Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Division 2


Gangren

Öne çıkan mesajlar

abi amaç bir wow yaratmak falan değil ki 15 sene sömüreyim oynatayım bilmem ne. Nasıl ubisoft'un farcry_generator.exe si var ise, her yıl çalıştırdığı.. bu da onun gibi bir şey. abartı bütçe harcamadan 1 - 1.5 yıl götürecek bir oyun yapalım yeter mantığı ile yaklaşılıyor. normal yani..

Şu oyunların hepsi 100tl olsa kimse laf etmez zaten. hepsini alır sıkılana kadar oynar kenara atarsın. Bizdeki fiyatlar 350-400tl olduğu için her şey kötü geliyor doğal olarak. hele usa da yaşayıp 40$'a oyun aldığın zaman, her oyun mükemmel geliyordur zaten sana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stormeagle said:

şuan sorunum motion blur kapanmıyor mu oyunda? ben kusuyorum açık oynayınca.


aaa publisher'lar colorblind modudur, close caption subtitle'dır, fov slider'dır, baya ayar koyuyor gözü-kulağı-beyni rahatsız olan insanlar için. motion blur de fov ayarları gibi simulation sickness'a neden olabiliyormuş. o yüzden kapatılabilir olur diye düşünüyorum.

bildiğim kadarıyla ubi de iyi o konuda baya bu arada (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

delta 3 disconnect çok feci, dungeonı bitirmek üzereyken herkesi hoop attı, saymamış gibi en başa yolladı, şaka gibi. dağıldı gitti grup hoop 20dk çöpe. release öncesi çözmeleri lazım.

2 tane main mission yaptım sıkıntısız ama açık dünyadaki yan aktivitelerde bana da oldu 2-3 defa. şansıma ana görevde denk gelmedi. çözerler diye düşünüyorum herhalde.

bu arada optimizasyon ubisoft'tan beklemeyeceğiniz derecede iyi. odyssey'de ayarları kısıp 60 fps'i zor gördüğüm 1060'la burada high'de akıyorum hiç fps drop yemeden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Performans kötü de ayarları biraz kısınca görüntü kalitesinde kayda değer bir kayıp olmadan daha iyi performans alınabiliyor. Optimizasyon fena değil.

Depth of Field'ı falan kapatın. Motion Blur var mıydı ayarlarda hatırlamıyorum ama onu da kapatın. Ayar menüsü baya derin. Fog Effect'i de cinematic'e çekmek anlamsız gibi high yeterli. Shadowlar, reflectionlar gene usual suspects ekstra performans için.

2 saatte bir disconnect bayık. Ses sorunu hiç yaşamadım ben Windows'un ses kartı driverlarıyla.

New York'un karlı dar sokaklarından sonra özellikle starter zone hiç güzel değil de 2.zone ve DZ'nin içi falan daha güzel. Açık alanlarda skybox ve bina textureleri çok kötü duruyor da gözünüz onlara kaymazsa diğer detaylar aslında iyi.

AI'ın daha aktif şekilde flanklemeye çalışması güzel olmuş. TTK'nın düşürülmesi ve bullet spongeluğun kalkması da iyi. Grenade ve medpackleri daha efektif kullanmayı gerektiriyor drone vs. yoksa solo oynarken. Heavy'lerin weak pointi kemerlerinde mesela, önden direk oraya ateş edilebilmesi hoş. DZ'de normal landmarklar gene rahat sololanıyor da hard landmarklar ve kalabalık patroller mavi-yeşil gear'la yanınızda 2.kişi varsa çok daha rahat. Roaming boss var mı bilmiyorum, denk gelmedim.

Weapon mod sistemini beğendim. Perklerden ve Projectlerden weapon modlarını sadece uygun silahlara(ilk oyunda her mod her silaha giriyordu aşağı yukarı) takılabiliyor olması hoş ve gerçekçi olmuş. Gidip AK tarzı silahlara barrel mod'u yapamıyorsunuz mesela ve sadece 7.62 mag modlarını kabul ediyor vs.

Her zamanki gibi böyle dünyanın en iyi oyunu falan değil ama eğlendirir. Content eksiği yok pek. DZ'de rogue olup objective run daha yapmadım da bugün yarın ona da bir grupla bakacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim zaten cidden beynimin anlayamadığı 2 şey var günümüz oyunlarında;

1) Bahsettiğim gibi neden "motion blur" kapatma ayarı olmaz. Bazı oyunlarda olmuyor ve bunu kapatmayan insan ben tanımıyorum çevremde. Neredeyse hepsi kapatıyor.

2) En anlayamadığım şey ise, yine çoğu oyunda olmayan "ingame fps" ayarı neden olmaz? Yani neden mesela? Hadi benchmark modu koymuyorlar çoğu oyuna onu anlayabiliyorum ama oyun içinde fps nin kaç olduğunu anlamak için illa 3.part uygulama mı kullanmam lazım. Neyse ki division koymuş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yazayım. 30-40 dk. da bir disconnect yemem dışında (sizde de oldu mu acaba?) genel hatlarıyla iyi geldi gördüğüm kadarıyla. Diğer arkadaşların yazdıklarına karşı oyuna girince ilk yaptığım şeylerden biri ayrıntılara bakmak. İlk oyundaki gibi lastikler patlıyor.Cam çerçeve ne varsa kırıp indirebiliyorsun. Ben öyle kırılmayan vazoya filan rastlamadım. Apartmanlarda gördüğüm yangın tüplerine ateş ettiğimde bile merminin girdiği yere göre tepki veriyor ya hava kaçırarak sağa sola gidiyor ya da patlıyor. Overheat olan minigun namlusunun kızarması ve sıcaklık efekti blurlanma vs hepsi var.
Oyunda bir I'm Legen havası bende hissettim. Keşke köpeğimiz olsa (:D

Oyun yavaşlamış doğru ama ama karşılığında 1 adama 1 şarjör mermi de boşaltmıyorsun artık gördüğüm kadarıyla daha hızlı ölüyorlar (Sarı Boss kılıklılar hariç)

Diablo kafası bakacaksınız bu oyuna bence. Gir aynı yerleri tekrar tekrar oyna. Loot topla işte.

Extra olarak Clan gelmesi bence iyi olmuş.
Birde tam anlamadım ama bu settlementler sanırım biz ele geçiriyoruz ama düşman geri alabiliyor gibi bir bölge hakimiyet mekaniği gibi bir şeyden bahsediyorlar. Bu da güzel olabilir.

DZ ye henüz girmedim tecrübe edince yorum yaparım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...