Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vefat, yeni ev, öyle işte


Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Nereden başlasam bilemedim.

Yaş ilerlemesine rağmen inatla tek başına Çanakkale'de deniz kenarında 2 katlı evde tek başına yaşayan bir babam var. Ne zamandır sağlığı için endişeleniyorduk, ama ne ben ne ablam ne annem ne ettiysek (başka faktörlerde var işin içinde tabi) ikna edemedik.

Salı günü dersteyken ablam 3 defa arayınca kötü haber olduğunu anladım.
P.tesi gece vefat etmiş. Salı öğrendik, ablam gitti, ankara'ya getirdi. Çarşamba hacı-hoca takımıyla konuşma, ben gittim yıkadım, perşembe günü gömdük.

Yılbaşından sonra çeşitli legal işler (veraset intikalı vs.), Çanakkale'deki evin boşaltılması gibi işlerle ilgileneceğim.

Şu an kısa kestiğime bakmayın son 5 günde nasıl katil olmadım bilmiyorum, yarın öbür-gün gücüm olursa anlatırım.

Üstüne üstlük bütün bu olayların üstüne ailecek herkesin kendi başına yaşama vakti geldi diye bir karar verdik. En geç bir aya eve çıkıyorum, bunca sene hep bize ait evde yaşadığımda nelere dikkat etmeli şu-bu dan habersizim. Var mı tavsiyeniz?

Hani fena kazanmıyorum da, düzenli işte de çalışmıyorum, kira o kadar mantıksız geliyor ki.

İçimi dökeyim dedim. Aman ha şunu unutmuşsundur dediğiniz cenaze sonrası işlem varsa, ilk defa kiracı olmakla ilgili tavsiyeniz varsa, sakınmayın.

Ve unutmadan, huzur içinde yat baba


ps: türkiye'de niye kremasyon yok? x yok y yok? bilemiyorum
ps2: hacı-hoca takımına bir daha işim umarım düşmez
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başın sağolsun.

İlk olarak ev arkadaşıyla çıkmayı düşünebilirsin belki, hem ekonomik olarak rahatlatır, hem tek başına evde insan bayağı depresifleşebiliyor uzun vadede, hem de koşturmaca falan bölüşülür. Yanlız yaşamaya da kademeli bir geçiş olur.

Tabii düzgün ev arkadaşı bulana kadar da bi sıkıntılı süreç olabilir, şans işi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başınız sağolsun.

türkiye'de cenaze işleri tam rezillik ya. benimki asansörsüz 5 katlı apartman dairesinin (tabi ki) 5. katında oturuyordu. kalp krizi geçirdi bi sabah, koştuk gittik falan. ambulans gelmiş, 3 kişi sırayla cpr yapıyor. adamların günahını almicam hiç, literally burnundan ter tamlıyordu hepsinin. ama biraz HAYIR AZ UĞRAŞTINIZ SİZİN YÜZÜNÜZDEN diye üzerlerine yürünebilecek bi meslek yaptıklarının farkında olduğum için, bi yerden sonra çaktırmadan bakışıp "tamam abi birer tur daha" deyip gg olduktan sonra da beyhude yere uzattıklarını tahmin ediyorum. neyse.

belediyeyi aradık cenaze aracı gönderdiler. bildiğin random bi battaniyenin üstüne koyup karga tulumba biz indirdik aşağı. apartmandan gören duyan herkes yardım etti falan tamam da, lan zaten babam ölmüş, şu iş için profesyonel bi ekibiniz yok mu. yok tabi ki kime ne anlatıyosun.

kabre girip "en büyük erkek evladı" olarak "uzat abi ucunu" diye ucundan tutup aşağı koymak falan zaten kimin aklına gelmiş bi gelenekse fail ötesi. zorla travma yaşatıcaksınız illa fgdsjh

hani cenaze namazından sonra tabutu taşıdın, mezarına toprak attın falan bunlar closure veren şeyler de şu "apartmandan indirme" ve "uzat abi ayağından" kısmına nefretim bitmicek sanırım.

hacı hoca saçmalıklarıyla ben ilgilenmedim, kafanı toplayınca anlat da beraber sövelim. başınız sağolsun tekrar, sabır dilerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başın sağolsun.

9-10 cenaze taşıdım şimdiye kadar, 3 tanesinde falandı galiba çanta gibi bir şey getirdiler ona koyup taşımak kolaydı ama çoğunda tabutu eve getirip, merdiven ile indirme olayı olduğundan canımız çıktı. Asansörler almadığı için yapacak bir şey yok.

Ben şeye şaşırdım ama ikinizinde yazdıklarında, ölüm sonrası işlerde ben şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşayan kişi görmedim. Aksine bence sistemin en iyi çalıştığı şeylerden biri ki özellikle böyle yaptıklarını düşünüyoruz. Ölümden sonra insanlar bayağı çaresiz ve ne yapacağını bilmez halde kaldığında orada o kadar çok destek veriyorlar ki takdir topluyorlar ve bunları hiçbir karşılık almadan yapıyorlar.

