Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Division 2


Gangren

Öne çıkan mesajlar

Ben boş bulduğum her fırsatta oynuyom. Bayağı beğendim.

AI süper ve düşman cinsine göre davranışları değişiyor. Normal askerler etrafınızı çevirmek için her şeyi yapıyor. Sniper uzun mesafede kalıyor. Chargerlar ve tanklar faceroll geliyor. Her düşman elindeki skillleri en verimli şekilde kullanmaya kasıyor falan filan. Bazen düşmanın donup kalması veya gereksiz bir merdivene çıkması gibi aptallıklar olsa da oyunun genelinde çok zevkli ve mücadele dolu pve contenti var diyebilirim.

Factionlardaki düşman classları birbirinden bayağı farklı. Kimle savaştığınıza göre düşman cinsi ve nelere dikkat etmek gerektiği değişiyor. Ortada bir konu var. Ama konu bütün factionların birbirine neden girdiğine bahane olmaktan çok öte bir şey vaad etmiyor. Bir iki kişi dışında karakterler silik ve oyunun farklı sistemlerini tanıtma harici pek fonksiyona sahip değiller.

Buna karşın open world dünya süper. Görevlerin büyük bir kısmı washington'ın ünlü landmarkları ve müzelerinde geçiyor. Görev sırasında müzelerdeki metinleri okuduğum çok oldu. Dünya canlı ve özellikle end game'e yaklaşırken factionlar düzenli olarak birbiriyle çarpışmaya başlıyor. Hatta mevcut çatışmanın ortasında dost ve düşman erzak konvoyları da katılıp iyice halay ekibi oluşturuyorlar. Oyuna hiçbir amaçla girmesem bile haritadaki tonla kontrol noktası ve değişik aktiviteler bol bol çatışma neşesi yaratmaya yetiyor. Bunun dışında haritada gizli görevler, collectablelar, faction chest key'leri ve gizli loot odaları vs. bolca mevcut. Sağdan soldan toplanan lootlardan vanity itemlar falan da düşüyor. Kıyafet için para bayılmak falan gerekmiyor yani.

Yeni dark zone bayağı iyi olmuş. 3 dz bölgesinden 2sinde mutlaka item normalization var. Kimse end game silahıyla gelip grup temizleyemiyor yani. Bunun dışında dz haritasındaki lootların çok büyük bir kısmı için extraction gerekmiyor. Ölünce bu itemları kaybetmiyorsunuz. Yine de extract etmek gereken itemlar için helikopter beklemenin gerginliği oyunun başka hiçbir yerinde olmayan bir tat. 

Bayağı övmüşüm oyunu. Ama bayağı beğendim cidden.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son dönemde gördüğüm, parasını sonuna kadar hakeden, en "full paket" oyun.

Living World dedikleri gibi hakikaten yaşıyor. Bir göreve başlamadan bıraktığın haliyle, görev sonrasında karşılaştığın tamamen farklı oluyor.

Gunplay inanılmaz iyi.
Atmosfer NYC'den sonra alışması zaman alıyor ama bence DC atmosferi çok daha net hissettiriyor.
Release'de neredeyse hiç teknik sorun yaşanmadı.

Ufak tefek sorunlar var ama ilk oyun ile kıyaslandığında exploit tarzı birşey görmedim.

Bunun daha WT5'i var, raid gelecek, DLC'ler gelecek.

Eğer Season Pass sadece early access vermeseydi hemen alırdım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de lvl 12'ye geldim, oyun cidden olmuş. Resmen dolu dolu heryer. Daha ilk bölgeden çıkamadım bitireceğim görevleri diye. Herşey kovaladığın görev anlamlı olmuş. Topladığın sular, yaptığın görevler, kurtardığın adamlar falan hep bir yere bağlanıyor, progresine yardımcı oluyor. Boş değil yani yaptığın şeyler. O yüzden encounter'lara direkt koşuyorsun ne olursa olsun. Oyun loot'a doyduruyor bunları yaparken. 

Herşeyiyle iyi gidiyor şuan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 olabildim vakitsizlikten ama su gibi aktı. 

Gunplay güzel. Bullet sponge olayı kötü hissettirmiyor. Heavy armor düşmanların gerek mermilere tepkisi gerekse üzerindeki zırhın kademe kademe kırılışını görmemiz sponge olayını çözmüş gibi.

Harita cıvıl cıvıl. Ana göreve giderken bir ton yapılacak event ortaya çıkıyor. Tamam, bunlar bir süre sonra tekrar biniyor ama gunplay iyi olunca ve zorluk dengesi de tadında olunca sıkmadan oynatıyor. Silah çeşitliliği de gayet güzel. Aynı sınıf silahların bile kullanım hisleri baya farkettiriyor. Loot da gayet bol olunca gördüğünüz her yere dalıyorsunuz.

