Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DomiNations


mardox

Öne çıkan mesajlar

Clash of clans tarzı, fakat farklı uluslar, research, mercenary, blessings, wonders vs. derken bir çok dallanan budaklanan detaylı özellikleri var. Brian Reynolds (Civilization II, Rise of Nations)'ın oyunuymuş. Bu tarz oyun arayan varsa tavsiye ederim.

edit: aslında eski 2015 yılı oyunun çıkışı ve tabi ki freemium
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
freemium, yani free to play, yani pay to win mi oluyor? Abi o oyunlara hiç bulaşmamak gerek ya sanki. Ya da hiçbir freemium oyun yok ki adil bir paralı sistemi olsun. örneğin:

Her şeyin başlangıcı ogame idi..
ogame'de paralı olarak commander satmaya başladılar. Yani; gecenin köründe uyanıp ordunu yer değiştirmek yerine, yapılacakları sıraya dizebiliyordun, uyanmana gerek yoktu. Kısaca, oyundaki bütün görevlerini sıralayabileceğin bir eklenti idi. Tek avantajı buydu. Para vermeyen oyuncular, alarm kurup işlerini hallediyordu. Diğerleri ise sadece sıraya alıyordu.
(mesela benim için para vermemenin sonucu; evrende 3.lük sırasında olan ordu gücümü, alarmı duymayıp, dolayısıyla uyanamayıp, ordumun sabaha kadar 3-5 saldırı ile yokoluşu olmuştur. Üstüne üstlük 3 kere %20 olan ay oluşma şansı sonucu, ay da oluşmayınca, oyunu bırakmıştım.) negzl :)

Aslında, hiçbir üstünlük sağlanmıyordu para ile, sadece çok büyük kolaylık sağlanıyordu.. Keşke işler bu noktada kalsaydı.

daha sonraki bütün browser oyunlarda kristal satılmaya başlandı.

Şu anki durum ise tamamen, büyük yapımların bu işlere girip girmemesi savaşı. En büyük skandal EA Starwars Battlefront2 ile çıktı. 300 liralık oyunu alıyorsun bir de üzerine pay to win olması ile ilgili bissürü yorum vardı. Adamlar geri adım atmak zorunda kaldı. Forza keza avantaj sağlayan box'lar satmaktan vazcaydı, sadece skin çıkan box'lara döndürdü olayı. CS gibi yani.

neyse, şu pay to win hikayesi canımı sıkıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...