Ki dedemin ve babamın kalpten giden arkadaşının cenazesini araçla memleketlere gönderdik. Ne bir gram zorluk çıktı, ne de maddi bir şeyler istediler. Ki dedemi köye çomar köy derneği adı altında ( bizim akrabaların işlettiği sirk) biz göndereceğiz diye şov yaptı, ayarlanan otobüsle kendileri de köye bedavaya gitme fırsatı yakaladılar toplandılar akbabalar. O otobüsün giderlerini bile belediye karşıladı.

Hacı hoca takımıyla da hiç sıkıntı yaşamadık ama özellikle bizim evin buralardaki cenazelerde annemin deli bir arkadaşı var camiden çıkmayan onu arıyoruz, hep o ayarlıyor hocaları belki ondandır kajsdhf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca düzenli ve garanti uzunca bir süre daha sabit şekilde kalacak bir işin yoksa bu devirde eve çıkmak biraz saçma. ev arkadaşı vs. ancak ki ben kendi evime çıktığımda üniversitede o zaman bile tek kalmıştım 1+1'de. çok çok güvenilir adamlar bile ev arkadaşlığında bayağı sıkıntı tiplere dönüşebiliyor.

giderleri kısmak için zaten en mantıklısı da 1+1. ben şekil semtte kalayım, güzel şekilde takılayım derdin yoksa benim çok arkadaşım var Little Middle East Residance'larda aylık 700-750TL'ye kalan.

Ama şöyle diyeyim bir tanesinin bir komşusu escort, diğer tarafında 1+1'de tahminen minimum 5-6 kişi kaldığını düşündüğümüz suriyeli bir aileydi. bunları göze alırım diyorsan hesaplı yaşayabilirsin.

1+1'de ısınma problem değil, bir tane ufo ile evi çok rahat götürürsün ki ben evde olduğumda kombiyi full minimumda açık tutup temiz temiz ısıtırdım evi izmit soğuğunda. çok fazla alet sokamayacağın için elektrik fazla da gelmez. su zaten yok.

onun dışındakiler şuan mantıklı değil düzgün işin yoksa.

nitekim en kötü evin ahır versiyon harici bir şekilde yaşanabilecek hale getirilmesi için en az bi 10K TL falan harcamanda gerekiyor. En az o da. Ki artık daha pahalı bile olabilir.

Aile kal sıkıntı yoksa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Ben şeye şaşırdım ama ikinizinde yazdıklarında, ölüm sonrası işlerde ben şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşayan kişi görmedim. Aksine bence sistemin en iyi çalıştığı şeylerden biri ki özellikle böyle yaptıklarını düşünüyoruz. Ölümden sonra insanlar bayağı çaresiz ve ne yapacağını bilmez halde kaldığında orada o kadar çok destek veriyorlar ki takdir topluyorlar ve bunları hiçbir karşılık almadan yapıyorlar.


ya öyle düğün dernek gibi her boka bahşiş istenen bi ortamla tabi ki karşılaşmadım :D sadece o cenazeyi apartmandan indirme için hiçbi hizmet vs bişey yok. mimari diye bişey zaten olmadığından öyle yük indirir gibi sağa sola çarpa çarpa indiriyosun :P 1-2 saat önce yakınını kaybetmiş insanların uğraşacağı bişey olmamalı yani bu.

o "mezara koyma" olayı için de yabancı filmlerdeki otomatik indiren zıbıdan olsa olmuyor mu? ya da kaydırak. niye yakınlarından birisi inip "uzat abi" diyor ya fghsjd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onlar yok abi, ama özellikle evden indirme mevzusunda birileri şart ya... cenaze aracıyla tek kişi gönderiyorlar o da %95 ihtimalle falan araca yüklenme haricinde hiç karışmıyor.

Daha 2 hafta önce apartmandan bir teyze indirdik yani allah affetsin saffet teyzeydi işte, biraz topluydu. 8 adam döndüre döndüre zor indirdik 4. kattan olmasına rağmen. Araca koyarken bile ellemedi sadece şöyle "yapıyoruz" diye talimat verdi.

Mezarlık kısmı da gelenek gibi bir şey galiba, hep birileri giriyor içine yerleştiriyor. Saçma sapan bir olay cidden...

Şu taşıma için çanta mevzusunu yapsalar hiçbir şey kaybetmezler. Bazıları getiriyor ama işte...

Hastanelerde var mesela. Babaannem hastanede vefat etmişti direkt ona koyup taşıyorlardı. Hatta sonradan lazım olur diye onu da bizimle göndermişti. Özel hastaneydi gerçi yapsınlar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşim başın sagolsun tekrar.

Ne diyeceğimi bilmiyorum cidden. Kendini bir miktar toparlamis olmana sevindim en azindan sesin biraz oyle cikiyordu.
Belki de su koşuşturma bitene kadar sakin kalmaya calisiyorsun icine atiyorsun.

Ne zaman konusmaya ihtiyacin olursa, bir seye ihtiyacin olursa haberdar et. Istanbula geldiğinde veya canakkaleye geçtiğinde ister burayi durt ister cepten ara elimden gelen ne olursa yaparim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...