Ana görevler zaten çok iyi. Bu sefer side missionları da özenmişler. Bölüm tasarımları falan çok başarılı. 

Odisey ile iyi yola giren Ubi, bu oyunla da pozitif yönde ilerlemesine devam etmiş. Bir looter shooter nasıl olmalıysa yapmış adamlar baya.

pattisliborek tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi düzeltilmesi gereken, keşke şöyle olsaydı ya da şunu getirseler dediğim bir şey arıyorum. bulamadım lan resmen ? her şeyi olmuş yani.

- Her pc de olan belirli aralıklarla 0.5 sn lik takılma giderilebilir. microshutter diye arattım bir sürü konu çıktı reddit div 2 konusunda. Birde arasa sıra crash yiyorsun çok çok nadiren. o kalksa güzel olur.

Başka bir şey bulamadım. Ayrıca oyun çıkalı baya oldu hiç yama gelmedi.

son olarak yine Antheme giydirmek istiyorum. Batarsın ilşallah bioware

stormeagle tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düzeltilecek şeyler var tabiki:

- Hiçbir skill modu kullanamıyorsun şu anda, abartı Skill Power istiyor.

- Crafting ve weapon modlar meeeeeh. Weapon modların bonus verirken, başka bir stat değerini aşağı çekmesi kötü olmuş.

- Alert Tier 3-4 olayını düzelttiler ama malı götüren götürdü kabak bize patladı ?

- Bazı OP buildler var (bknz: One-shot sniper) balance doğal olarak oturmamış durumda

- Recalibration baya beter olmuş Division 1'e göre. Hem çok daha pahalı, hem de recalibrate etmek item için, istediğin perk'i içeren aynı tip bir item daha bulmak zorundasın. (Mesela üzerinde Badger Turf brand Bag var ama Hard Hitting perki yok. Başka bir Hard Hitting bag bulacaksın)

Falan filan, birkaç tane de bug var özellikle merdivenlerde takılmaca, vs.

Bu sorunları gidermeden World Tier 5'i getirmeyeceklerini açıkladılar, henüz tarih bilinmiyor.
İnsanlar sürüncemede kaldı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...

ya ben oyunun mekanlarını ve atmosferini hiç tutmamıştım betada, hatta ikinci betaya çağırdıklarında bile girmedim tekrar. şimdi de hiç canım çekmiyor o sarmaşıklı cangıl gibi washington'u hatırladıkça. karlar altında zombimsi newyork neredeee, ekvatoral dc nerede.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bende atmosfere vs takıldım o ayrı da, ilkinin yetolukları kalmadıysa oynanabilir diye düşündüm işte. Gameplay iyidi çünkü oyunun. NY ambiansı mıhteşemdi hakkaten ? Kerman Coffee de bi Americano içerdik asasdasdaa..

Yoksa gidip sonuncu Assasin Creed e gömecem son paramı. Her türlü ubi kazanıyo.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buna da 300 saatmi gömdün @Gangren.

Ya ilk oyunda DZ de ağız tadıyla oynayamadık işte zamanında. DivTech farm yaptık saatlerce PvP ye fazla bulaşmadan. PVE contenti tam anlamıyla oyuna geldiğinde millet baymıştı. Ben yalnız farm vs yapıyordum. 

Bu saatte Twitch te 166 izleyicisi var D2 nin ? Bence patato olmuş artık oyun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun bence oldukça iyi, özellikle gunplay süper.

Raid'i getirdiklerinde farklı bir kafaya girdiler ve matchmaking koymadılar. Oyundaki en iyi AR ve birkaç yeni armor seti de raid loot yaptılar. O patch benim için oyunu bitirdi.

Ara ara girip bakıyorum ama eski oyuncu sayısı yok artık ne yazık ki. Loot 2.0 gelecekti, o geldikten sonra tekrar dönerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

oyun hiç fena değil ya, betadan hatırladığımdan iyi. dx12 de çökmüyor neyse ki artık, gördüğüm en iyi optimize edilmiş oyun olabilir. bu kadar güzel grafiklere bu kadar yüksek fps aldığımı hatırlamıyorum.

bir de kimse söylemiyor, gunner spec gelmiş ve MINIGUN kullanıyormuş ahah. sırf onu görünce bile havalara uçtum lol. başlıbaşına o kafi bana.

@DavidMills isterseniz charlarınızı açın iki gün içinde çünkü yılbaşı hediye giysi chestleri var, süreleri geçmek üzere. fyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...