Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapımcılar vs Sinemacılar


mokoko

Öne çıkan mesajlar

Kamera başında dayı yoktur zaten. Bi sıkıntı çıkarsa incelemek üzere kaydediyordur varsa kamera, kimse ses etmedikten sonra açıp izleyen bile olacağını sanmıyorum.

Belki bi de 1-2 defa korsan için filmi çeken var mı diye bakıyolardır diyecem de kimse artık sinema çekimi korsana da tenezzül etmiyo zaten galiba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üni zamanında Ankamall'de Recep İvedik 1'e gitmiştik arkadaşlarla. O zamanlar Rece İvedik güldüren bir skeçten ibaretti, iyi bir şeyler çıkma ümidi vardı.

Sinemada adamın biri Burger King'den getirdiği menüyü yemeye kalktı, itiraz eden görevlilerle bayağı küfürlü hakaretli kavgaya girmişti (görevli kız ve sonra ondan devralan genç çocuk sakince beyefendi yasak maalesef diyordu). Adam sonra "Lan tamam derdiniz para kazanmak değil mi, parası neyse vereyim yiyecem bunu, kaç kuruşluk adamlarsınız lan" diye bağrınmaya başlayınca artık diğer müşteriler de müdahale etti toplum baskısıyla çöpe attırdılar. Adam kolasını bırakmadı ama. Baya gerçek Recep İvedik'le Recep İvedik izlemiş olduk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes reklam derdinde ama yıl olmuş 2019, Hatay il sınırları içerisindeki 3 sinemadan 3D altyapısına sahip olan tek sinema Cinemaximum. (2 yıl öncesinde buraya Cinbemaximum açılana dek 3D filmleri katledilmiş şekilde izlemek zorunda kalıyorduk) Cinemaximum'un avukatlığını yapmıyorum, eleştirmek istiyorsanız eleştirebilirsiniz, buna da saygı duyarım ama Cinemaximum'u eleştirene kadar düz duvara 3D projeksiyonu yaptıklarını görüp 5 dk sonra çıktığımızda bile para iadesi yapmayan Prestige yada Cinens'i protesto ediLmesi lazım ki samimiyetlere inanayım.

Bu tartışmada Cinemaximum'dan yana tarafım. Hele hele Şahan'ın konu ile ilgili hazırladfığı videodan sonra görüşüm daha da bir sabitlendi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cinemaximum'a laf eden yok ki zaten aramızda, aksine adamlar doğrusunu yapıyor bence kjasdhf

imkan tanırsan, adamlar yasalar çerçevesinde gayet kendilerine göre çalışıyorlar. en iyi hizmeti sunan adamlar, kur artışıyla birlikte tabii kendi karlarını düşüneceklerdi batmamak için, yatırımları korumak için.

mısır olayı bayağı yavşaklık ama şahsen bu büyük yapımcılara yaptıkları için destekliyorum bile asdf

bugün bu yılmaz erdoğan'ından tut cem yılmaz'ına kadar çalışanına 1 sene önceye göre neredeyse yarı fiyatı para veriyor, ona da 6 ay vade koyuyor. sektör çalışanlarına kriz var diye ağlamaya biliyorlar kar etmek için, reklam filmlerini vs. gidip halen kriz öncesi fiyatlardan alıyorlar ama o zaman kriz yok...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dark +1

bu mısır konusunun dışında yapımcıların set çalışanlarına sağladıkları haklar ve imkanların ne kadar çağ dışı olduğunu biliyoruz. afedersiniz orospu cocukluğu yapıyorlar o derece. ödemeler geciktiriliyor mu dersin, kaşe fiyatına mevcut ekonomik durum göz önünde bulundurarak zam isteyen çalışanlara iş vermeyip çömezleri neredeyse bedavaya çalıştırmak mı dersin, yeteneksiz ne kadar salak kamera departmanı çalışanı varsa sırf ses etmeyip amele gibi çalıştıklarından iş verilmesi mi dersin...
say say bitmez.
senelerdir çalışma saatlerini 12 saate çekmek için uğraştıklarında edilmedikleri tehdit yöntemi kalmamıştı.

malesef ülkemizin şartları göz önünde olunca da bi gelişmiş ülkede olabileceklerin yarısından azı gerçekleşebiliyor burda.

yine söyleyeyim, mısır konusu bambaşka, son tüketiciye yönelik bir takım düzenlemelerin ciddi bir şekilde yapılması gerekiyor buna katılıyorum çünkü marslılar ülkemizi sömürüyolar, buna okay.
fakat yapımcıların da birileri tarafından uyarılması ve hatta daha büyük bir tepkiye hedef olması gerekiyor.

her şey bi yana bu yapımcıların küçük çaplı filmleri nasıl elimine ettiği, büyük balık gibi kimse farkında değilken yokettiğini bilen biliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...