Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafam Karıştı


Max Damage

Öne çıkan mesajlar

Selam millet. Dün kedi için üç beş bir şey alayım diye petshopun birine uğradım. Alacağım şeyler hakkında soru falan derken adamla muhabbete daldık. İşte hangi veterinere götürüyorsun diye sordu ben de x beye götürüyorum deyince sakın götürme vs. diye baya bir sallamaya başladı. Eski petshop da aynı şeyleri söylemişti o veteriner hakkında. Baya bir kedi ölüm vakası olmuş. Ben de sadece aşılama işleri için oraya götürdüğümü söyleyince yaptıkları aşılar bile sahtedir, iç parazit diye hayvanın içine su basarlar gibisinden konuştu.

Tam da bugün iç-dış için kediyi götürdüm. Normalde iğne yapıldıktan birkaç saniye sonra bas bas bağıran kıvranan hayvanda hiçbir şey olmadı. Yine önceki aşılarda karneye kullandıkları ilacın etiketini yapıştırıyorlardı ama bu sefer elle ilaç ismi yazıp bırakmışlar. Dünkü konuşmadan sonra ister istemez içime kurt düştü.

Neyse çok uzattım. Daha oraya götürmem ama diyelim ki hayvana gerçekten iç parazit aşısı yerine alakasız bir şey enjekte ettiler. Ben bunu nasıl anlarım? Anlayamazsak gidip başka yerde tekrardan iç parazit yaptırsam hayvana zararı olur mu? Beni bir aydınlatın size zahmet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o topa girmeyeyim dedim. Günah da almak istemiyorum. Belediye vetleri ev kedisi olup olmadığını anlar aşı yapmazlar diyenler olmuştu o yüzden hiç götürmedim. Zaten götüremem de hayvan evin dışına çıkınca ağzından salya falan gelmeye, göz bebekleri büyümeye başlıyor stresten. Bu vet yürüme mesafesinde olduğundan götürüyordum ama bu son olay kafamı karıştırdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Civcivhead said:

İki farklı kaynaktan aynı şeyi duyup yine aynı yere götürmek neden?


Dediğim gibi aşı işleri için götürüyordum. Hayvan dışarı çıktığında ciddi anlamda korkup strese girdiğinden yürüme mesafesi diye götürüyordum. Mesela kısırlaştırmayı başka bir yerde yaptırdım.

Ayrıca önceden kendim hap yutturuyordum ama bir keresinde halının üzerinde hapı geri kusulmuş şekilde görünce riske etmemek için iğneyle yaptırmaya başladım.

Neyse bir ay sonra karma aşısı var. Başka bir vet bakacağım. İç paraziti de tekrardan yaptırırım veterinere sorup. Teşekkürler herkese.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...