif var bununla ilgili.
Esasen bunlar sabit vergileri ödemeden ve gelir vergisi ödemeden esnaflık yapmanı sağlıyor.
Fakat KDV'den muaf olmazsın. Yine KDV'si ödeyecek. Üstüne emin değilim ama SGK primi de ödemesi gerekecek. Ancak emekli değilse bir anlamı olabilir.

Esnaf muafiyet belgesi sanırım adı.
Normalde esnaflık öyle tabela as kadar kolay değil tabii. Esnaf odası üyeliği parayla. Hiç gelir elde etmesen bile yılda 16 defa stopajını ödersin. Ayrıca mali müşavirle çalışman gerekir. Ona da para vereceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Muş, "Kanun teklifi içinde ev hanımlarının endüstriyel olmayacak şekilde kendi imkanlarıyla evlerinde yapıp üretecekleri ürünlerin internet veya elektronik ortamlar üzerinden satışından kaynaklanacak gelirlerin, 1 yıllık asgari brüt ücreti geçmeyecek tutarlarını vergiden istisna olmasını teklif ediyoruz. 2019 rakamları için söylersek 30 bin liraya kadar olan satışlarının vergiden istisna olmasını teklif ediyoruz." diye konuştu." said:




haberde çıkmıştı böyle bi düzenleme gelecekmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Radara takılmaları lazım abi, radara takılmıyolarsa bide seçim dönemi falansa kimsenin mikinde olmaz.

Şöyle kabaca yıllık 100k₺ altında bi para girişi varsa hesabına radara girmez bence.

Onun dışında evet kol gibi vergi ödersiniz abi, önce kdv sonra kurumlar sonra arada stopaj falan derken HOÇAM BİZ RTE YE ÇALIŞIYOZ durumu olabilir.
heh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...